Panasonic DMC-FS6Panasonic Corporation šogad īpaši piedomājusi pie kompaktklases fotoaparātu segmenta palielināšanas un prezentē divas jaunas kameras - DMC-FS7 (10,1 megapikselis) un DMC-FS6 (8, 1 megapikselis). Abās ierīces iestrādāta 4x optiskā tālummaiņa un F2,8 augstas kvalitātes LEICA DC objektīvs (35 mm ekvivalents: 33-132 mm).

Inteliģentais autorežīms, kas iestrādāts abās jaunajās kamerās, piedāvā četras galvenās funkcijas: optisko attēla stabilizēšanas sistēmu (Mega O.I.S.), inteliģento ISO kontroli, inteliģento kompozīcijas izvēli un sejas noteicēju. Optiskā attēla stabilizēšanas sistēma novērš roku trīcēšanas efektu, bet inteliģentā ISO kontrole nepieļauj attēlu izplūšanu. Inteliģentās kompozīcijas izvēles funkcija iestata piemērotu kompozīcijas režīmu, automātiski to izvēloties no visbiežāk lietotajām kompozīcijām, piemēram, portrets, nakts portrets, makro, ainava u.c. Fotoaparātiem uzlabota arī sejas noteicēja funkcija, kas tagad spēj atpazīt cilvēka seju pat tad, ja tā kustas vai novērsta no kameras. Tāpat FS7 un FS6 pastāvīgi kontrolē gaismas avotus un automātiski aktivizē pretgaismas kompensācijas funkciju, ja tiek konstatēts, ka gaismas avots atrodas aiz objekta, ko lietotājs vēlas uzņemt.

Augstas veiktspējas attēlu apstrādes sistēma VENUS ENGINE IV nodrošina teicamas kvalitātes fotogrāfijas.

Jaunajā fotokamerā inteliģento autorežīmu iespējams aktivizēt ar pogu, kas atrodas ierīces augšpusē. Līdzko kameras lietotājs būs uzstādījis inteliģento autorežīmu, iepriekš minētās funkcijas kamera uzstādīs automātiski un lietotājam vairs nebūs jāuztraucas par to iestatīšanu manuāli.

FS7 iestrādāts 2,7 collu liels šķidro kristālu ekrāns (LCD), savukārt FS6 ir nedaudz kompaktāka, tādēļ tajā iebūvēts 2,5 collu LCD. Abiem ekrāniem ir 230 000 punktu izšķirtspēja, kā arī inteliģentā LCD funkcija, kas automātiski nosaka gaismas apstākļus un kontrolē šķidrā kristāla ekrāna gaišuma līmeni, lai gādātu par iespējami skaidrāku attēla atveidošanu ekrānā.

Abas fotokameras ir mazas, vieglas un ļoti parocīgas līdznešanai. Tās ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kuri vēlas izvairīties no sarežģītu funkciju manuālas iestatīšanas un kuri ir iesācēji fotografēšanā. FS7 būs pieejams sudraba, melnā, zilā, rozā un zaļā krāsā, savukārt FS6 - sudraba, melnā, sarkanā, zilā un rozā krāsā.

Panasonic Corporation ir viena no pasaulē vadošajām biznesa, industriālās un sadzīves elektronikas ražotājām pasaulē. Tās galvenā mītne atrodas Osakā, Japānā. Kompāniju veido vairāk nekā 650 uzņēmumi ar vairāk nekā 320 000 darbinieku visā pasaulē. Tā ražo un pārdod vairāk nekā 15 000 dažādu produktu. Kompānijas konsolidētais neto apgrozījums finanšu gadā, kas noslēdzās 2008. gada 31. martā, sasniedza 90,7 mljrd. ASV dolāru (aptuveni 43 mljrd. latu).

Panasonic DMC-FS7