Fujifilm FinePix HS20 EXR"Fujifilm" iepazīstināja ar jauno 2011. gada pavasara fotoaparātu kolekciju - 26 jauniem, atšķirīgiem fotoaparātu klases piedāvātiem modeļiem - no profesionāliem fotoaparātiem ("FinePix X100"), alternatīviem amatieru lietotāju DSLR ("FinePix HS20"), augstas klases kompaktiem fotoaparātiem ("FinePix F550 EXR"), izturīgiem pret apkārtējās vides iedarbību ("FinePix XP30") un sevišķi plāniem, sociālo tīklu cienītāju vajadzībām piemērotiem stilīgiem fotoaparātiem ("FinePix Z90") līdz "A", "J" un "T" sērijas digitālajām fotokamerām, kuras piedāvā "Fujifilm" pārbaudītas vērtības. Jaunajā šī gada kolekcijā tiek iekļauts arī pagājušā gada beigās reklamētais iespaidīgais 3D fotoaparāts "FinePix Real 3D W3", kurš sniedz iespēju fotografēt un filmēt 3D video un pēc tam nofilmēto aplūkot jebkurā 3D televizorā.

Visi jaunie "Fujifilm" modeļi atšķiras no citiem ar savām progresējošajām fotografēšanas īpašībām, pasaulē atzītiem "Fujinon" objektīviem, kā arī ar augstas klases kompaktajiem modeļiem, kuriem ir atjaunoti EXR sensori. Augstākās klases modeļi ir aprūpēti ar jauno hibrīda ½ col. EXR-CMOS sensoru, kurš sniedz sevišķi ātru un augstas kvalitātes rezultātu visdažādāko apgaismojumu apstākļos, "FinePix X100" tiek piedāvāts ar APS-C sensoru.

Fujifilm FinePix F550 EXR

Vēl viens šī gada "Fujifilm" jaunums - GPS funkcija, kura iemontēta "FinePix F550 EXR" un "XP30" fotoaparātos. Šī funkcija ne tikai nosaka platuma un garuma koordinātes, bet arī ļauj izvēlēties nofiksētās vietas nosaukumu, kurš tiek piedāvāts no saraksta, vai arī ļauj lietotājam pašam dot nosaukumu; savukārt bilžu meklēšana norit ļoti ātri un ērti - pēc precīzas vietas vai nosaukuma. "Photo Navigation" funkcija ļauj atrast un atgriezties pie nofiksētās vietas, savukārt "Route Logging" funkcija, pārskatot ik pēc 10 min., ļauj ierakstīt koordinātes un vēlāk, pārceļot bildes uz datoru, izmantojot "Google Maps", ļauj izveidot ceļojuma maršrutu ar bildēm.

Par kompāniju

"Fujifilm" ir Japānas video un skaņas ierakstu tehnoloģiju, produktu un pakalpojumu kompānija, viena no pasaules līderiem digitālo fotoaparātu tirgū, iekļaujot digitālos fotoaparātus, foto uzņēmumu ražošanas materiālus un iekārtas, digitālās atmiņas ierakstu ierīces, kasetes, drukāšanas sistēmas un tml. Bez rūpnīcu pētīšanas un attīstības operācijām Japānā, kompānijai ir ražošanas līnijas Eiropā, ASV, Brazīlijā un Ķīnā (kasetēm, krāsainajam papīram, vienreizējās lietošanas fotoaparātiem un tml.)

Kompānija mērķtiecīgi attīsta digitālo fotoaparātu uzņēmējdarbību un iepazīstina ar video ierakstu tehnoloģiju "Fujifilm EXR", kura ļauj fotoaparātam piemēroties apkārtējās vides apstākļiem, un piedāvā pirmo pasaulē 3D video sistēmu, kura sniedz iespēju izbaudīt 3D video bez speciālām 3D brillēm.