Canon EF 24-70mm f2 8L II USMŠodien Canon papildina savu pasaulslaveno EF objektīvu sēriju ar trīs jauniem objektīviem profesionāļiem un faniem. Jaunais EF 24-70mm f/2.8L II USM profesionālas tālummaiņas objektīvs ir populārā EF 24-70 mm f/2,8L USM pēctecis. Jaunie EF 24mm f/2.8 IS USM un EF 28mm f/2.8 IS USM ir pasaulē pirmie[i] platleņķa "prime" objektīvi ar attēlu stabilizācijas (IS) tehnoloģiju. Visi trīs objektīvi nodrošina visaugstāko snieguma līmeni, apvienojot izcilu attēlu kvalitāti un izturīgu, lietotājdraudzīgu dizainu.

EF 24-70 mm f/2,8L II USM: izcila snieguma standarta tālummaiņa

Jaunajam EF 24-70 mm f/2,8L II USM ir pilnīgi jauna optika, kas nodrošina izcilu skaidrību, attēla kvalitāti un izturīgumu. Kompaktais dizains padara to ideāli piemērotu jebkādu kadru uzņemšanai, bet dažādi optiskie uzlabojumi nodrošina izcilu detaļu uztveršanu kadrā un traucējumu samazināšanu visā tālummaiņas diapazonā, īpaši pie maksimālā 70 mm fokusa attāluma.

Jaunā optiskā sistēma ar diviem īpaši mazas dispersijas (UD) un vienu Super UD asfērisko elementu nodrošina nemainīgi asus attēlus ar lieliskiem kontrastiem. Katram objektīva elementam ir arī Canon uzlabots Super Spectra pārklājums, lai samazinātu dubultošanos un mirgošanu, vienlaikus panākot izcilu krāsu līdzsvaru. Papildu fluora pārklājums samazina putekļu, netīrumu un pirkstu nospiedumu pēdas objektīva priekšējā un aizmugurējā daļā.

EF 24-70 mm f/2,8L II USM ļauj fotogrāfiem uzņemt arī objektu tuvplānus – minimālais fokusēšanas attālums ir 0,38 m visiem fokusa attālumiem visā tālummaiņas diapazonā. Gredzenveida ultraskaņas motors (USM) kopā ar jaudīgu CPU un uzlabotiem AF algoritmiem nodrošina precīzu, klusu un īpaši ātru automātisko fokusēšanu. Tiem, kuri vēlas saglabāt pilnīgu kontroli pār katru kadru, pilna laika manuālā fokusēšana par ar aktīvu AF ļauj precīzi uzlabot vai pielāgot katra kadra fokusu.

Pazīstamais L sērijas dizains

EF 24-70 mm f/2,8L II USM ir jaunākais elitārās L sērijas objektīvs, kas piedāvā Canon izstrādātos kvalitatīvos uzlabojumus. Objektīva uzlabotā mehāniskā struktūra piedāvā noturīgāku tālummaiņu un lielāku objektīva korpusa izturību pret sakratīšanu un triecieniem. Objektīva izmērs, kas ir par 10 mm mazāks nekā iepriekšējam modelim, ir ērtāks ņemšanai līdzi un lietošanai ikdienā. Jaunais Zoom Lock slēdzis ļauj fotogrāfiem fiksēt tālummaiņas pozīciju galēji platā diapazonā, lai novērstu bojājumus pārslēgšanās laikā. Ūdens un putekļu drošā konstrukcija[ii] ļauj lietotājiem turpināt uzņemšanu neatkarīgi no apstākļiem.

Iepazīstinām ar pasaulē pirmo platleņķa "prime" objektīvu ar IS

Canon EF 24mm f2 8 IS USM

Šodien Canon izlaiž arī jaunos EF 24mm f/2,8 IS USM un EF 28mm f/2,8 IS USM – pasaulē pirmos 24 mm un 28 mm fiksēta platleņķa objektīvus ar optisko IS tehnoloģiju. Abi objektīvi ir ideāli piemēroti ainavu un fotoreportāžu uzņemšanai. Tie piedāvā izcilu pielāgojamību visdažādāko ainu un objektu uzņemšanai, pateicoties ātras darbības diafragmas un IS apvienojumam. Jaunie objektīvi nodrošina asu attēla kvalitāti, pat,neizmantojot statīvu vājā apgaismojumā.

Abi objektīvi piedāvā par 4 iedaļām plašāku iespēju salīdzinājumā ar objektīviem bez IS. Plašais fokusa attālums padara tos lieliski piemērotus tam, lai uztvertu kadrā vairāk. Abiem objektīviem ir plata f/2,8 diafragma, lai fotogrāfi varētu izpētīt tuvāku lauka dziļumu vai fotografēt vājā apgaismojumā. Plašā diafragma un IS tehnoloģija ļauj ar šiem objektīviem uzņemt kustīgus objektus. Canon jaunākā IS tehnoloģija atpazīst speciālu panoramēšanas kustību un automātiski pārslēdz režīmus precīzākai kustības uzņemšanai.

Kluso lielātruma AF sniegumu nodrošina gredzenveida USM un citas funkcijas, kas ietver uzlabotu AF vadību. Pilna laika manuālā fokusēšana nodrošina arī to, ka pielāgojumus var veikt pat ar aktīvu AF, savukārt minimālais fokusēšanas attālums 0,20 m (EF 24mm f/2,8 IS USM) un 0,23 m (EF 28mm f/2,8 IS USM) ļauj fotogrāfiem piekļūt vēl tuvāk nelieliem vai detalizētākiem objektiem.

Canon EF 28mm f2 8 IS USM

Izstrādāts sniegumam

Gan EF 24mm f/2,8 IS USM, gan EF 28mm f/2,8 IS USM uzlabotā optika nodrošina kvalitatīvākus attēlus un samazina pēcapstrādes nepieciešamību. Lai labotu aberāciju, optiskajā sistēmā ir izmantots asfērisks rūdīta stikla (GMo) elements. Canon uzlabotie Super Spectra pārklājumi samazina atspīdumu un dubultošanos, nodrošinot izcilu attēlu kvalitāti. Abu modeļu korpusa pārklājums un fokusēšanas gredzena dizains vizuāli daudzējādā ziņā līdzinās Canon profesionālajiem L sērijas objektīviem. Lai palīdzētu uzņemt izcilas ainavas, ir ietverts arī attāluma rādītājs. Kompaktais dizains šos objektīvus ļauj ērti ievietot jebkurā piederumu somā.

EF 24-70 mm f/2,8L II USM – galvenie parametri

  • Pilnīgi jaunas optiskās konstrukcijas nodrošināts izcils asums
  • Īpaši mazas dispersijas (UD) un Super UD elementi
  • Ātra f/2,8 maksimālā diafragma
  • Pret putekļiem un mitrumu nodrošināts korpuss
  • Ātra, klusa ultraskaņas automātiskā fokusēšana
  • Nepārtraukta manuālā fokusēšana
  • Astoņu asmeņu apaļa diafragma

EF 24 mm f/2,8 IS USM – galvenie parametri

  • 24 mm platleņķa objektīvs (38 mm ekvivalents ar APS-C izmēra sensoriem)
  • Ātra f/2,8 maksimālā diafragma
  • Līdz četru iedaļu attēlu stabilizators (IS)
  • Ultraskaņas automātiskās fokusēšanas mehānisms
  • Apaļa diafragma vienmērīgi izpludinātam fonam
  • Super Spectra pārklājuma mazināts atspīdums

EF 28mm f/2,8 IS USM – galvenie parametri

  • 28 mm platleņķa objektīvs (45 mm ekvivalents ar APS-C izmēra sensoriem)
  • Ātra f/2,8 maksimālā diafragma
  • Līdz četru iedaļu attēlu stabilizators (IS)
  • Ultraskaņas automātiskās fokusēšanas mehānisms
  • Apaļa diafragma vienmērīgi izpludinātam fonam
  • Super Spectra pārklājuma mazināts atspīdums


[i] Atbilstoši Canon pētījumam uz 2012. gada februāri

[ii] Ūdensizturīga konstrukcija ap objektīva stiprinājumu, slēdžu paneli, fokusēšanas gredzenu un tālummaiņas slēdzi. Ūdensizturīgs, izmantojot ar ūdensdrošu EOS korpusu.