lg_EOS_300CCanon iepazīstina ar pilnīgi jaunu digitālo videokameru ar maināmu objektīvu, kas apvieno izcilu attēlveidošanas sniegumu, mobilitāti un pielāgojamību, lai apmierinātu mūsdienu filmu industrijas ražošanas vajadzības. Videokamerai ar jauno Super 35 mm ekvivalenta apm. 8,29 MP CMOS sensoru būs divi modeļi: EOS C300 digitālā videokamera ar EF objektīvu stiprinājumu saderībai ar Canon šībrīža maināmo EF objektīvu klāstu EOS spoguļkamerām un jaunajiem EF Cinema objektīviem; un EOS C300 PL digitālā videokamera ar PL objektīvu stiprinājumu, ko var izmantot ar nozares standarta PL objektīviem.

Paziņojums par EOS C300/C300 PL notiek vienlaikus ar Cinema EOS sistēmas izlaišanu, iezīmējot Canon pilntiesīgu ienākšanu digitālās augstas izšķirtspējas ražošanas nozarē. Jaunā profesionālā digitālās kinematogrāfijas sistēma apvieno objektīvu, digitālo videokameru un digitālo spoguļkameru izstrādājumu kategorijas.

Zvaigžņota komanda
Aprīkota ar EF objektīva stiprinājumu, EOS C300 atbalsta vislabāko EF objektīvu klāstu - ne tikai dažādos maināmos EF objektīvus EOS spogulkamerām, kas ir guvuši fotogrāfu uzticību un atzinību visā pasaulē, bet arī EF kino objektīvus tikko klajā nākušajā Cinema EOS sistēmā. Ar Canon EF objektīvu C300 perifērā apgaismojuma korekcija automātiski izlabo vinjetes atbilstoši katra objektīva optiskajam raksturlielumam un nodrošina diafragmas kontroli videokamerā. Canon EF objektīvi ļauj ierakstīt arī tādus metadatus kā izmantotā objektīva nosaukums, diafragmas iestatījumi un aizslēga darbības ātrums.

Satriecošs augstas izšķirtspējas Full-HD sniegums
Canon EOS C300/C300 PL jaunais Super 35 mm ekvivalenta CMOS sensors ietver apm. 8,29 miljonus efektīvo pikseļu, un pikseļa izmērs ir lielāks nekā parastajām profesionālajām videokamerām, nodrošinot lielākas gaismas apkopošanas iespējas lielākai jutībai un mazākiem traucējumiem. Sensors nolasa Full HD (1920 x 1080 pikseļu) video signālus katrai no trīs pamatkrāsām, samazinot muarē efektu un vienlaikus nodrošinot augstu izšķirtspēju ar 1000 horizontālām TV līnijām.

CMOS sensors, ko atbalsta palielināts signāla nolasīšanas ātrums, samazina aizslēga rullīša sakustēšanos, kas CMOS sensoru gadījumā var izraisīt diagonālu kustīgu objektu deformāciju. Turklāt iespaidīgs sensora un Canon jaudīgā DIGIC DV III attēlu procesora apvienojums atvieglo ārkārtīgi precīzu krāsu gammas apstrādi un vienmērīgu nianšu atveidi.

Papildus MPEG-2 Full HD (saderīgs ar MPEG2 422@HL) saspiešanai
EOS C300/C300 PL izmanto 4:2:2 krāsu nolasi, panākot augstas izšķirtspējas sniegumu, kas samazina traucējumus attēlu malās. Turklāt ar maksimālo ierakstīšanas ātrumu 50 Mbps videokamera atbalsta augstas kvalitātes video ierakstīšanu.

Videokameras video un audio ierakstīšanas failu formāts pieņem nozares standartu MXF (Material eXchange Format), kas ir atvērts izejas failu formāts un ir ideāli piemērots nelineārām rediģēšanas sistēmām. Ierakstot daudzveidīgās, tirdzniecībā pieejamās CF kartēs, EOS C300/C300 PL garantē izcilu sniegumu un, pateicoties diviem CF karšu slotiem, ļauj ierakstīt video datus vienlaikus divās CF kartēs.

Gatava darbībai
Ar kompakto korpusa dizainu 133 (p) x 179 (a) x 171 mm (dz) Canon EOS C300/C300 PL sniedz izcilu manevrējamību, nodrošinot uzņemšanu no vietām, kas nav pieejamas lielajām kino kamerām, piemēram, tuvu zemei, lai uzņemtu zema leņķa kadrus, vai pie sienām. Atbilstoši filmēšanas vajadzībām videokameru var aprīkot ar rokturi, īkšķu balstu un monitoru. Tai ir vairākas nozares standarta ligzdas, tostarp HD/SD-SDI video izeja ārējai augstas kvalitātes video ierakstīšanai. Izmantojot EOS digitālo spoguļkameru WFT-E6B bezvadu failu pārsūtītāju (nopērkams atsevišķi), EOS C300/C300 PL var vadīt attālināti no dažādām izplatītām ierīcēm, piemēram, viedtālruņa vai planšetdatora.

Videokamerai ir četras dažādās vietās izvietotas palaišanas/apturēšanas pogas, lai atbilstu ikviena operatora kameras turēšanas stilam. To var aprīkot ar trešās puses piederumiem, ieskaitot gaismas atstarošanas ierīces, fokusēšanas piederumus un ārējos video un audio ierakstītājus. To var arī nemanāmi integrēt ar trešās puses rediģēšanas sistēmām. Videokameras korpuss ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu. Tai ir iebūvēta dzesēšanas sistēma.

Jaunā videokamera ļauj lietotājam pielāgot attēla kvalitāti, lai tā atbilstu profesionālajām videokamerām un EOS sērijas digitālajām spoguļkamerām. Tā piedāvā Canon Log Gamma, nodrošinot lielisku attēlu kvalitāti ar izlīdzinātiem kontrastiem un asumu, lai sniegtu maksimālu brīvību pēcapstrādes un rediģēšanas laikā. Papildus 59,41i, 50,00i, 29,97P, 25,00P un 23,98P kadru ātrumam, EOS C300/C300 PL ir 24,00p režīms, kas atbilst filmu kameru 24 kadriem sekundē, lai ērti integrētu ierastākajās filmu veidošanas darba plūsmās.

Citas funkcijas ietver ātras kustības uzņemšanu, ko nodrošina, uzņemot mazāk kadrus sekundē, lai atainotu 60x parasto ātrumu un palēninātu darbību līdz 1/2,5x , uzņemot vairāk kadrus sekundē. Kadru ātrumu starp 1 un 60 kadriem sekundē (fps) var pielāgot pa 1 fps pakāpēm. Papildus Custom Pictures izlase ļauj lietotājiem brīvi pielāgot attēlu kvalitāti, lai iegūtu lielāku kontroli pār satura izskatu.