Sony W180Sony izlaiž divas plānas un modernas Cyber-shot ciparkameras, kas nodrošina lielisku kvalitāti un draudzīgu cenu. Jaunās kameras Cyber-shot W180 un W190 ir lieliski piemērotas lietotājiem, kas fotografē ģimenes lokā, brīvdienu atpūtā un ballītēs, jo kameras funkciju izzināšanai nav jāvelta pārāk daudz laika.

Ar plāno korpusu un izteiktajām līnijām kameras W180 un W190 izskatās lieliski, turklāt tās iespējams izvēlēties sudraba, melnā vai sarkanā krāsā. Kameras ir lieliski piemērotas lietotājiem, kas fotografē pirmo reizi, tās ir ērtas un ar vienkāršo slēdzi var izvēlēties fotografēšanas, filmēšanas un atskaņošanas režīmus. Īstai radošai brīvībai paredzēti septiņi dažādi ainavu režīmi, kas kameras iestatījumus automātiski pielāgo tā, lai tie atbilstu jebkuram objektam.


Lai gan kameras Cyber-shot W180 un W190 ir pieejams par ļoti draudzīgu cenu, attēlu kvalitāte un lietošanas ērtības ir augstā līmenī.
Uzlabotā sejas noteikšanas tehnoloģija vienā kadrā ļauj atpazīt līdz pat 8 sejām, lai, precīzi uzstādot fokusu un ekspozīciju, iegūtu labākus portretus. Savukārt, lai cilvēki attēlos vienmēr būtu smaidīgi, funkcija Smile Shutter automātiski fotografē smaidošus cilvēkus.
Sony W190Ja fotografējat, turot kameru rokās, attēla stabilizēšanas funkcija SteadyShot samazina kameras drebēšanas radītos defektus. Īpašs fotografēšanas režīms paaugstina jutīgumu līdz ISO 3200 un ļauj notvert kustīgus objektus, izmantojot īsāku ekspozīcijas laiku, vai arī fotografēt iekštelpās, neizmantojot zibspuldzi.
10,1/12,1 (W180/W190) efektīvā megapikseļa izšķirtspēja nodrošina izteiksmīgus un detalizētus palielinājumus A3 un vēl lielākā formātā. Nevainojamiem attēliem noderēs arī augstas kvalitātes 3x optiskā palielinājuma objektīvs. Viedā tālummaiņa kamerai W190 paaugstina maksimālo palielinājumu līdz 18x, bet kamerai W180 - līdz 17x vēl izteiksmīgākiem tuvplāniem. Spilgto un skaidro attēlu aplūkošanai un ātrai iestatījumu pārbaudei abas kameras ir aprīkotas ar 2,7 collu Clear Photo LCD ekrānu.
Tāpat komplektā iekļauta jaunākā programmatūras Picture Motion Browser versija (4.2.01, PC tipa datoriem), ar ko var ērti pārskatīt un koplietot attēlu un videoklipu kolekcijas, kā arī tās augšupielādēt YouTube, Picasa vai citās videomateriālu koplietošanas tīmekļvietnēs.

Kompaktās ciparkameras Cyber-shot W180 un W190 būs nopērkamas no 2009. gada jūlija, un to mazumtirdzniecības cena būs aptuveni Ls 100 un Ls 115.

Līdzekļi

W180

W190

Efektīvie pikseļi

10,1 megapikselis

12,1 megapikselis

Sensors

1 / 2.33 tipa Super HAD CCD

1 / 2.33 tipa Super HAD CCD

Objektīvs

Sony objektīvs

Sony objektīvs

Tālummaiņa

3x optiskais palielinājums

3x optiskais palielinājums

ISO

3200

3200

Sejas noteikšana

Funkcija Smile shutter

Ekrāns

2,7 collu Clear Photo LCD

2,7 collu Clear Photo LCD

Baterijas darbības ilgums

145 minūtes

145 minūtes

Attēla stabilizators

SteadyShot

SteadyShot

Krāsas

Sudraba

Melna

Sarkana

Sudraba

Melna

Sarkana