Sony FE 12-24mm F2.8 GMSony izziņojis papildinājumu savam pilna kadra objektīvu klāstam – FE 12-24mm F2.8 GM (modelis SEL1224GM). Šis kompaktais un daudzpusīgais objektīvs būs ideāli piemērots gan ainavu un arhitektūras fotografēšanai, gan sporta norišu iemūžināšanai, izmantojot īpaši platus leņķus. Jaunais G Master sērijas objektīvs nodrošinās izcilu attēla kvalitāti līdz 12 mm platam skata leņķim ar F2.8 nemainīgu apertūru, kā arī skaistiem bokeh efektiem.
FE 12-24mm F2.8 GM ieviešana nozīmē, ka Sony G Master sērijas objektīvu F2.8 diapazons tagad ir paplašināts no 12mm līdz 200mm, nodrošinot pasaulē lielāko zoom ar F2.8 pie 12mm. Tādējādi iespējams radīt dinamiskas perspektīvas, kas pārsniedz cilvēka acs iespējas, paverot ceļu jauniem radošās izpausmes sasniegumiem.
FE 12-24mm F2.8 GM objektīvam ir inovatīva konstrukcija, kas nodrošina izcilu attēla kvalitāti visā tālummaiņas diapazonā. Tajā ir trīs ārkārtīgi precīzi un asfēriski XA elementi, ieskaitot lielāko XA elementu, kas jebkad izgatavots α ™ (Alpha ™) objektīvam. Šie XA elementi efektīvi nomāc astigmatismu, komu un lauka izliekumu tieši uz attēla malām. Turklāt trīs ED (īpaši zemas dispersijas) stikla elementi un divi Super ED stikla elementi spēcīgi slāpē hromatisko aberāciju, nodrošinot dzidrumu no viena līdz otram.
‘Peldošs’ fokusa mehānisms sadala objektīva fokusa grupu divās neatkarīgi kontrolējamās grupās. Tas ir ārkārtīgi efektīvs, nodrošinot gan izcilu tuvplāna sniegumu, gan maksimālu asumu no jebkura attāluma. Tas arī palīdz realizēt nemainīgu minimālo fokusa attālumu 0,28 metrus visā tālummaiņā, un, tā kā tas ir iekšējas fokusēšanās objektīvs, tā garums paliek nemainīgs, un tā smaguma centrs mainās ļoti maz, tāpēc tas vienmēr ir optimāli līdzsvarots.
Sony G Master sērijas objektīva neparastie efekti ir sasniegti, precīzi pielāgojot objektīva sfēriskās aberācijas īpašības gan projektēšanas, gan ražošanas procesā. Tajā pašā laikā objektīva XA elementu ārkārtīgi augstā virsmas precizitāte efektīvi nomāc ‘sīpolu gredzena efektus’ un apvienojumā ar 9 lapu apļveida atveri vēl vairāk palielina tā izsmalcināto bokeh.
FE 12-24mm F2.8 GM izmanto četrus oriģinālus ātrgaitas, augstas vilces XD Linear Motors, lai nodrošinātu, ka tas ir savietojams gan ar pašreizējo, gan nākamo kameru korpusa ātruma veiktspēju. Izmantojot divus motorus katrā objektīva fokusa grupā, autofokuss ir ātrs un precīzs, un jaunie vadības algoritmi palielina XD Linear Motor sistēmas reakciju, panākot nevainojamu sinhronizāciju starp abām fokusa grupām. Papildu ieguvums ir tas, ka darbība ir ļoti klusa, ar minimālu vibrāciju.
FE 12-24mm F2.8 GM pirmo reizi ir izmantots pavisam jauns Nano AR Coating II, ko var vienmērīgi pielietot lieliem objektīva elementiem vai ļoti izliektām elementu virsmām. Tas nomāc iekšējos atstarojumus, samazina iekšējo ‘spīdēšanu’ un spoguļattēlus, lai iegūtu skaidrus, izteiksmīgus attēlus, un, neskatoties uz objektīva plašo skata leņķi, Nano AR Coating II saglabā lielu skaidrību un kontrastu visā attēlā, pat sliktā apgaismojumā.


Filmu veidošana

Pastāvīgā maksimālā F2.8 apertūra visos fokusa attālumos nodrošina, ka ekspozīcija ir stabila, arī pietuvinot. Tas, savukārt, nozīmē, ka slēdža ātrums un ISO jutība var būt nemainīgi, uzņemot filmas. Radošās iespējas, filmējot 12 mm skata leņķī ar F2.8 nemainīgu apertūru pilnkadrā, ir bezgalīgas. Tomēr, ja tās izmanto APS-C kamerā vai ar Super 35 skata leņķi, plaša tālummaiņas diapazons kļūst līdzvērtīgs 18mm, nodrošinot ļoti noderīgu tālummaiņas diapazonu filmu veidošanai.

Profesionālā kontrole
FE 12-24mm F2.8 GM, kas sver tikai 847 gramus, piedāvā daudzas iespējas, lai pilnībā profesionāli kontrolētu kadru. Tas ietver pielāgojamu fokusa fiksēšanas pogu, fokusa režīma slēdzi, tālummaiņas gredzenu un fokusēšanas gredzenu, kas ērti izvietoti, atvieglojot darbu. Lineārās reakcijas MF nodrošina, ka fokusēšanas gredzens tieši reaģē uz vissmalkākajiem pielāgojumiem, kad tiek fokusēts manuāli, tāpēc vadība šķiet tūlītēja un precīza. Tas ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu, un priekšējam objektīva elementam ir fluora pārklājums, kas atgrūž ūdeni, eļļu un citus netīrumus, vienlaikus atvieglojot pirkstu nospiedumu noņemšanu no objektīva virsmas. Aizmugurējā filtra turētājā var ievietot standarta lokšņu tipa ND, krāsu korekcijas un citus filtrus, kas palielina izteiksmes iespējas. Tiek piegādāta lokšņu filtru griešanas veidne.
Produkta video pieejams šeit


Cenas un pieejamība

FE 12-24mm F2.8 GM Eiropā būs pieejams no 2020. gada augusta un maksās aptuveni 3300 eiro.

FE 12-24mm F2.8 GM

FE 12-24mm F2.8 GM