Panasonic Lumix GF2Rīga, Latvija (2010. gada 9. novembrī) - kompānija Panasonic ir izstrādājusi jaunu maināmu objektīvu kameru DMC-GF2, kas balstīta uz Micro Four Thirds standartu. Jaunajam modelim krasi samazināti izmēri, salīdzinot ar priekšgājēju, tādējādi fotoaparāts uzskatāms par šobrīd mazāko un vieglāko maināmu objektīvu kameru pasaulē*. Vienlaikus kompaktie izmēri garantē gan ērtu ierīces lietošanu, gan augstu attēla kvalitāti.

Salīdzinot ar DMC-GF1, kameras izmēri samazināti par 19%, savukārt svars sarucis par 7%. Mazā kamera ir aprīkota ar iebūvētu zibspuldzi, kā arī 12,1 megapikseļa ātrdarbīgu Live Mos sensoru un augstas veiktspējas Venus Engine FHD procesoru. Tādējādi DMC-GF2 nodrošina augstu attēla kvalitāti ne vien fotogrāfijai, bet arī filmām. Tagad izšķirtspēja uzlabota līdz pilnai augstai izšķirtspējai (Full HD) 1920x1080 AVCHD formātā.

Kaut arī uzņemto fotogrāfiju kvalitāte pielīdzināma spoguļkameru veikumam, tomēr Panasonic inženieri piedomājuši, lai kameru būtu viegli izmantot ikdienā. Īpaši noderīgs ir 460 000 punktu šķidro kristālu skārienjutīgais ekrāns, piemēram, nofokusēt var, vienkārši pieskaroties ekrānā attēlotajam objektam. Pat ja objekts ir kustīgs, kamera spēs nofokusēties uz tā. Turklāt kamera ir spējīga atpazīt cilvēku attēlā. Vēl vairāk, ja lietotājs ekrānā uzspiedīs uz cilvēka sejas, tad kamera automātiski iestatīs portreta režīmu, bet ja pieskarsies fonam - ainavas režīmu.

Būtisks palīgs ir inteliģentais autorežīms (iA), kas automātiski iestatīs vajadzīgo režīmu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem. Tāpat piedomāts pie pogu izkārtojuma, kā arī gripa dizaina, lai fotoaparāta lietošana būtu pēc iespējas ērtāka.

Kamera būs pieejama melnā, sudraba, baltā, sarkanā un rozā krāsā.

* Kameru ar maināmiem objektīviem segmentā uz 2010. gada 4. novembri.