AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8GNikon iepazīstina ar jaunu ātras apertūras platleņķa primāro objektīvu — AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G.

Būdams lielisks papildinājums Nikon FX formāta primāro objektīvu klāstam, AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G lepojas ar jaunu optisko dizainu, kas perfekti sader ar modernajām mūsdienu augstas izšķirtspējas spoguļkamerām. Lielais diafragmas atvērums (f/1,8) nodrošina asus attēlus vāja apgaismojuma apstākļos un sevišķi vienmērīgu bokē efektu. Jaunā optikas konstrukcija garantē skaisti veidotus attēlus.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē:

"Šis ilgi gaidītais objektīvs raksturo Nikon centienus papildināt jau tā plašo platleņķa objektīvu piedāvājumu un lieliski iederas brīvajā diapazonā starp NIKKOR 24 mm un 35 mm objektīviem. 28 mm fokusa attālums ļauj jums novietot objektus plašā, izteiktā perspektīvā, bet uzlabotā optiskā konstrukcija mazina nevajadzīgas deformācijas. Šis objektīvs ir ideāls papildinājums jebkura platleņķa cienītāja piederumu somai."

 
Plašs pielietojums

Ātrais un kompaktais AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G ir lieliska izvēle tiem fotogrāfiem, kuri vēlas uzņemt platleņķa attēlus un pilnā mērā izmantot augstas izšķirtspējas spoguļkameru piedāvātās iespējas. 28 mm fokusa attālums ir ideāli piemērots uzņemšanai slēgtās telpās, elpu aizraujošu plašumu iemūžināšanai, kā arī pilsētas ainavu un ielas skatu fotografēšanai. Lielā f/1,8 diafragmanodrošina skaidrākus attēlus vāja apgaismojuma apstākļos un ļauj perfekti līdzsvarot asumu un bokē efektu, gaumīgi izceļot uzņemtos objektus. Ātrdarbīgā apertūra nodrošina arī skaidru attēlu skatu meklētājā.
 
Daudzveidīgas priekšrocības

Pateicoties pilnīgi jaunai optiskajai konstrukcijai, AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G atbalsta mūsdienu spoguļkameru paaugstināto izšķirtspēju, garantējot skaisti veidotus nekustīgos attēlus un filmas. Asfērisko lēcu elementi efektīvi samazina aberāciju un novērš deformācijas, kuras rodas platā skata leņķa dēļ. Nikon īpašais nanokristālu pārklājums mazina attēlu dubultošanos un uzplaiksnījumus, savukārt klusais viļņu motors (SWM) nodrošina klusu, bet precīzu autofokusu.
 
Kompakts un izturīgs

Pateicoties pret laika apstākļu ietekmi nodrošinātajam un vienlaikus tikai 330 g smagajam korpusam, AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G ir drošs un vienlaikus arī viegls un kompakts objektīvs, ko bez problēmām var ievietot jebkurā piederumu somā. Būdams saderīgs ar Nikon FX formāta spoguļkamerām, objektīvs nodrošina 42 mm (ekvivalento) fokusa attālumu, ja to izmanto ar Nikon DX formāta spoguļkamerām, un tas ir pilnībā savietojams arī ar iesācēju līmeņa spoguļkamerām, kurām nav iebūvēta autofokusa motora.

Objektīva komplektā ietilpst objektīva pārsegs HB-64 un mīkstā somiņa CL-0915.
 
Specifikācija:

Fokusa attālums 28 mm
Maksimālais diafragmas atvērums f/1,8
Minimālais diafragmas atvērums f/16
Skata leņķis (135) 75°
Skata leņķis (DX) 53°
Objektīva uzbūve 11 elementi 9 grupās
Nanokristālu pārklājums Jā
Asfērisko lēcu elements 2
Minimālais fokusa attālums 0,25 m/0,85pēdas
Maksimālais atveides koeficients 0,22x
Diafragmas lapiņu skaits 7 (noapaļotas)
Fokusēšanas sistēma Aizmugures fokusēšana
AF piedziņas sistēma Iebūvēts klusais viļņu motors (SWM)
M/A Jā
VR efekts Nav
Filtra pierīces izmērs 67 mm
Pierīces gredzens Nekustīgs
Objektīva pārsegs HB-64 (ir komplektā)
Somiņa CL-0915 (ir komplektā)
Attāluma skala Jā
Objektīva savienojuma materiāls Metāls
Maks. diametrs x garums Aptuveni 73,0 x 80,5 mm/2,9 x 3,2 collas
Svars Aptuveni 330 g/11,6 unces

Pārdošanā no 24.05.2012. Mazumtirdzniecības cena sākot ar 525 Ls.