Nikon D5000Nikon Europe ar lepnumu paziņo par jauno DSLR kameru, kas paredzēta amatieriem un ģimenes vajadzībām: D5000. Šī kamera ir aprīkota ar funkcijām, kas fotografēšanu padara vieglu un aizraujošu, un tā izceļas ar savu unikālo maināma leņķa LCD monitoru, kas ļauj ērti fotografēt no jebkura leņķa.

D5000 kamera ir aizguvusi D90 nepārspējamo HD filmu iespēju - Nikon patentēto funkciju D-Movie. Kamerā ir iekļautas daudzveidīgas rediģēšanas funkcijas, daudzpusīgs sižetu režīmu klāsts, 12,3 megapikseļu sensors un augsta jutība, ISO 200-3200 (kuru var palielināt līdz ISO 100 un ISO 6400 ekvivalentam), fotografēšanai dažādos apgaismojuma apstākļos, tādēļ, izmantojot šo kameru, lieliskas kvalitātes attēlu uzņemšana ir vieglāka nekā jebkad agrāk.

"Ar šo kameru Nikon piedāvā izcilu attēla kvalitāti un tehnoloģiju, kas pārmantota no Nikon profesionālo kameru modeļiem, lai klienti personīgi varētu izbaudīt Nikon kamerām raksturīgo izcilo kvalitāti," saka Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon Europe projektu vadītājs. "Pateicoties D5000 unikālajam maināma leņķa LCD ekrānam, jūs varat viegli uzņemt attēlus no jebkura leņķa, tādējādi piešķirot attēliem pilnīgi jaunu perspektīvu. Funkcijas D-movie papildu priekšrocība (pasaulē pirmo reizi ieviesta kamerā D90) tagad tiek piedāvāta plašākai patērētāju auditorijai, kas fotografēšanu vēlas padarīt aizraujošāku un vēlas pilnveidot savas prasmes vai jaunināt savu esošo DSLR kameru."

Skatiet dzīvi no cita leņķa

Kameras D5000 2,7 collu maināma leņķa LCD monitors sniedz jaunu perspektīvu fotografēšanā, ļaujot ērti uzņemt attēlus no jebkura leņķa. Kameras manevrējamais, kustīgais ekrāns ļauj novietot kameru tā, lai tā būtu ideāli pielāgota leņķim vai kadram, ko cenšaties uzņemt - tāpēc, neatkarīgi no tā, vai atrodaties koncertā un vēlaties skaidru skatu kadra uzņemšanai virs pūļa vai vēlaties fotografēt līdz ar zemi, varat pielāgot maināma leņķa monitoru tā, lai objekts būtu redzams vislabāk. Aizveriet to, lai aizsargātu monitoru, vai novietojiet to standarta pozīcijā, lai fotografētu kā parasti, izmantojot skatu meklētāju. Lai ērti uzņemtu ideāli kadrētus pašportretus, varat apgriezt monitoru uz otru pusi. Pateicoties Nikon ergonomiskajam dizainam un lejupvērstajam ekrāna atvēršanas virzienam, tas nekad jums netraucēs, kā arī varēsiet noturēt kameras korpusu drošā satvērienā, novēršot kameras vibrācijas. Izvēle ir neierobežota.

Režīmi D-Movie un Tiešais skats

Filmu klipu uzņemšana ar DLSR kameru ļauj kļūt patiesi radošam. Piemēram, varat mainīt objektīvu, lai iegūtu jaunu perspektīvu, kā arī uzlabot filmu emocionālo efektu, izmantojot Picture Control iestatījumus jau pirms uzņemšanas. D5000 piedāvā režīmu D-Movie (ar audio) - augstas precizitātes filmu tveršanu, kas ir ideāli saderīga ar jaunākās paaudzes televizoriem, kā arī HDMI izeju ērtai savienojuma izveidei. Piekļuve funkcijai Tiešais skats, nospiežot vienu pogu, ļauj skatīt un veidot fotogrāfijas vai filmas kompozīciju, optimālai kadrēšanai izmantojot maināma leņķa LCD monitoru. Uzņemot nekustīgus attēlus, kamerā tiek piedāvāti četri kontrasta AF veidi (plaša apgabala, parasta apgabala, seju noteikšana un jauna objekta paredzēšana), lai maksimāli atvieglotu tveršanu. Objekta paredzēšanas AF režīmā kamera sāks no jauna paredzēt objektu, ja tas pametis kadru un pēc tam atgriezies tajā, tādējādi nodrošinot, ka objekts vienmēr atrodas fokusā.

Sižeta iestatīšana

Šai kamerai pieejami 19 sižetu režīmi, tāpēc jums nav pilnībā jāpārzina digitālā fotogrāfija, lai uzņemtu lieliskus attēlus. Vienkārši pagrieziet ciparripu uz ‘scene' (sižets), izvēlieties atbilstošo sižetu režīma iestatījumu, un kamera pārējo paveiks jūsu vietā. Lai atvieglotu sižeta izvēli, kamerā tiks parādīts sižeta paraugs. Vēl viena no kameras viegli izmantojamajām īpašībām ir plašais iebūvēto rediģēšanas funkciju klāsts, ar kuru varat rediģēt attēlus un izveidot vizuālus efektus kamerā, neizmantojot datoru.

Tas vēl nav viss

Nikon D5000Papildus visām šīm funkcijām D5000 ir augstas kvalitātes kamera. Šī kamera ir aprīkota ar augstas jutības 12,3 faktisko megapikseļu CMOS attēla sensoru, Nikon novatorisko EXPEED lielātruma attēlu apstrādes sistēmu, ātru un precīzu 11 punktu AF sistēmu un īpaši izturīgu augstas veiktspējas aizvaru, tāpēc tā ir lieliski piemērota arī cilvēkiem ar augstāka līmeņa zināšanām fotografēšanā. Attēla kvalitāti nodrošina attēla sensora tīrīšanas mehānisms ar gaisa plūsmas vadības sistēmu, aktīvo D gaismu un Picture Control. Dažādās kamerā D5000 esošās atskaņošanas opcijas ir gan patīkamas, gan praktiskas. Fotoattēlus varat skatīt grupās līdz 72 attēliem, kā arī ir pieejams kalendāra skats, kurā attēli sakārtoti pēc datuma un laika. Turklāt kamerā Q0770 nopietni fotogrāfi-entuziasti var apskatīt histogrammu attēla palielinātajos apgabalos, lai atvieglotu ekspozīcijas vadību. Pateicoties Nikon ierastajam ergonomiskajam dizainam un kompaktajam, vieglajam korpusam, ar kameru ir patīkami rīkoties. Cilvēkiem, kas fotografē klusos apstākļos, patiks jaunais fotografēšanas režīms Klusums un iebūvētā paceļamā zibspuldze, kura automātiski nosaka, kad zibspuldze ir nepieciešama. Precīzi norādot attēlu uzņemšanas vietas, aktīviem cilvēkiem noderēs GPS saderība ar Nikon GP-1 ierīci, kā arī HDMI izvade, kad vēlēsieties lieliskos fotoattēlus parādīt draugiem un ģimenei. Nikon D5000 ir saderīga ar plašu AF-S un AF-I Nikkor objektīvu klāstu.

 


D5000 ir jaudīga un universāla SLR kamera, kura sniedz lieliskus nekustīgus attēlus un augstas precizitātes D-movie klipus ar skaņu. Kamera ir ārkārtīgi ērti lietojama, tā aprīkota ar plašu automātisko funkciju klāstu, kas palīdz uzņemt vēlamos kadrus, un iespaidīgu 12,3 megapikseļu DX formāta attēlu sensoru, kas nodrošina sīki detalizētus rezultātus. Novatoriskais maināma leņķa LCD monitors nodrošina ērtu fotografēšanu no jebkura leņķa, piedāvājot jaunu, aizraujošu pārmaiņu Tiešā skata izmantošanā. Neatkarīgi no tā, vai fotografējat nekustīgus attēlus vai uzņemat klipu, monitoru varat pagriezt vai mainīt tā slīpumu, lai fotografētu no augšpuses, apakšas, uz sāniem vai izveidotu pašportretus. Automātisko sižetu režīmu klāsts atvieglo skaidru attēlu uzņemšanu dažādās situācijās, bet retušēšanas funkciju klāsts ļauj jums uzlabot fotoattēlus kamerā. Ar dažādām jaudīgam funkcijām un kompakto, vieglo korpusu aprīkotā kamera D5000 aktīviem cilvēkiem piedāvā fantastisku veidu, kā no jebkura leņķa uzņemt satriecošas fotogrāfijas.

* Novatorisks maināma leņķa LCD monitors
* Tiešā skata un D-Movie režīms
* Izcila attēla kvalitāte - 12,3 megapikseļi un plašs ISO diapazons
* Plašas kameras retušas izvēlnes
* 19 sižetu režīmi


Nikon D5000Iespējamās versijas

 

D5000 18-55VR Kit
D5000 18-55 VR objektīva komplektā iekļauts D5000 kameras korpuss un universāls AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR objektīvs. Šī komplekta objektīvs, kas ir lieliski piemērots visdažādākajām situācijām, ietver iebūvētu vibrāciju samazināšanu (VR), lai cīnītos pret kameras vibrāciju vai objekta kustību izraisītiem efektiem un ļautu izmantot daudz lēnākus aizvara ātrumus.

D5000 18-55 II Kit
D5000 18-55 II objektīva komplektā iekļauts D5000 kameras korpuss un vieglais AF-S DX NIKKOR 18-55 mm objektīvs, kas ir lieliski piemērots fotografēšanai telpās, kāzās, kā arī portretu un aizraujošu ainavu uzņemšanai.

D5000 18-105VR Kit
D5000 18-105 VR objektīva komplektā iekļauts D5000 kameras korpuss un universāls AF-S DX NIKKOR 18-105 mm VR objektīvs. Šī komplekta objektīvs ir kompakts, jaudīgs un universāls, un tas ir lielisks veids, kā izmantot visas SLR iespējas, fotografējot ne tikai portretus, bet arī interjeru, arhitektūru un ainavas.

D5000 18-55VR + 55-200VR Kit
D5000 18-55 + 55-200 VR objektīvu komplektā iekļauts D5000 kameras karkass un divi NIKKOR objektīvi, kas ļauj jums iemūžināt jebkuru situāciju.
AF-S DX 18-55 mm VR objektīvs ir lieliski piemērots jebkurai fotografēšanas situācijai, sākot ar ikdienas uzņēmumiem un beidzot ar aizraujošām ainavām.
AF-S DX 55-200 mm VR telefoto objektīvs ļauj pietuvināt attālus objektus un ir lieliski piemērots portretu un sporta aktivitāšu fotografēšanai.


Galvenās funkcijas

* 2,7 collu maināma leņķa LCD monitors ar lejup vērstu atvēršanas mehānismu atvieglo attēlu uzņemšanu no jebkura leņķa, saglabājot kameru drošā satvērienā. Ja monitors netiek izmantots, to var aizvērt - tādējādi LCD panelis ir novietots pret kameru, un tas ir aizsargāts.
* Izmantojot režīmu D-Movie, varat ierakstīt lieliskus augstas precizitātes (HD) filmu klipus ar skaņu. Kameras lielais attēla sensors un augstā ISO gaismas jutība piedāvā neatkārtojamu attēlu kvalitāti. Plašo maināmo NIKKOR objektīvu klāstu var izmantot, lai iegūtu kinematogrāfisku efektu, kā arī jūs varat skatīt filmu klipus kamerā vai HDTV.
* Tiešā skata režīms ar objekta paredzēšanu: Tiešā skata režīms ļauj izveidot attēlus, izmantojot LCD monitoru. Četri viegli atlasāmi AF režīmi nodrošina asus rezultātus: sejas prioritātes AF, plaša apgabala AF, parasta apgabala AF un objekta paredzēšanas AF, kas saglabā fokusu uz kustīgu objektu, pat ja tas uz brīdi atstāj kadru.
* 12,3 megapikseļu DX formāta CMOS attēla sensors ļauj uzņemt neticami detalizētus attēlus un panākt pārsteidzoši kontrastainus palielinājumus.
* Augsta ISO (200-3200) gaismas jutība, kuru var palielināt līdz ISO 6400 (ekvivalents) un samazināt līdz ISO 100 (ekvivalents). Nodrošina lielāku aizvara ātrumu, kas ievērojami samazina izplūdušu attēlu rašanās iespējamību, fotografējot objektus, kas ātri kustas, vai uzņemot attēlus vājā apgaismojumā.
* Integrēta putekļu samazināšanas sistēma: attēla sensora tīrīšana un gaisa plūsmas vadības sistēmas pasargā kameras attēla sensorus no putekļu iekļūšanas tajos, nodrošinot skaidrus attēlus bez punktiem.
* Uzlabots autofokusa sniegums ar daudzveidīgu Multi-CAM100 11 punktu AF sistēmu piedāvā ātru un precīzu autofokusa kadra aptvērumu. Četri AF apgabala režīmi, tostarp 3D paredzēšanas AF, sniedz asus rezultātus neatkarīgi no tā, vai objekts atrodas ārpus centra, ātri kustas vai ir pilnībā neparedzams.
* Lai sniegtu precīzu ekspozīciju un asi izteiktus attēlus, sižeta atpazīšanas sistēma pirms aizvara atbrīvošanas nekavējoties optimizē ekspozīciju, autofokusu un baltā balansu.
* EXPEED attēlu apstrādes sistēma nodrošina optimālu sniegumu un maksimālu attēlu kvalitāti.
* Aktīvā D gaisma automātiski saglabā detaļas gaišās vietās un ēnās, izveidojot satriecošus attēlus ar dabisku kontrastu. Funkcija nostrādā fotografēšanas laikā, tā aprīkota ar četriem intensitātes līmeņiem, un to var aktivizēt automātiski vai manuāli.
* Sižetu režīmi automātiski pielāgo kameras iestatījumus, tostarp Picture Controls (attēlu vadības) un aktīvo D gaismu, lai izvairītos no minēšanas sarežģītās fotografēšanas situācijās un sniegtu optimālus rezultātus. Tikai pagrieziet režīma ciparripu uz SCENE (SIŽETS), lai piekļūtu visbiežāk izmantotajiem režīmiem. Displejā tiek parādīti parauga fotoattēli, lai palīdzētu izvēlēties pareizo režīmu; pieejami 19 parauga fotoattēli.
* Plaša kameras retušas izvēlne ļauj veikt attēlu rediģēšanu un uzlabošanu kamerā. Izvēlnē pieejams plašs fotoattēlu efektu klāsts, tostarp Perspektīvas kontrole, Bezkontrastu fokuss un Krāsu kontūra, kas pārvērš jūsu fotoattēlu līniju zīmējumā.
* Picture Control ļauj iestatīt attēlu vai D-Movie klipu izskatu un noskaņu pirms tos uzņemšanas. Izvēlieties no sešiem iestatījumiem: Standarta, Dzīvīgs, Neitrāls, Vienkrāsains, Portrets un Ainava.
* Īpaši izturīga 100 000 ciklu aizvara ierīce: nodrošina izcilu uzticamību. Tā ir pārbaudīta uz pilnībā aprīkotām kamerām un nodrošina precīzu aizvara vadību.
* Klusās fotografēšanas režīms: ideāli piemērots guļoša bērna fotografēšanai. Klusais režīms manāmi samazina kameras iekšējo mehānismu skaņu, nospiežot aizvaru.
* Plašas atskaņošanas funkcijas, ieskaitot kalendāra skatu, kas kārto attēlus pēc uzņemšanas datuma un laika, 72 kadru sīktēlu displeju un histogrammas, kurās tiek parādītas attēla palielinātās daļas. HDTV saderība: iebūvētais augstas precizitātes multivides interfeisa (HDMI) savienotājs atvieglo fotoattēlu un filmu klipu skatīšanos HDTV. Vienkārši savienojiet kameru ar TV, izmantojot saderīgu HDMI vadu.
* NIKKOR objektīvi: optimizēti izmantošanai ar AF-S un AF-I NIKKOR objektīviem, plaši pazīstami izcila asuma, izteiksmīga kontrasta un precīzas krāsu reprodukcijas nodrošināšanas dēļ.
* Globālā pozicionēšanas sistēma (GPS), izmantojot izvēles GP-1 ierīci, kas pievienojama kamerai un automātiski katra fotoattēla datos (EXIF) ieraksta tādu atrašanās vietas informāciju kā platums, garums, augstums un laiks 'ģeogrāfisko atzīmju' veidā.

Cena un pieejamība
- ASV tirgū kit ar 18-55 DX VR būs pieejams aprīļa beigās par 850 USD vai tikai korpuss par 730 USD
- Japānā no 1. maija par 84000 jenām
Pie mums būs 4 kit varianti un par augstāku cenu.

Produkta brošūra PDF formātā.