nikkor 10 24mm f/3.5-4.5g ed dxNikon Europe ar lepnumu paziņo par objektīvu AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3,5-4,5G ED. Šim jaunajam NIKKOR DX formāta īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvam ir fokusēšanas diapazons, kas FX/35 mm formātā sākas ar 15 mm ekvivalentu.

Objektīvam ir izcila kvalitāte, un tas nopērkams par pieņemamu cenu, tāpēc būtu lielisks papildinājums ikvienam Nikon sistēmas lietotājam. Tas ir lieliski piemērots lietotājiem, kas vēlas fotografēt situācijās, kad nepieciešama platleņķa perspektīva, piemēram, atrodoties nelielās telpās, kā arī fotografējot arhitektūru un ainavas.

Ludoviks Drīns (Ludovic Drean), Nikon Europe B.V. objektīvu produktu daļas vadītājs, saka: "Šis jaunais, teicamais objektīvs ir lieliski piemērots Nikon D300 un D90 lietotājiem, turklāt tas ļoti labi darbojas ar citām mūsu vidējās klases DSLR kamerām Pateicoties funkcijai Silent Wave Motor, objektīvs ir piemērots arī kameru modeļiem bez iebūvēta motora, piemēram, D40 un D60. Tā pieņemamā cena neatspoguļo objektīva izcilo kvalitāti, tomēr, tāpat kā objektīva augstas reprodukcijas spēja, minimālā attēla deformācija un augstā kvalitāte ir gandrīz vienāda, salīdzinot ar attēliem, kas uzņemti ar objektīvu AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24 mm f/4G IF-ED."

Izcila kvalitāte un lieliskas reprodukcijas iespējas

Objektīvam AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3,5-4,5G ED ir pieejams fokusēšanas garums 10-24 mm, kā arī attēla leņķis ir ekvivalents FX/35 mm formāta 15-36 mm fokusēšanas garumam. Pateicoties tā Silent Wave Motor (SWM), objektīva autofokuss ir kluss un ātrs. Tā kompaktais un vieglais korpuss ar unikālo Nikon augstas kvalitātes ārējo dizainu un NIKKOR uzlabotā kvalitāte nodrošina vienmērīgu darbību un izturību. Optiskā sistēma aprīkota ar ED stikla un asfēriskām lēcām, kas optimizētas digitālajām SLR ar izcilām precīzu attēlu reprodukcijas iespējām, nodrošinot attēlus ar augstu izšķirtspēju un kontrastu un samazinot hromātisko aberāciju. Izmantojot iekšējo fokusēšanas (IF) sistēmu, objektīva muciņas garums nemainās fokusēšanas laikā, tādējādi nodrošinot lielāku izturību un pieļaujot smagu pierīču izmantošanu. Objektīvam pieejami divi fokusēšanas režīmi - M (manuālais fokuss) un M/A (manuālās prioritātes autofokuss). M/A (manuālās prioritātes autofokuss) režīms ļauj lietotājam ātri pārslēgties no autofokusa uz manuālo režīmu, tikai pagriežot fokusa gredzenu (pat AF darbības laikā). Tas nodrošina precīzu fokusa pielāgošanu, nenovēršot uzmanību no skatu meklētāja.

Specifikācija

Fokusēšanas garums 10-24 mm
Maks./min. diafragma f/3,5-4,5, f/22-29
Objektīva konstrukcija 14 elementi 9 grupās (ar diviem ED stikla un trīs asfēriskiem objektīviem)
Fotoattēla leņķis 109°, 61° (DX formāts)
Minimālais fokusa attālums 0,24 m
Maks. reprodukcijas attiecība 0,2 x
Diafragmas lāpstiņu skaits 7 (noapaļotas)
Fokusēšana Autofokuss ar iebūvētu SWM un manuālu fokusēšanos
Filtra/pierīces lielums 77 mm
Diametrs x garums Apm. φ82,5 x 87 mm
Svars Apm. 460 g

Objektīvs AF-S DX NIKKOR 10-24MM F/3,5-4,5G ED ir aprīkots ar 77 mm uzliekamu priekšējo objektīva vāciņu LC-77, aizmugures objektīva vāciņu LF-1, bajonetes pārsegu HB-23 un elastīgu objektīva maisiņu CL-1118.

Pārdošanas ieteicamā cena 850 EUR.