sCMOSTikko Minhenē (Vācijā) tika prezentēta jaunā scientific CMOS (sCMOS) tehnoloģija, kas esot nākošās paaudzes attēlu sensors jau visai pavecai CMOS tehnoloģijai. Galvenie uzlabojumi ir ļoti zems trokšņu līmenis, darbības ātrums (daudz vairāk kadru sekundē), plašāks dinamiskais diapazons, augsta kvantu efektivitāte (quantum efficiency - QE) un lielāks skatu lauks.

Šo jauno sensoru izstrādājuši Andor Technology (Ziemeļīrija), Fairchild Imaging (ASV) un PCO (Vācija). Kompānijas izveidojušas arī jaunu Web lapu, kur informēs par jauno sCMOS sensoru. Ja kādam šī tehnoloģija interesē padziļināti, kur tiek salīdzināta jaunā tehnoloģija un aprakstīta arī pašlaik pasaulē izmantotā, tad var lejupielādēt šo PDF dokumentu (2 MB).
Daži parametri no pirmā sCMOS sensora:
- sensora formāts 5,5 megapikseļi (2560(h) x 2160(v))
- Trokšņu nolasīšana: < 2 e- rms @ 30 kadri/s; < 3 e- rms @ 100 kadri/s
- Maksimālais frame rate: 105 fps spraugslēdzim un 52.5 fps centrālam slēdzim
- Pikseļu izmērs 6,5 μm
- Dinamiskais diapazons > 16 000 : 1 (pie 30 fps)
- QEmax: 60%
Nu ko, tagad tikai jāgaida, kamēr šī sensoru tehnoloģija attīstīsies, būs vairāk megapikseļu un to sāks izmantot arī pasaules nopietnākie fotoaparātu ražotāji. Var jau būt, ka tas paliks tikai zinātniekiem, bet parasti tehnoloģijas uz vietu nestāv un agri vai vēlu arī plaša patēriņa tirgus preču lauciņā ienāk augstās tehnoloģijas, ko izmanto zinātnei, armijai utt.