Sony Alpha 9 IISony šodien izziņoja Alpha 9 II (modelis ILCE-9m2), kas ir jaunākais Sony modelis atzītajā α™ (Alpha™) pilnkadra maināmo objektīvu kameru sērijā un radīts atbilstoši profesionālo fotogrāfu vajadzībām sporta fotogrāfijas un fotožurnālistikas jomā.
Jaunā Alpha 9 II pamatā ir oriģinālmodeļa Alpha 9 funkcionalitāte, saglabājot izcilu veiktspēju, tostarp nepārtrauktas fotosērijas nevainojamu kadru uzņemšanu ar ātrumu 20 kadri sekundē, ar autofokusēšanu un automātiskās ekspozīcijas sekošanu. Pie nozīmīgākajiem uzlabojumiem jāmin ievērojami paaugstinātās savienojamības un datu pārsūtīšanas iespējas, nepārtrauktas fotosērijas uzņemšana ar mehānisko slēdzi ar ātrumu 10 kadri sekundē, vēl vairāk uzlabota AF darbība ar nule optimizētiem algoritmiem, izmaiņas korpusa uzbūvē, lai uzlabotu izturību un lietojamību.


Jauns līmenis iebūvētajai savienojamībai profesionālu fotogrāfu darbplūsmā

Alpha 9 II ir aprīkots ar iebūvētu 1000BASE-T Ethernet termināli, kas pieļauj 1 Gbit/s ātru, stabilu un apjomīgu failu sūtīšanu. Turklāt, lai palielinātu datu drošību, tiek atbalstīta failu pārsūtīšana, izmantojot SSL vai TLS šifrēšanu (FTPS), kā arī uzlabota datora attālinātās (tether) fotografēšanas veiktspēja, ar samazinātu laika nobīdi un tiešskata ekrāna aizkavi, kad tiek izmantota darbvirsmas lietojumprogramma “Remote Camera Tool”. Palielināts arī kameras iebūvētās bezvadu LAN darbības ātrums, pievienojot stabilu un ātru 5 GHz (IEEE 802.11ac) joslu papildus 2,4 GHz, kāda bija Alpha 9 modelim. Visi IEEE 802.11a/b/g/n/ac standarti tiek atbalstīti.
Alpha 9 II ir jauna balss atmiņas funkcija (Voice Memo). Balss informāciju var pievienot bildēm, sūtot, piemēram, redaktoram, un pastāstot, kas svarīgs viņam jāņem vērā, efektīvai rediģēšanai. Savukārt lauka fotogrāfs var izmantot arī “Imaging Edge™” pārsūtīšanas un tagošanas lietojumprogrammu “Transfer & Tagging add-on“”, lai balss frāzes kopā ar attēliem pārsūtītu uz mobilo ierīci un lai balss piezīmes automātiski tiktu pārveidotas par tekstu un pievienotas JPEG attēliem IPTC metadatu formā. To visu var izdarīt automātiski vai manuāli, pēc fotogrāfa izvēles.
Apvienojot bezvadu balss/attēla pārsūtīšanu un automātisku balss pārveidošanu tekstā ar iespēju automātiski pārsūtīt attēlus ar pievienotajām balss atgādnēm, izmantojot FTP, ir iespējams uzņemt un pārsūtīt iegūto rezultātu uz FTP serveri, neizmantojot viedtālruni. FTP iestatījumus lietotnē var nosūtīt arī uz kameru, izmantojot Bluetooth®, kas attiecīgi paātrina darbu.


Izcils ātrums un automātiskā fokusēšana – profesionāļiem

Jaunā Alpha 9 II kamera ir aprīkota ar tādu pašu atzinīgi novērtēto 35 mm pilnkadra 24,2 MP Exmor RS ™ CMOS attēla sensoru ar iebūvētu atmiņu, kā oriģinālais Alpha 9 modelis, un tas nodrošina tikpat nepārspējamu ātrumu un izcilu attēlu kvalitāti. Jaunais modelis var uzņemt attēlus nepārtraukti un pilnīgi klusi ar ātrumu 20 kadri sekundē jeb līdz 361 JPEG attēliem vai 239 saspiestiem RAW attēliem ar nepārtrauktu attēlu skatu meklētājā. Brīžiem, kad vēlama vai nepieciešama mehāniskā slēdža darbība, jaunais Alpha 9 II modelis ir uzlabots tā, lai fotografētu ar ātrumu līdz 10 kadriem sekundē, kas aptuveni 2 reizes pārsniedz Alpha 9 ātrumu.


Izsmalcināta uzbūve un lietojamība

● Modernizēts BIONZ X ™ procesors, kas maksimāli izmanto sensora ātrās nolasīšanas jaudu.
● Uzlabota izturība pret putekļiem un mitrumu. Blīvāk slēgtas ir gan korpusa šuves, gan akumulatora daļa un mediju vietnes.
● Jaunākais attēlu apstrādes algoritms samazina trokšņu līmeni pie vidējas līdz augstas gaismjutības.
● 5 asu optiskā iebūvētā attēla stabilizācijas sistēma, kas nodrošina 5,5 soļu slēdža ātruma priekšrocību.
● Uzlabota gripa konfigurācija, lai vēl ērtāk un drošāk turēt. Saderīgs ar Sony VG-C4EM vertikālo gripu.
● Uzlabota pogu uzbūve. Palielināts “AF-ON” (autofokusa ieslēgšanas) pogas diametrs un reakcija; uzlabots multi-izvēļu kursors; ekspozīcijas kompensācijas regulācijas bloķēšanas poga un jaunas formas un novietojuma aizmugures regulēšanas poga.
● Pārveidots slēdža mehānisms, lai novērstu pat niecīgāko kustības traucējumu, kas var izraisīt attēla izplūšanu. Veikta izturības pārbaude ar vairāk nekā 500 000 slēdža cikliem.
● USB C tipa™ savienotājs, kas atbalsta ātru USB 3.2 Gen 1 datu pārsūtīšanu.
● Divi multivides sloti, kas der gan UHS-I, gan UHS-II SD kartēm un nodrošina lielāku kopējo ietilpību un lielāku lasīšanas/rakstīšanas ātrumu.
● Kameras multi-interfeisam Multi-Interface Shoe™ (MI Shoe) ir pievienots digitālais audio interfeiss, kas ļauj jauno modeļa ECM-B1M mikrofonu vai XLR-K3M XLR adaptera komplektu tieši savienot ar MI Shoe interfeisam, lai iegūtu tīrāku un skaidrāku audio ierakstu.
Video pieejams šeit
Jaunā Alpha 9 II Eiropā būs piejama, sākot no 2019. gada novembra, un maksās ap 5400 eiro.

Sony Alpha 9 II

Sony Alpha 9 II