FH25 FS35 FH27 FS37k frontRīga, Latvija (2011. gada 14. janvārī) - Kompānija Panasonic savu fotokameru klāstu papildinājusi ar astoņām jaunām ierīcēm.

DMC-FS37 un DMC-FS35 ir 16,1 megapikseļa fotoaparāti, kas aprīkoti ar 28 mm platleņķa LEICA DC objektīviem ar astoņkārtīgu optisko tālummaiņu (35 mm ekvivalents: 28-224 mm). DMC-FS37/FH27 un DMC-FS35/FH25 iestrādāts trīs collu liels inteliģents skārienjutīgs LCD ekrāns, kas ar pirksta skāriena palīdzību spēj iestatīt gan autofokusu, gan tālummaiņu, gan iedarbināt slēdzi (DMC-FS35 iestrādāts 2,7 collu LCD ekrāns).

Jaunais attēla Venus Engine FHD procesors DMC-FS37/FS35 kopā ar inteliģento izšķirtspēju veic optimālu signāla apstrādi, piešķirot fotogrāfijai teicamu kvalitāti, dabiskas krāsas un nevainojamu asumu, lai būtu iespējams saskatīt pat vissīkākās detaļas. Ar inteliģentās tālummaiņas palīdzību astoņkārtīgā optiskā tālummaiņa var tikt palielināta līdz desmitkārtīgam ekvivalentam.

FS37k_slant

Inteliģentajā autorežīmā (iA) iekļauta autofokusa izsekošanas funkcija un inteliģentā ekspozīcija, kā arī optiskais attēla stabilizētājs (MEGA O.I.S.), inteliģentā ISO kontrole, sejas atpazīšanas funkcija un inteliģentais skata atlasītājs. Visas šīs funkcijas ir teicams palīgs kvalitatīvu attēlu uzņemšanai, īpaši, ja kameras lietotājam nav padziļinātu zināšanu fotoaparāta lietošanā. Viss, kas ir jāizdara, jāieslēdz iA, kas savukārt automātiski iestatīs iepriekšminētas funkcijas atbilstoši ārējiem vides apstākļiem. Tādēļ ierīces īpašnieks var viegli, bez liekām raizēm nodoties fotografēšanai un ne tikai. DMC-FS37/FS35 atbalsta arī augstas izšķirtspējas 720 punktu videomateriālu uzņemšanu.

S1k_slant

Tāpat Panasonic izstrādājis arī jaunās S sērijas digitālas fotokameras - 14,1 megapikseļa ierīci DMC-S3 un 12,1 megapikseļa kameru DMC-S1. Jauno ierīču galvenās prioritātes: vienkāršums un elegants dizains.

Gan DMC-S3, gan DMC-S1 būs ideāli piemērots cilvēkiem, kuriem līdz šim nav bijušas savas personīgās fotokameras. Kaut arī ar abām kamerām var uzņemt augstas kvalitātes attēlus, tomēr tajā pašā laikā tās neprasa īpašas zināšanas un prasmes fotografēšanā. Panasonic inženieri īpaši piedomājuši, lai tās būtu vieglas lietošanā. Tādēļ abos fotoaparātos iestrādāta funkcija MEGA O.I.S. (optiskais attēla stabilizētājs), kas palīdz novērst roku trīcēšanas rezultātā radušos attēla kropļojumus un izplūdumus. Protams, gan DMC-S3, gan DMC-S1 atbalsta inteliģento autorežīmu, kas automātiski veiks nepieciešamos iestatījumus, ņemot vērā vides apstākļus. Savukārt inteliģentais skata atlasītājs palīdzēs kameras īpašniekam izvēlēties nepieciešamo skatu, piemēram, ainava, portrets u.c. Turklāt kameras ir gana gudras, lai atpazītu cilvēku sejas un automātiski nofokusētos uz tām.

Platleņķa objektīvs ar četrkārtīgu tālummaiņu īpaši izstrādāts dažādām dzīves situācijām, tādējādi ar fotokamerām ērti varēs uzņemt kvalitatīvus attēlus gan šaurās iekštelpās, gan plašas lauku ainavas.

FH2FS16k_front
FH5FS18k_back

Dienasgaismu ieraudzīja arī 16,1 megapikseļa fotokamera DMC-FS18 un 14,1 megapiskeļa fotoaparāts DMC-FS16, kas no citām ierīcēm atšķiras ar īpaši plāno korpusu un interesanto dizainu. Abām ierīcēm ir ievelkams platleņķa 28 mm LEICA DC objektīvs (35 mm ekvivalents: 28 mm - 112 mm) ar četrkārtīgu tālummaiņu, ko iespējams palielināt līdz pieckārtīgam ekvivalentam ar inteliģentās tālummaiņas funkcijas palīdzību.

FP5k

Savukārt 16,1 megapikseļa kamera DMC-FP7 un 14,1 megapikseļa kamera DMC-FP5 ar četrkārtīgu tālummaiņu (35 mm ekvivalents: 35 mm - 140 mm) atšķiras ar īpašo izskatu - tās ir īpaši plakanas. DMC-FP7 aprīkota ar 2,5 collu 16:9 LCD ekrānu, savukārt DMC-FP5 ar trīs collu 3:2 LCD ekrānu. Visas kameras funkcijas iespējams iestatīt ar skārienjutīga ekrāna palīdzību.

Arī šīs ierīces, līdzīgi kā citi LUMIX fotoaparāti, aprīkotas ar inteliģento autorežīmu, tādējādi kameras īpašniekam vairs nebūs jāraizējas par manuālu funkciju iestatīšanu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem.

Visas ierīces spēj ierakstīt augstas izšķirtspējas 720p videomateriālus. Turklāt tās aprīkotas ar LUMIX attēlu augšuplādētāju, kas, izmantojot datoru, automātiski augšuplādēs izvēlētās datnes Facebook un Youtube interneta vietnē.