Nikon COOLPIX S8100Nikon paziņo, ka kamera COOLPIX S8100 drīz būs pieejama pārdošanā visā Eiropā un Dienvidāfrikā. Viens no jaunākajiem Nikon COOLPIX sērijas jaunumiem ir kamera COOLPIX S8100, kas ir aprīkota ar 12,1 megapikseļu aizmugures izgaismojuma CMOS sensoru un neatkārtojamu 10x optisko tālummaiņu, kas nodrošina izcilu veiktspēju un neatkārtojamu attēlu kvalitāti, veicot lielātruma uzņemšanu un uzņemot vāja apgaismojuma apstākļos. Nikon COOLPIX S8100 kamera ir veikla, ātri reaģējošā un daudzpusīga. Izmantojot šo kameru, varat tvert pat ātri kustīgus objektus, nekustīgus attēlus un Full HD (1080 p) formāta video.

Izmantojiet kameru COOLPIX S8100 svarīgos brīžos, lai sekotu ikvienai darbībai, jo tai ir īpaši ātrs ieslēgšanas laiks, lielātruma AF darbība un ātrs uzņemšanas laiks. Jaunais CMOS sensors ir aprīkots ar uzlabotām uzņemšanas funkcijām tumšām vietām. Iestatot uzlaboto nakts portreta režīmu, nakts ainas un iekštelpu portretus kamera atveido tieši tādus, kādus tos redz lietotājs, kā arī tā samazina attēla izplūdumu. Nakts portreta režīmā tiek veikta secīga kadru uzņemšana, tādējādi atsevišķi eksponējot portreta objektu un fonu. Uzreiz pēc tam ekspozīcijas tiek apvienotas, lai veidotu spilgtus, skaistus un neizplūdušus nakts portretus ar īpaši samazinātu troksni pat tad, ja uzņemšanas laikā kamera tiek turēta rokās.

"Kamerā COOLPIX S8100 ir apvienota izcila lielātruma un vāja apgaismojuma veiktspēja, un tā nodrošina pārliecinošu uzņemšanu pat sarežģītos apstākļos," saka Sanders Vanvelzens (Sander van Velzen), Nikon Europe klientu produktu daļas vadītājs. "Kamerai ir elegants un moderns dizains, tādēļ tā ne tikai vienmēr būs gatava jums visur doties līdzi, bet arī lieliski izskatīsies jebkurā notikumā vai pasākumā."

Augsta veiktspēja, augstas kvalitātes attēli

Kamera S8100 joprojām līdzinās COOLPIX stila sērijas kamerām, jo tā ir moderna un kompakta, kā arī spēj lietotājiem piedāvāt nopietnu veiktspēju un izcilu attēla kvalitāti. Kamera COOLPIX S8100 ir aprīkota ar 10x optiskās tālummaiņas NIKKOR ED stiklu, kas lietotājam ļauj pietuvoties objektam pat tad, ja video tiek ierakstīts Full HD (1080 p) formātā. Tiem, kas uzņem ģimenes video, kamera S8100 piedāvā uzņemt Full HD formāta video ar stereo skaņu, izmantojot īpašu video ierakstīšanas pogu un optisko tālummaiņu ar autofokusu ierakstīšanas laikā. Izmantojot jauno rediģēšanas funkciju, lietotāji ierakstītās filmas var uzlabot tieši kamerā, kā arī ierakstīšanas laikā var uzņemt nekustīgus attēlus.

Darbības uzņemšana

Lai tvertu brīžus, kas acumirklī izgaist, kamera COOLPIX S8100 piedāvā ne tikai lielātruma uzņemšanas iespēju, izmantojot piecus maksimālas izšķirtspējas kadrus ar ātrumu 10 kadri sekundē (kadri/s), bet arī pirmsuzņemšanas kešatmiņu, kurā pirms aizvara atbrīvošanas pogas pilnīgas nospiešanas tiek ierakstīti līdz pat diviem uzņēmumiem. Īpaši kustīgu notikumu uzņemšanai izmantojiet sporta nepārtrauktas uzņemšanas režīmu, jo tad tiek ierakstīti aptuveni 120 kadri/s. Objekta kustības paredzēšana ļauj kamerai S8100 automātiski paredzēt vēlamo objektu, aktivizējot autofokusu (AF) un ļaujot lietotājam pārliecinoši tvert labāko brīdi.

Uzlabotas tehnoloģijas, kas paredzētas lielisku fotoattēlu uzņemšanai naktī

Kamera COOLPIX S8100 ir aprīkota ar četrām tehnoloģijām, kas ir paredzētas, lai bez izplūduma uzņemtu attēlus ar naksnīgām ainavām un portretus vāji apgaismotās iekštelpās:

- jauna attēlu apstrādes programma EXPEED C2, kas piedāvā izcilu trokšņu samazināšanu pat pie augstas jutības. Maksimālas jutības ISO 3200 atbalsts lielākā attēla izmēriem (12M 4000 × 3000), kas piedāvā lietotājiem uzņemt lieliskus attēlus pat tumšos vai vāja apgaismojuma apstākļos;

- divas augstas veiktspējas vibrācijas samazināšanas (VS) funkcijas - objekta pārbīde un elektroniskā -, kuras var iespējot vienlaicīgi. Tādējādi tumšās vietās vai pie maksimālas telefoto tālummaiņas pozīcijas nav jāizmanto trijkājis, jo tiek nodrošināta efektīva vibrāciju samazināšana, ko var pielīdzināt līdz pat par četrām pozīcijām lēnākam aizvara ātrumam;

- kustības uztveršanas funkcija, kas uztver kameras drebēšanu un objekta kustību un veic automātisku kompensēšanu, pārvaldot aizvara ātrumu un ISO jutību, lai samazinātu izplūdumus. Šī funkcija ir noderīga arī kustīgu objektu fiksēšanai;

kamera nodrošina optimālu zibspuldzes vadību atbilstoši uzņemšanas apstākļiem. Tumšās vietās kamera automātiski pielāgo aizvara ātrumu, lai novērstu izplūdumus, ko izraisa kameras drebēšana, un palielina ISO jutību, lai nodrošinātu skaistu to fona daļu ekspozīciju, kuras zibspuldze neizgaismo. Uzņemot portretus pretgaismā, kamera automātiski atpazīst cilvēka seju un pārvalda zibspuldzi un fokusu, tādējādi nodrošinot skaistus portretus jebkurā brīdī.

Arī citām funkcijām tiek izmantots jaunā CMOS sensora samazinātais troksnis un izcilā attēla kvalitāte, tostarp uzlabotajai pretgaismas uzņemšanas funkcijai un kamerā iebūvētajai augsta dinamiskā diapazona (High Dynamic Range, HDR) funkcijai, kas apvieno vienas ainas attēlus, lai izveidotu vienu attēlu ar daudzpusīgu toņu izšķirtspēju, nodrošinot kadra vērtu uzņēmumu. Kameras S8100 uzlabotais nakts ainavas režīms apvieno vienā attēlā piecu ar lielu aizvara ātrumu secīgi uzņemtu uzņēmumu sēriju, samazinot troksni pat tad, ja uzņemšanas laikā kamera tiek turēta rokās. Romantiskas vakariņas sveču gaismā vai spilgtas naksnīgas pilsētas gaismas - kamera COOLPIX S8100 nodrošinās, ka notikumi vājā apgaismojumā paliks tumši.

Radoša daudzpusība

Kamera COOLPIX S8100 palīdz izbaudīt savu radošo fotogrāfa potenciālu, izmantojot uzlabotās uzņemšanas un rediģēšanas funkcijas, tostarp jauno režīma ciparripu, kas ir ērti izvietota blakus aizvara atbrīvošanas pogai, lai nodrošinātu ātru un ērtu piekļuvi uzņemšanas režīmiem. Kamera COOLPIX S8100 ir aprīkota arī ar pielāgošanas slīdni, kuru var izmantot, lai spilgtumu, piesātinājumu un krāsu toni viegli pielāgotu tieši kamerā. Nav aizmirsts arī par tādām rediģēšanas funkcijām kā ātrā retuša un D-Lighting, kas ļauj lietotājam pielāgot attēlu atskaņošanas laikā.

Vēl kamera S8100 ir aprīkota ar tādām svarīgām funkcijām kā 17 ainu režīmi, tostarp sižeta automātisko atlasītāju, kas automātiski atpazīst uzņemšanas apstākļus un atbilstoši pielāgo kameras iestatījumus, lai jebkurā vidē uzņemtu lieliskas fotogrāfijas. Lai nodrošinātu izcilu portretu uzņemšanu, kamera S8100 ir aprīkota ar Nikon viedportretēšanas sistēmu, kurā ir apvienotas vairākas automātiskās funkcijas, tostarp kamerā iebūvētā sarkano acu efekta samazināšanas funkcija Red-Eye FixTM, uzlabots sejas prioritātes AF, mirkšķināšanas brīdinājums, smaida taimeris un sejas krāsas izlīdzināšana, kas pilnveidos pat visbiklākos objektus.

Kamera COOLPIX S8100 ir pieejama divās krāsās - sarkanā un melnā.

EXPEED C2

Sākotnējā EXPEED attēlu apstrādes sistēmā bija ietvertas visas Nikon ilgstošās pastāvēšanas laikā izstrādātās tehnoloģijas un uzkrātā pieredze. Tagad jaunākā Nikon izslavētās sistēmas versija EXPEED C2 sniedz vēl plašākas fotografēšanas iespējas, nodrošinot uzlabotu video ierakstīšanu, augstas jutības veiktspēju un maksimālu attēla kvalitāti. EXPEED C2 maksimāli palielina sensora veiktspēju, nodrošinot skaidrus, reālistiskus fotoattēlus un video ar košām krāsām, samazinātu trokšņu līmeni un vienmērīgām toņu pārejām.

ViewNX 2

ViewNX 2 ir universāla programmatūras pakotne, kas lietotājiem ļauj ātri importēt, pārlūkot, rediģēt un koplietot nekustīgus attēlus un video. Uz īpaši veiksmīgās programmatūras ViewNX balstītais ViewNX 2 ir lietotājam draudzīgs komplekts. Tas nodrošina ļoti plašu funkciju klāstu, kas ievērojami pārsniedz datora operētājsistēmā ietverto. Jaunās uzlabotās video rediģēšanas funkcijas ir tādas pašas kā Nikon godalgotajām digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām, un tās lietotājiem ļauj apgriezt video un apvienot nekustīgus attēlus izcilos videoierakstos. Programmatūras pakotne ViewNX 2 ir ietverta visu Nikon digitālo kameru komplektācijā, kā arī to var lejupielādēt bez maksas.

Nikon my Picturetown

Tagad varat droši dublēt savus attēlus, izmantojot my Picturetown - bezmaksas tiešsaistes digitālo fotogrāfiju uzglabāšanas un koplietošanas pakalpojumu, ko nodrošina Nikon. Ērti kopīgojiet fotogrāfijas ar draugiem un kārtojiet īpašās atmiņas tiešsaistes kolekcijās. Jūs iegūstat 2 GB brīvas vietas, ko varat izmantot, lai glabātu tūkstošiem atmiņu. Ja ir nepieciešams saglabāt vairāk attēlu, jebkurā brīdī varat jaunināt dalību uz zelta kontu.

 

Tehniskie dati:

Faktiskie pikseļi 12,1 miljoni
Attēla sensors 1/2,3 collu CMOS tipa; kopējais pikseļu skaits: aptuveni 12,75 miljoni
Objektīvs 10x optiskās tālummaiņas NIKKOR objektīvs; 5,4-54 mm (35 mm [135] formāta attēla leņķis: 30-300 mm); f/3,5-5,4; digitālā tālummaiņa: līdz 4x (35 mm [135] formāta attēla leņķis: aptuveni 1200 mm)
Fokusa diapazons (no objektīva) no 50 cm (1 pēda 8 collas) līdz bezgalībai (∞), Makro tuvplāna režīms: no 1 cm (0,4 collas) līdz bezgalībai (∞)
Monitors 7,5 cm (3 collas), aptuveni 921 tūkst. punktu, plats skata leņķis TFT LCD ar pretatspīduma pārklājumu
Uzglabāšanas datu nesējs iekšējā atmiņa (aptuveni 102 MB), SD/SDHC/SDXC atmiņas kartes*1
Attēla lielums (pikseļos) 12M (augsts) [4000 × 3000★], 12M [4000 × 3000], 8M [3264 × 2448], 5M [2592 × 1944], 3M [2048 × 1536], PC [1024 × 768], VGA [640 × 480], 16:9 [3968 × 2232]
Vibrāciju samazināšana (VS) Objektīva pārbīde un elektroniskā vibrāciju samazināšana (nekustīgi attēli) Objektīva pārbīde (video)
ISO jutība ISO 160, 200, 400, 800, 1600, 3200, automātiskais režīms (automātiskā palielināšana ISO 160-800), automātiskais fiksētais diapazons (ISO 160-400)
Interfeiss Lielātruma USB
Barošanas avoti Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL12 (ietverts komplektā), uzlādes maiņstrāvas adapteris EH-68P/EH-68P(AR) (ietverts komplektā), maiņstrāvas adapteris EH-62F (izvēles), akumulatora lādētājs MH-65P (izvēles)
Akumulatora darbmūžš*2 Aptuveni 210 uzņēmumi, izmantojot akumulatoru EN-EL12
Izmēri (P x A x D) Aptuveni 104 x 59,2 x 29,9 mm (4,1 x 2,4 x 1,2 collas), izņemot projekcijas*3
Svars Aptuveni 209 g (7,4 unces) ar akumulatoru un SD atmiņas karti*3
Komplektā ietvertie piederumi*4 Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL12, uzlādes maiņstrāvas adapteris EH-68P/EH-68P(AR), USB kabelis UC-E6, audio/video kabelis EG-CP16, siksna , programma ViewNX 2 (CD-ROM)
Izvēles piederumi Akumulatora lādētājs MH-65P, maiņstrāvas adapteris EH-62F
*1Nav saderīgas ar Multi Media Card (MMC) atmiņas kartēm.
*2Pamatojoties uz CIPA rūpniecības standartu kameras bateriju/akumulatoru darba mūža mērījumiem. Mērīts 23 °C (73 °F) temperatūrā; tālummaiņa pielāgota katram uzņēmumam, iebūvētā zibspuldze lietota katram otrajam uzņēmumam, attēlu režīma iestatījums - Parasts.

*3Izmēru un svara noteikšanas metode - saskaņā ar CIPA DCG-005-2009 vadlīnijām.

*4Komplektā iekļautie piederumi dažādās valstīs vai apgabalos var atšķirties.

Specifikācijas var tikt mainītas, ražotājam par to iepriekš nebrīdinot un neuzņemoties nekādas saistības. 2010. gada augusts.