Panasonic Lumix fx40Kompānija Panasonic, kas ir viena no pasaules līderēm sadzīves elektronikas ražošanā, pircējiem piedāvā divas jaunas 12,1 megapikseļa fotokameras – FX500 un FX40 – ar 25mm platleņķa LEICA DC objektīvu (35 mm ekvivalents: 25-125 mm) un pieckāršu optisko tālummaiņu. Tādējādi ar šīm kamerām fotogrāfija iespējams iekļaut uz pusi vairāk objektu nekā ar parastajām 35mm kamerām, turklāt šīs kompaktklases kameras lietotājam sniedz augstas kvalitātes bildes. Tā kā jaunie fotoaparāti pieder FX klasei, tad atbilstoši iepriekšējiem modeļiem, arī šie ir mazi, kompakti un stilīga dizaina, kas domāti mūsdienīgiem cilvēkiem ikdienas vajadzībām.

Arī šajās kamerās Panasonic iestrādāja inteliģento autorežīmu, kas atvieglo fotografēšanu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā. Vēl vairāk – gan FX550, gan FX40 šis režīms ir uzlabots. Tagad tas lietotājam piedāvā sejas noteicēju, kas atpazīst cilvēka seju, lai automātiski uzstādītu fokusu un atbilstošo ekspozīciju. Tāpat kameras ļauj iestatīt autofokusu tikai vienai personai, kas atrodas citu cilvēku grupā, tādējādi nodrošinot, ka labāka drauga, dzīvesbiedra vai kolēģa seja tiks iemūžināta teicamā kvalitātē. Pateicoties ātrā autofokusa funkcijai, fotokamera uzsāk fokusēšanos objektam, pat līdz pusei nepiespiežot slēdža pogu, tādējādi samazinot autofokusa laiku.

Līdzko kameras lietotājs būs uzstādījis inteliģento autorežīmu, viņam vairs nebūs jāraizējas par manuālu funkciju iestatīšanu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem, inteliģentais autorežīms to paveiks cilvēka vietā. Tāpēc cilvēka vienīgais uzdevums būs laicīga slēdža nospiešana.

Tikko izstrādātā attēlu apstrādes sitēma Venus Engine V, kas iekļauj visas iepriekšminētās funkcijas, nodrošina ātru un kvalitatīvu kameras darbību, kā arī augstu energoefektivitāti. Kaut arī FX40 ir ļoti plāna, tomēr tās baterija nodrošinās ilgstošu kameras darbību, tāpēc lietotājs bez problēmām varēs uzņemt 350 attēlu ar vienu baterijas uzlādēšanas reizi. Ar FX40 var uzņemt augstas izšķirtspējas (1280x720p) videomateriālus.

Panasoni Lumix fx550Savukārt FX550 iestrādāta uzlabota hibrīdkontroles sistēma, kas apvieno gan kursora vadību, gan skārienjutīga ekrāna vadību, tādējādi nodrošinot fotogrāfam pēc iespējas ērtāku kameras vadību.

FX40 būs pieejams sudraba, melnā, rozā, baltā, sarkanā un zelta krāsā. Savukārt FX550 – sudraba, melnā un zelta krāsā.