sony stl-a33Sony prezentējusi divas jaunas hibrīda tipa spoguļkameras Sony Alpha SLT-A33 un SLT-A55, kas aprīkotas ar puscaurspīdīgiem spoguļiem. Abām fotokamerām ir CMOS attēla sensori APS-C izmērā (14,2 MPix ir A33 modelim, bet 16,7 MPix A55). Fotoaparāts nav īsti hibrīdsistēma, kad spoguļa vietā ir tikai matrica, kas fiksē gan ekspozīciju, gan autofokusu, bet to varētu nosaukt par hibrīdspoguļsistēmu un tā ir pirmā šāda veida sistēma pasaulē. Fotoaparāts saglabā spoguli, tikai tas ir nekustīgs un laiž cauri gaismu. Ja godīgi, tad pagaidām īsti šī hibrīdsistēma nav līdz galam izprotama. Spogulis ir fiksēts un pie fotografēšanas it kā nemaz nepaceļas. Tātad rodas divas problēmas - spogulis laiž cauri tikai 70% gaismas (tātad zaudējat vienu trešdaļu gaismas pa ceļam, jeb vienu trešdaļu stopa), un otra problēma, ka spogulis paliek netīrs un jūs šos netīrumus redzēsiet arī uz bildēm. Tātad jātīra būs ne tika matrica (ko varot tīrīt, paceļot spoguli), gan arī spogulis. Nav skaidrs kādēļ spogulis netika iemontēts noblīvētā sistēmā, lai matricai vispār putekļi klāt netiktu. Tad atliktu tīrīt tikai spoguli, bet tagad radīta sarežģīta sistēma kvalitatīvu attēlu iegūšanai. Un viss tikai tādēļ, lai iegūtu ātro, kvalitatīvo un galvenais nepārtraukto fāzes autofokusa sistēmu (pat video filmēšanas režīmā), kā arī tiešskates režīmu (Live View). Jāatgādina, ka skaņa no slēdža tāpat saglabāsies, jo slēdzis ir, bet necilāsies tikai spogulis.

Fotokamerām ir jauna fāzes autofokusa sistēma ar 15 punktu mērīšanu. Tāpat iespējama FullHD video ierakstīšana (1920x1080/60i) AVCHD formātā. Maksimālais fotografēšanas ātrums ir A33 modelim ir 7fps, bet A55 jau 10fps, kas ir tik pat cik profesionālai Canon EOS 1D Mark IV fotokamerai. Vēl A55 modelim ir iebūvēts GPS uztvērējs atšķirībā no A33. Abām fotokamerām ir grozāmi ekrāni Tur-Black ar malu attiecībām 16:9 un 3" izmērā, pie izšķirtspējas 921.000.
Vēl viens no nesaprotamiem mīnusiem kādēļ bija vajadzīgs spogulis - fotoaparātiem ir elektroniskais skatu meklētājs. It kā jau pozitīvi, ka vari vairāk redzēt informācijas nekā tas ir lietojot spoguļsistēmu, bet nu primārais tomēr ir skats ko tu redzi. Pozitīvais ir tas, ka elektroniskajam skatu meklētājam ir 1.1x palielinājums un izšķirtspēja 1.44 miljons punktu - tas ir tik pat cik jau populārajām fotokamerām Panasonic Lumic G1/GH1/G2, par kurām rakstījām (arī par to fotokameru skatu meklētājiem). Pārējā specifikācija ļoti līdzīga Sony NEX-5 modelim: attēla stabilizācijas sistēma, Sweep Panorama, automātiskā HDR attēlu radīšana, samazināts trokšņu līmenis, pateicoties vairāku kadru sakombinēšanai utt.
Visiepriecinošākais lietotājiem varētu būt cena - SLT-A33 komplektā ar objektīvu Sony 18-55mm f/3.5-5.6 DT SAM maksāšot 650 USD, bet SLT-A55 attiecīgi 750 USD (Latvijā nedaudz dārgāk). Attiecīgi šī kamera būs konkurējoša ar parastajiem hibrīdfotoaparātiem, kuru priekšrocība ir mazais izmērs. Šīm fotokamerā savukārt priekšrocība būs ātrāks un precīzāks autofokuss. Ja būs daudz vairāk saprotama šī jaunā sistēma, tad mēģināsim papildināt esošo informāciju. Testētāji ārzemēs konstatējuši, ka attēla kvalitāte, fotografējot caur spoguli, ir ļoti laba.