Canon informē, ka notiek jaunas EOS sērijas digitālās spoguļkameras koncepcijas izstrāde. Jaunajai kamerai būs uzlabota šībrīža EOS klāstā pieejamās video uzņemšanas iespēju versija. Tā būs ideāli piemērota kinematogrāfiskiem un citiem digitāliem augstas izšķirtspējas lietojumiem. Modelim būs 35 mm pilnkadra CMOS sensors, un tas ar 4K video uzņemšanas* (pie kadru ātruma 24P ar kustīgo attēlu JPEG saspiešanu) iespēju ļaus sagaidīt no jaunās "EOS Movie" paaudzes izcilas attēlu kvalitātes un smalkas attēlveidošanas apvienojumu.

Par jauno digitālo spoguļkameru Canon paziņo vienlaikus ar Cinema EOS sistēmas izlaišanu, iezīmējot Canon pilntiesīgu ienākšanu digitālās augstas izšķirtspējas ražošanas nozarē. Jaunā profesionālā digitālās kinematogrāfijas sistēma apvieno objektīvu, digitālo videokameru un digitālo spoguļkameru izstrādājumu kategorijas.

Turpmāka informācija par jauno EOS digitālo spoguļkameru, kas šobrīd tiek izstrādāta, tajā skaitā izstrādājuma nosaukums, specifikācijas un izlaišanas datums, vēl nav precizēta.

EOS Movie: jauns nozares standarts
Kopš EOS 5D Mark II izlaišanas 2008. gada novembrī filmu ierakstīšana ir visu jauno Canon EOS sērijas digitālo spoguļkameru standarta funkcija. Apvienojumā ar dažādiem objektīviem no Canon maināmo EF objektīvu klāsta, šī funkcija piedāvā bagātas, vizuāli izteiksmīgas iespējas. Tā guvusi atzinību par savu mobilitāti un manevrējamību, kāda iespējama, pateicoties kameru kompaktā un vieglā korpusa dizainam.

Iespaidīgie attēli, ko radījis Canon EOS digitālo spoguļkameru un EF objektīvu apvienojums, pazīstams kā "EOS Movies", jau ir guvuši savus ekrāna panākumus dažādu materiālu veidošanā - no TV reklāmām un mākslinieciskiem videomateriāliem līdz dramatiskām īsfilmām un pat lielām pilnmetrāžas filmām.