Panasonic lumix gh1 mikrafonsViena no pasaulē vadošajām tehnoloģiju kompānijām Panasonic iepazīstina ar jaunās paaudzes G klases fotoaparātu Lumix GH1. Gluži tāpat kā tās priekšgājējam, arī šai kamerai ir maināmi objektīvi, un tā pilnībā balstīta uz Micro Four Thirds sistēmu, kas nodrošina neliela korpusa savietojamību ar modernizētām funkcijām un lielisku kvalitāti.
Jaunā ierīce tiek dēvēta par radošu HD hibrīdu, jo ar to iespējams uzņemt ne vien augstas kvalitātes fotogrāfijas, bet arī augstas izšķirtspējas (1080/24p) videomateriālus AVCHD formātā.
Maināmo objektīvu dēļ kamera praktiski neierobežo lietotāju tā fotoizpausmēs. Izmantojot dažādus objektīvus, iespējams uzņemt dažāda izpildījuma fotogrāfijas. Savukārt Dolby Digital Stereo skaņas ieraksts, kā arī citas modernizētas funkcijas, ieskaitot iespēju iestatīt funkcijas manuāli, padara GH1 par daudzpusīgu kameru, kas atbildīs mūsdienu audiovizuālajām prasībām.
GH1 iebūvēts 12,1 megapikseļa ātras darbības Live MOS sensors, kā arī Venus Engine HD attēla procesors. Aparātam ir divi centrālie procesori izcilai attēlu apstrādei.
Jaunais universālais objektīvs LUMIX G VARIO HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S ar desmitkārtīgu tālummaiņu tika īpaši izstrādāts videofilmu uzņemšanai. Tas nodrošina nepārtrauktu autofokusu un fotoobjektīva diafragmas pielāgošanu.
Ar GH1 uzņemtās bildes atbilst kvalitātei, kas pielīdzināma spoguļkameru veikumam. Jaunais Live MOS sensors atveido fotogrāfijas ar minimālu trokšņu līmeni, pat izmantojot augstu ISO jutīgumu. Multi-aspect ratio sensora funkcija atļauj uzņemt fotoattēlus no viena skata leņķa ar dažādiem formātiem: 4:3, 3:2 vai 16:9.
Papildus augstajam sniegumam fotografēšanā un videomateriālu uzņemšanā, GH1 iestrādāts arī inteliģentais autorežīms, kas būtiski atvieglo fotografēšanu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā. Tas automātiski izvēlas piemērotāko kompozīcijas režīmu un palīdz novērst roku trīcēšanas, fokusa vai apgaismojuma problēmas. Inteliģentajā autorežīmā iekļauta arī sejas atpazīšanas funkcija, kas automātiski uzstāda fokusu uz sejām, kas jau bijušas uzņemtas ar kameru. Šī opcija pieejama arī videofilmu uzņemšanas režīmā.
Viena no Lumix G klases pamatnostādnēm ir viegla lietojamība, kas īpaši izpaužas jaunajā GH1 fotoaparātā. Piemēram, lielākā daļā iestatījumu, kas paredzēti fotografēšanai, var tikt pielietoti arī filmēšanā. Tāpat, lai uzsāktu filmēšanu, nepieciešams vien nospiest vienu pogu. Tādēļ šī ir kamera, kas apmierinās gan jau pieredzējuši fotogrāfu vajadzības, gan arī to spēs lietot fotoamatieri.
Gluži kā G1 kamerai, arī GH1 būs pieejami korpusi vairākās krāsās - melnā, sarkanā (kas bija īpaši populāra G1 fotoaparātam), kā arī zelta krāsā.