nikon d700Nikon Corporation ar lepnumu paziņo, ka Nikon D700 digitālā SLR kamera ir ieguvusi CAMERA GRAND PRIX 2009 lasītāju balvu.

Šī balva tika ieviesta pagājušogad, lai atzīmētu Camera Grand Prix 25. gadadienu. Balva tika izvēlēta, 2009. gada fotoattēlu veidošanas izstādes (Photo Imaging Expo - PIE) laikā Tokijā, 26.-29. martā aptaujājot parastos lietotājus, un ar to tika atzīta D700 lielā popularitāte šo lietotāju vidū.

Pagājušogad šo balvu un CAMERA GRAND PRIX 2008 balvu "Gada kamera" saņēma Nikon D3, tādējādi Nikon digitālās SLR kameras šīs prestižās balvas saņem divus gadus pēc kārtas.

D700 tiek pārdota Japānā, par tās pārdošanu nodrošina uzņēmums Nikon Imaging Japan Inc., un kopš kameras izlaišanas pagājušā gada jūlijā lietotāji, galvenokārt, progresīvi amatieri to ir uzņēmuši ļoti labi.

 

Galvenie iemesli Nikon D700 izvēlē

D700 ir digitālā SLR kamera, kas aprīkota ar tāda paša izmēra CMOS attēla sensoru (36,0 mm (a) × 23,9 mm (p)) kā D3, ko augsti novērtējuši profesionāli fotogrāfi. Tā piedāvā arī kompaktu un vieglu korpusu par lielisku cenu.

Lietotāji, kas balsoja par D700, bija īpaši apmierināti ar kameras lielisko attēla kvalitāti (izmantojot augstu jutību, attēlos novērojams ļoti zems trokšņu līmenis), tās tīkamo cenu, kā arī izcilo pielāgojamību un darbību.

Nikon D700 galvenās funkcijas

12,1 megapikseļu Nikon FX formāta CMOS sensors (36,0 × 23,9 mm)
Ļoti plašs jutības diapazons (ISO 200-6400), kas, izmantojot zemus jutības iestatījumus, sniedz izcilu attēla kvalitāti un nodrošina arī ļoti zemu trokšņu līmeni. Turklāt jutību var palielināt līdz ISO 25600 ekvivalentam un samazināt līdz ISO 100 ekvivalentam.
Ātra atbilde ar aptuveni 0,12 sekunžu palaišanas laiku, un aizvara atbrīvošanas aizkave sasniedz tikai 40 milisekundes (atbilstoši CIPA standartiem)
Nepārtrauktā uzņemšana - līdz 100 kadriem ar ātrumu 5 kadri/sekundē. Izmantojot izvēles lieljaudas akumulatoru komplektu MB-D10, iespējama lielātruma nepārtrauktā uzņemšana ar ātrumu 8 kadri/sekundē.
Lielātruma attēlu apstrāde, kas balstīta uz Nikon ekskluzīvo vispusīgās digitālo attēlu apstrādes koncepciju - EXPEED
Sižeta atpazīšanas sistēma paplašina iespējas, uzlabo autofokusa un automātiskās ekspozīcijas precizitāti un sniegumu, kā arī baltā balansa kontroli
Augsta blīvuma 51 punkta AF sistēma, kas iegūta, izmantojot nesen izstrādāto Multi-CAM3500FX autofokusa sensora moduli
Divi iebūvētie tiešā skata režīmi: trijkāja un rokas
Īpaši izturīgs aizvars, kas ir testēts 150 000 ciklos
No ļoti viegla un izturīga magnēzija sakausējuma izgatavots korpuss
Attēla sensora tīrīšanas funkcija, kas attīra zemās caurlaidības filtru, noņemot putekļus un svešķermeņus