Nikon d3sUzņēmums Nikon ir paziņojis par kameras D3S izlaišanu, kas ļaus profesionāļiem pārvaldīt jebkādu neparedzamu situāciju un paplašinās notikumu fotografēšanas iespējas neatkarīgi no fotogrāfiju uzņemšanas vietas. Kamera D3S ir izveidota pēc plaši atzītās Nikon kameras D3 parauga, un tās funkcionalitāte piešķir jaunu līmeni fotografēšanai vājā apgaismojumā un nodrošina jaunas radošas iespējas multivides filmu uzņemšanai.
D3S ir pirmā Nikon FX formāta kamera ar augstas izšķirtspējas filmu ierakstīšanas funkciju fotogrāfiem piedāvā pilnīgi jaunu radoša elastīguma līmeni. D3S ietver ārkārtīgi jutīgu 12,1 megapikseļa FX formāta CMOS sensoru, kas var lepoties ar ISO diapazonu no 200 līdz 12800. Funkcija D-Movie sniedz neatkārtojamu filmu tveršanu ar stereo* skaņu un ietver kadru opciju Saglabāt atlasīto (Save Selected), šādi paātrinot produktivitāti. Nikon plaši atzītā 51 punkta AF sistēma piedāvā augstu jutību vāja apgaismojuma apstākļos un neatkārtojamu sniegumu, uzņemot objektus, kas ātri pārvietojas. Uzlabotā attēla sensora tīrīšanas funkcija samazina putekļu traipu ietekmi, un trīs dažādie apgriešanas režīmi uzlabo attēlu uzņemšanas elastīgumu. EXPEED attēlu apstrādes dzinējs un plašais buferis ļauj ilgākos, nepārtrauktos piegājienos uzņemt līdz 9 kadriem sekundē. Kameru aizsargā izturīgs, cieši noslēgts magnija sakausējuma korpuss. D3S nosaka jaunas profesionālās fotografēšanas robežas kustību uzņemšanā.

*Nepieciešams saderīgs stereo mikrofons.


Galvenās funkcijas

12,1 megapikseļa FX (pilnrāmja kadra) CMOS sensors ar augstu signāla-trokšņa attiecību, platu dinamisko diapazonu un 12 kanālu rādījumu.
ISO 200 - 12800: paplašināms līdz pat 102 400 (ekvivalentam) ar Hi-3 iestatījumu un samazināms līdz pat ISO 100 (ekvivalentam) ar Lo-1 iestatījumu.
9 kadri/sekundē secīga uzņemšana (11 kadri/sekundē DX apgriešanas režīmā).
D-Movie ieraksta augstas izšķirtspējas (HD) filmu klipus ar stereo skaņu (nepieciešams saderīgs stereo mikrofons). Ietver funkcijas Rediģēt sākšanu/pārtraukšanu un kadru funkciju Saglabāt atlasīto, kā arī AF atbalstu trijkāja režīmā.
Multi-CAM3500FX 51 punkta AF sistēma: atsevišķi atlasāma vai konfigurējama 9 punktu, 21 punkta un 51 punkta aptvēruma iestatījumos.
EXPEED attēlu apstrādes dzinējs ar 14 bitu A/D konversiju un 16 bitu attēlu apstrādi, kas nodrošina izcilas toņu pārejas.
920 000 punktu 3 collu VGA LCD monitors ar platu 170 grādu skatīšanas leņķi.
Trīs apgriešanas režīmi: DX formāts 5:4 koeficients un 1,2x. DX apgriešanas režīmu iespējams automātiski iespējot, ja ir pievienots DX objektīvs.
Kameras iekšējā RAW apstrāde ietaupa pēcapstrādes laiku, iespējojot attēlu iestatījumus JPEG kompresija, Lielums, Baltā balanss, Ekspozīcijas kompensācija, Picture Control, Traucējuma samazināšana, Krāsu intervāls un Vinjetes vadība, ko paredzēts izmantot RAW (NEF) failiem kamerā.
Klusais fotografēšanas režīms: lieliski piemērots diskrētai fotografēšanai. Ievērojami tiek samazināta kameras spoguļu atgriešanas mehānisma skaņa.
Augstas precizitātes izturīgs kevlara/oglekļa šķiedru kompozīta aizvars: 300 000 ciklu standarta norma ar maksimālo aizvara ātrumu 1/8000 s un zibspuldzes sinhronizāciju līdz pat 1/250 s.
HDMI video izvades interfeiss nodrošina savienojumu ar augstas izšķirtspējas videosistēmām.
Izturīgais magnija sakausējuma korpuss nodrošina aizsardzību pat visskarbākajos apstākļos.
Bezvadu LAN un tīkla Ethernet atbalsts, izmantojot izvēles bezvadu raidītāju WT-4.

Nikon d3s aizmugureNikon Europe profesionālo produktu nodaļas vadītājs Roberts Kristina (Robert Cristina) komentē: "Kamera D3S nosaka jaunas robežas fotografēšanai vājā apgaismojumā, ļaujot fotogrāfiem pārvaldīt apkārtesošā apgaismojuma efektus. Profesionāļu devums no visas pasaules ir padarījis vislabāko kameru vēl labāku."

Tas, kas nepieciešams tūlīt.

Pasaules ziņu aģentūras "Agence France Presse" fotografēšanas un tehniskās nodaļas vadītājs Fransuā Marī (Francois Marit) saka: "Kopš sākām izmantot Nikon kameru D3, esam izmēģinājuši dažādas filmu uzņemšanas iespējas, lai noskaidrotu, kā kameru var pielāgot mūsu vajadzībām. Tagad kamera D3S nodrošina tieši to, kas mums ir nepieciešams: iespēju uzņemt attēlus un filmas, izmantojot vienu profesionālo rīku. Tas ļauj mums pārraidīt neierobežotas nekustīgu attēlu un filmu videoklipu pakotnes no tūkstošiem notikumu vietu un sporta pasākumu, par kuriem ziņojam katru nedēļu, un palīdz mums sniegt jaunāko informāciju gan tiešsaistē, gan drukas formātā."

Bils Freiks (Bill Frakes), viens no pirmajiem profesionālajiem fotogrāfiem, kas izmēģināja kameru Q600 darbībā, saka: "Es pieņemu profesionālus lēmumus dažu milisekunžu laikā un vēlos iegūt labāko iespējamo attēla kvalitāti ikreiz, kad nospiežu aizvara pogu. Man nepieciešama kamera, kas darbojas precīzi, ātri un konsekventi. Kamera D3S nodrošina šīs un citas papildu iespējas, un tas sniedz milzīgu darbības brīvību."

Kad zibspuldze nav opcija

Kamera D3S ir aprīkota ar pilnībā pārveidotu 12,1 faktisko megapikseļu attēla sensoru. Lielais pikseļu augstuma koeficients un pilnīgi pārveidota iekšējā uzbūve nozīmē to, ka, izmantojot kameru D3S, var uzņemt attēlus tādā apgaismojumā, kas iepriekš tika uzskatīts par fotografēšanai pavisam nepiemērotu. Septiņi soļi ISO diapazonā no 200 līdz 12 800 ļauj tvert attēlus un filmas īpaši vājā apgaismojumā ar minimālu apstrādi asuma un detaļu samazināšanai - šī iespēja ir ļoti būtiska mūsdienu fotogrāfiem, kuri darbojas notikumu vietās un sporta pasākumos.

Nākamais pierādījums kameras D3S neticamajai kapacitātei, fotografējot vājā apgaismojumā, ir fakts, ka šī ir pirmā kamera, kas nodrošina trīs papildu ISO palielināšanas līmeņus līdz Hi-3 (ISO ekvivalents apbrīnojamajam 102 400 līmenim).

HD filmas FX formātā

Lauka dziļuma efektu dēļ, ko nodrošina FX lielformāta sensors, un pateicoties plašas apertūras NIKKOR objektīvam, ko izmanto pasaulē vadošie fotogrāfi, kamera D3S nosaka jaunu izskatu un darbības iespējas topošajā digitālo SLR filmu tveršanas tendencē. Kameras D3S funkcija D-Movie (D filma), kuras izmantošana ir tūlītēja un intuitīva, ir paredzēta augstai veiktspējai.

Filmu tveršanas ātrums ir 720 p/24 fps, un tās tiek uzņemtas kustības JPEG formātā ar stereoskaņas* ieejas kontaktspraudni. Faila formāts iespējo unikālu "atlases saglabāšanas" kadra opciju, kuru izmantojot lietotājs var uzņemt video ar iespēju vienlaicīgi pārraidīt svarīgākā brīža nekustīgu attēlu.

Plaši atzīts autofokuss, kas pielāgots filmu uzņemšanai.

Plaši atzītā Nikon augsta blīvuma 51 punkta Multi-CAM3500 AF sistēma ar 15 īpaši jutīgiem krustpunktiem, kuras iestatījumi ir pilnībā konfigurējami, taču kura ir ļoti vienkārši lietojama, ir nozares vadošā sistēma, kas sniedz iespēju noregulēt kameras fokusu uz ātrkustīgiem objektiem. Turklāt kameras D3S pielāgotā kontrasta noteikšanas AF sistēma nodrošina autofokusa izmantošanu filmu un tiešā skata tveršanas laikā.

Attēla sensora tīrīšana

Ņemot vērā profesionālu fotogrāfu atsauksmes, kamera D3S ietver jaunu attēla sensora tīrīšanas funkciju, kas rada vibrācijas četrās dažādās frekvencēs, šādi mazinot putekļu uzkrāšanos uz attēla sensora optiskā zemas caurlaidības filtra. Šīs funkcijas ieviešana nav ietekmējusi skatu meklētāja 100 % aptvērumu, kas ir raksturīgs izcilai, profesionālai viencipara apzīmējuma D kamerai.

Pilnīgi pielāgojama kamera

Tagad kamera D3S nodrošina trīs dažādus apgriešanas režīmus, kas automātiski iebūvēti skatu meklētājā. Fotogrāfs var izvēlēties vienu no tālāk norādītajiem režīmiem: 5:4 (30 x 24), 1.2x (30 x 20) vai DX (24 x 16). Jaunais apgriešanas režīms ir izstrādāts, lai praktiski apvienotu objektīva palielinājumu un nelielu faila lieluma samazinājumu.

Kad nepieciešama piesardzība

Kamera D3S ir aprīkota ar jaunu aizvara klusas atvēršanas režīmu, kas ļauj fotogrāfam mazināt spoguļa atgriešanas izraisīto skaņu. Kamera ir piemērota fotografēšanai brīvā dabā un citās situācijās, kad aizvara radītais troksnis var traucēt fotografējamo objektu. Šis jaunievedums ir radies, arī ņemot vērā to fotogrāfu praktiskās atsauksmes, kuri izmanto Nikon sērijas D3 kameras.

Uzlabotas aktīvās D gaismas opcijas

Tagad attēlu uzņemšanai liela kontrasta apstākļos vai īpaši svarīgu objektu fotografēšanai kamera D3S nodrošina piecas aktīvās D gaismas opcijas. Lietotājam ir pieejams jauns automātisks iestatījums, kā arī četri manuāli pārvaldāmi līmeņi: ļoti liels, liels, parasts un mazs.

Iebūvēta attēlu pēcapstrāde

Kameras D3S veiktspēju veicina arī jaunās RAW apstrādes opcijas, kas pieejamas retušēšanas izvēlnē. Uzņemšanas laikā RAW (NEF) failiem var piemērot šādus attēlu iestatījumus: JPEG kompresijas, lieluma, baltā balansa, ekspozīcijas kompensācijas, sistēmas Picture Control, traucējuma samazināšanas, krāsu intervāla un vinjetes vadības iestatījumus. Šīs opcijas ir lieliski piemērotas aizņemtiem fotogrāfiem, kas daudz ceļo, un paātrina attēlu pēcapstrādes plūsmu, mazinot datora un programmatūras Capture NX2 izmantošanas nepieciešamību.

Gatavība visām situācijām

Kamera D3S sniedz jaunas fotografēšanas iespējas, ļaujot fotogrāfiem vēl vairāk pārvaldīt neparedzamus objektus, eksperimentējot dažādos apgaismojuma apstākļos. Kameras sensors ir tik jutīgs, ka tas var tvert objektus, kas gandrīz nav saskatāmi ar aci, un, novēršot traucējumus, atveidot drukāšanai gatavus izcilus rezultātus. Hermētiski noslēgts un izturīgs magnija korpuss nodrošina aizsardzību pret aukstu temperatūru un mitrumu, ļaujot lietotājiem paveikt uzdevumus ātrāk un efektīvāk.

Tehniskie dati

Tips
Viena objektīva digitālā spoguļkamera

Objektīva savienojums
Nikon F stiprinājums (ar AF savienotāju un AF kontaktiem)

Attēla leņķis
Ekvivalents objektīva fokusa garuma veidotajam leņķim (1,5 reizes lielāks, ja izvēlēts DX formāts)

Faktiskie pikseļi
12,1 miljons

Attēla sensors
CMOS sensors, 36,0 × 23,9 mm; Nikon FX formāts

Kopējais pikseļu skaits
12,87 miljoni

Putekļu samazināšanas sistēma
Attēlu sensora tīrīšana, attēlu netīrumu noņemšanas atsauces dati (vajadzīga papildu Capture NX 2 programmatūra)

Attēla lielums (pikseļi)
1. FX formāts (36×24): 4256 × 2832 (liels), 3184 × 2120 (vidējs), 2128 × 1416 (mazs)
1.1.2× (30×20): 3552 × 2368 (liels), 2656 × 1776 (vidējs), 1776 × 1,184 (mazs)
1. DX formāts (24×16): 2784 × 1848 (liels), 2080 × 1384 (vidējs), 1392 × 920 (mazs)
1. 5:4 (30×24): 3552 × 2832 (liels), 2656 × 2120 (vidējs), 1776 × 1416 (mazs)

Faila formāts
1) NEF (RAW): 12 vai 14 bitu, bez zudumiem saspiests, saspiests vai nesaspiests;
2) TIFF (RGB);
3) JPEG: JPEG bāzlīnija, kas atbilst precīzai (aptuv. 1:4), normālai (aptuv. 1:8) vai pamata (aptuv. 1:16) saspiešanai (ar lieluma prioritāti); pieejama saspiešana ar optimālu kvalitāti;
4) NEF (RAW) + JPEG: viena fotogrāfija ierakstīta gan NEF (RAW), gan JPEG formātā

Picture Control sistēma
Četras iestatījumu opcijas: standarta, neitrāla, dzīvīga, vienkrāsaina; katru opciju iespējams pielāgot

Uzglabāšanas vide/datu nesējs
CompactFlash (I tipa, saderīgs ar UDMA)

Dubultais slots
2. slotu var izmantot pārpildes gadījumā, dublējumu uzglabāšanai vai atsevišķai NEF (RAW) un JPEG attēlu uzglabāšanai; attēlus var kopēt no vienas kartes otrā

Failu sistēma
Saderīga ar DCF 2.0, DPOF, Exif 2.21 un PictBridge

Skatu meklētājs
Acu līmeņa pentaprizmas viena objektīva spoguļkameras skatu meklētājs

Kadra aptvērums
FX (36x24): Aptuveni 100% (vertikāli/horizontāli), 1,2x (30x20): Aptuveni 97% (vertikāli/horizontāli), DX (24x16): Aptuveni 97% (vertikāli/horizontāli), 5:4 (30x24): Aptuveni 100% (vertikāli) un aptuveni 97% (horizontāli)

Palielinājums
Aptuveni 0,7x (50 mm f/1,4 objektīvs uz bezgalību; -1,0 m-1)

Acu punkts
18 mm (-1,0 m-1)

Dioptrijas regulēšana
no -3 līdz +1 m-1

Fokusēšanas ekrāns
B tipa BriteView Clear Matte VI ekrāns ar AF apgabala robežām

Refleksais spogulis
Ātrā atgriešanās

Lauka dziļuma priekšskatījums
Ja ir nospiesta Pv (lauka dziļuma priekšskatījuma) poga, objektīva atvērumu ir iespējams apturēt pie lietotāja izvēlētas vērtības (A un M režīms) vai pie kameras atlasītās vērtības (P un S režīms)

Objektīva diafragma/atvērums
Elektroniski vadāma tūlītēja atgriešanās

Saderīgie objektīvi
1) G vai D tipa AF NIKKOR*1: atbalsta visas funkcijas (PC Micro-NIKKOR neatbalsta dažas funkcijas);
2) DX NIKKOR: atbalsta visas funkcijas, izņemot FX formāta (36x24)/1,2x (30×20)/5:4 (30x24) attēla lielumu;
3) Citi AF NIKKOR*2: atbalsta visas funkcijas, izņemot 3D krāsu matricas mērīšanu II;
4) AI-P NIKKOR: atbalsta visas funkcijas, izņemot autofokusu un 3D krāsu matricas mērīšanu II;
5) Ne CPU: var izmantot ekspozīcijas režīmos A un M; atbalsta krāsu matricas mērīšanu un diafragmas atvēruma vērtības rādījumu, ja lietotājs norāda objektīva datus (tikai AI objektīviem).

Elektronisko diapazona meklētāju var izmantot, ja maksimālais apertūras atvērums ir f/5,6 vai ātrāks

*1. Nevar izmantot IX- NIKKOR objektīvus *2. Izņemot AF-NIKKOR objektīvus, kas paredzēti F3AF

Aizvara tips
Elektroniski vadāms vertikālās pārvietošanās fokusēšanas plaknes aizvars

Aizvara ātrums

No 1/8000 līdz 30 s pakāpēs pa 1/3, 1/2 vai 1 EV, ilgas ekspozīcijas iestatījums, X250

Zibspuldzes sinhronizācijas ātrums
X = 1/250 s; zibspuldzes sinhronizācija ar ātrumu līdz pat 1/250 s

Atbrīvošanas režīmi
Viena kadra, pastāvīgi zems ātrums, pastāvīgi liels ātrums, aizvara klusā atvēršana, automātiskais taimeris, spoguļots

Kadru pārtīšanas diapazons (CIPA vadlīnijas)
• DX (24×16): līdz aptuv. 9 kadriem/sekundē (CL) vai aptuv. no 9 līdz 11 kadriem/sekundē (CH)
• Citi attēla apgabali: līdz aptuv. 9 kadriem/sekundē

Automātiskais taimeris
Elektroniski vadīts taimeris ar 2, 5, 10 vai 20 s ilgumu

Ekspozīcijas mērīšana
TTL pilna apertūras atvēruma ekspozīcijas mērīšana, izmantojot 1005 pikseļu RGB sensoru

Mērīšanas sistēma
1) Matrica: 3D krāsu matricas mērīšana II (G un D tipa objektīvi); krāsu matricas mērīšana II (citi CPU objektīvi); krāsu matricas mērīšana (ne CPU objektīviem, ja lietotājs norāda objektīva datus)
2) Centra svērtais: 75% svars piešķirts 12 mm aplim kadra centrā, apļa diametru var mainīt uz 8, 15 vai 20 mm vai svaru var balstīt uz visa kadra vidējo vērtību (ne CPU objektīvi izmanto 12 mm apli vai visa kadra vidējo vērtību)

3) Punkts: mēra 4 mm apli (aptuveni 1,5% no kadra), kas centrēts izvēlētajā fokusa punktā (centra fokusa punktā, ja tiek izmantots ne CPU objektīvs)

Mērīšanas diapazons
1) no 0 līdz 20 EV (matricas vai centra vidējā svērtā mērīšana);

2) no 2 līdz 20 EV (punkta mērīšana) (ISO 100 ekvivalents, f/1,4 objektīvs, pie 20 °C/68 °F).

Ekspozīcijas mērīšanas savienošana
Kombinēts CPU un AI

Ekspozīcijas režīmi

1) Ieprogrammēts automātiskais režīms (P) ar elastīgu programmu; 2) aizvara prioritātes automātiskais režīms (S); 3) apertūras prioritātes automātiskais režīms (A); 4) manuālais režīms (M).

 

Ekspozīcijas kompensācija
±5 EV soļos pa 1/3, 1/2 vai 1 EV

Ekspozīcija ar kadru dublēšanu
2-9 kadri pakāpēs pa 1/3, 1/2, 2/3 vai 1 EV

Ekspozīcijas fiksators
Ekspozīcija nofiksēta pie noteiktās vērtības ar AE-L/AF-L pogu

ISO jutīgums
ISO no 200 līdz 12800, pakāpēs pa 1/3, 1/2 vai 1 EV; var arī iestatīt uz aptuv. 0,3, 0,5, 0,7 vai 1 EV (ISO 100 ekvivalents) zem ISO 200 vai līdz aptuv. 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2 vai 3 EV (ISO 102400 ekvivalents) virs ISO 12800; ir pieejama automātiskā ISO jutības kontrole

Aktīvā D gaisma

Var izvēlēties šādas opcijas: [Auto] (Automātisks), [Extra high] (Īpaši augsts), [High] (Augsts), [Normal] (Parasts), [Low] (Zems) vai [Off] (Izslēgts)

ADL vairāku kadru dublēšana

Divi kadri, kam tiek izmantota vienam kadram atlasītā vērtība, vai no trīs līdz pieciem kadriem, kam tiek izmantotas visiem kadriem iepriekš iestatītās vērtības

Autofokuss

Nikon Multi-CAM 3500FX autofokusa sensora modulis ar TTL fāzes noteikšanu; 51 fokusa punkts (tostarp 15 krustveida sensori); iespējama AF precīzāka regulēšana

Noteikšanas diapazons
No -1 līdz +19 EV (ISO 100 pie 20 °C/68 °F)

Objektīva servo
1) Autofokuss: viena servo AF (S); pastāvīga servo AF (C); fokusa paredzēšana tiek aktivizēta automātiski, ņemot vērā objekta statusu
2) Manuāls fokuss (M) ar elektronisku diapazona meklētāju

Fokusa punkts
Var atlasīt 51 vai 11 fokusa punktus

AF apgabala režīms
1) Viena punkta AF
2) Dinamiskā apgabala AF [AF punktu skaits: 9, 21, 51, 51 (3D paredzēšana)];
3) Automātiskais apgabala AF.

Fokusa fiksators

Fokusu var fiksēt, nospiežot pogu AE-L/AF-L vai līdz pusei nospiežot aizvara atbrīvošanas pogu (viena servo AF)

Zibspuldzes kontrole

1) TTL: i-TTL balansēta papildinājuma zibspuldze un standarta i-TTL zibspuldze digitālajām SLR kamerām ar 1005 pikseļu RGB sensoru ir pieejamas ar SB-900, 800, 600 vai 400;

2) Automātiskā diafragma/atvērums (AA): pieejams ar SB-900, 800 un CPU objektīviem;

3) Ne TTL automātiskais režīms (A): pieejams ar SB-900, 800, 28, 27 vai 22S;

4) Diapazona prioritātes manuālais režīms (GN): pieejams ar SB-900 un 800.

Zibspuldzes režīmi
1) Priekšējā aizkara sinhronizācija
2) Lēna sinhronizācija
3) Aizmugurējā aizkara sinhronizācija
4) Sarkano acu efekta samazināšana
5) Sarkano acu efekta samazināšana ar lēno sinhronizāciju

Zibspuldze ar vairāku kadru dublēšanu
2-9 kadri pakāpēs pa 1/3, 1/2, 2/3 vai 1 EV

Zibspuldzes gatavības indikators

Iedegas, ja zibspuldze, piemēram, SB-900, SB-800, SB-600, SB-400, SB-80DX, SB-28DX vai SB-50DX, ir pilnībā uzlādēta, un mirgo pēc tam, kad zibspuldze ir uzplaiksnījusi ar pilnu jaudu

 

Piederumu pieslēgvieta

Standarta ISO 518 piederumu pieslēgvieta ar sinhronizāciju, datu kontaktiem un drošības fiksatoru


Nikon radošā apgaismojuma sistēma (CLS)

Uzlabots bezvadu apgaismojums, aprīkots ar SB-900, SB-800 vai SU-800 kā vadības ierīci, un SB-900, SB-800, SB-600 vai SB-R200 kā tālvadību; automātiska FP lielātruma sinhronizācija un modelēšanas izgaismojums, ko atbalsta visas ar CLS saderīgās zibspuldzes, izņemot SB-400; zibspuldzes krāsas informācijas komunikācija un FV fiksators, ko atbalsta visas ar CLS saderīgās zibspuldzes

Sinhronizācijas terminālis
ISO 519 sinhronizācijas terminālis ar slēdzošo vadu

Baltā balanss

Automātisks (TTL baltā balanss ar galveno attēla sensoru un 1005 pikseļu RGB sensoru), spožs apgaismojums, fluorescējošs (7 opcijas), tieša saules gaisma, zibspuldze, mākoņains, ēna, iepriekš iestatīts manuāls (var saglabāt līdz pat 5 vērtībām) un krāsu temperatūras iestatījums (no 2500 līdz 10 000 K); visām opcijām pieejama precīzāka noregulēšana

 

Baltā balansa vairāku kadru dublēšana
2-9 kadri pakāpēs pa 1, 2 vai 3

Tiešais skats, Režīmi
Trijkājis, rokas

Autofokuss
• Trijkājis: kontrasta noteikšanai AF jebkur kadrā

• Turot rokās: TTL fāzes noteikšanas AF ar 51 fokusa punktu (tostarp 15 krustveida sensoriem)

Mirgošanas samazināšana
50 Hz un 60 Hz

Kadra lielums (pikseļos)

1280 × 720/24 kadri/sekundē, 640 × 424/24 kadri/sekundē, 320 × 216/24 kadri/sekundē

 

Faila formāts
AVI

Saspiešanas formāts
Kustības JPEG

Audio
Mikrofona jutīgumu ir iespējams regulēt

ISO jutīgums
ISO no 200 līdz 12800 (ISO no 6400 līdz Hi 3 augstas jutības filmu režīmā)

LCD monitors

3 collu, aptuveni 921 000 punktu (VGA), 170 grādu plats skata leņķis, 100 % kadra aptvērums, zemas temperatūras polisilikona TFT LCD ar spilgtuma regulēšanu

Atskaņošanas funkcija

Pilnrāmja kadru un sīktēlu (4, 9 vai 72 attēli) atskaņošana ar atskaņošanas tālummaiņu, filmu atskaņošanu, slīdrādi, histogrammas displeju, izgaismošanas displeju, automātisko attēla griešanu, attēla komentāriem (līdz pat 36 rakstzīmēm) un balss atgādnes ievadni un atskaņošanu

 

USB
Lielātruma USB

Videoizvade

NTSC vai PAL; pieejama vienlaicīga atskaņošana no videoizvades un LCD monitorā

 

HDMI izvade

C tipa HDMI savienotājs; kameras ekrāns izslēdzas, kad tiek pievienots HDMI kabelis

 

Audio ievade
Piespraužamais stereo mini kontaktspraudnis (3,5 mm diametrā)

10 kontaktu attālais savienotājs

Var izmantot, lai pievienotu izvēles tālvadības pulti, GPS ierīci GP-1 vai GPS ierīci, kas ir saderīga ar NMEA 0183 versiju 2.01 un 3.01 (nepieciešams papildu GPS kabelis MC-35 un kabelis ar D-sub 9 kontaktu savienotāju)

 

Atbalstītās valodas

Ķīniešu (vienkāršotā un tradicionālā), čehu, dāņu, holandiešu, angļu, somu, franču, vācu, indonēziešu, itāļu, japāņu, korejiešu, norvēģu, poļu, portugāļu, krievu, spāņu, zviedru, turku

 

Akumulators
Viens uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL4a/EL4

Maiņstrāvas adapteris
Maiņstrāvas adapteris EH-6 (izvēles)

Trijkāja ligzda
1/4 colla (ISO 1222)

Izmēri (P x A x D)
Aptuveni 159,5 x 157 x 87,5 mm/6,3 x 6,2 x 3,4 collas

Svars

Aptuveni 1240 g/2 mārciņas 12 unces bez akumulatora, atmiņas kartes, korpusa vāka un piederumu pieslēgvietas apvalka

 

Temperatūra
0-40 °C/32-104 °F

Mitrums
Mazāk par 85% (nav kondensācijas)

Komplektā iekļautie piederumi*

Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL4a, ātras darbības lādētājs MH-22, USB kabelis UC-E4, audio video kabelis EG-D2, kameras siksna AN-DC5, korpusa vāks BF-1B, piederumu pieslēgvietas apvalks BS-2, actiņa DK-17, akumulatora nodalījuma vāks BL-4, USB kabeļa saspraude, Software Suite lasāmatmiņas kompaktdisks

* Komplektā iekļautie piederumi var atšķirties, ņemot vērā valsti vai apgabalu

Galvenie papildu piederumi

Bezvadu raidītājs WT-4A/B/C/D/E*, GPS ierīce GP-1, palielinošā actiņa DK-17M, maiņstrāvas adapteris EH-6, programmatūra Capture NX 2, programmatūra Camera Control Pro 2, Image Authentication Software
* Produktu nosaukumi dažādos reģionos var atšķirties, ņemot vērā pieejamos vietējos frekvenču kanālus.

 

Vēre

Ir iespējamas specifikāciju un iekārtu izmaiņas, ražotājam nesniedzot norādījumus un/vai neuzņemoties saistības.