1 NIKKOR VR 10-100mm f4.0-5.6Nikon iepazīstina ar diviem jauniem objektīviem 1 NIKKOR klāstā: 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvu un 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 spēcīgu 10x tālummaiņas objektīvu.

Pieteikti jau 2012. gadā, šie divi jaunie objektīvi papildināja 1 NIKKOR klāstu dažādos izvēles spektra galos. 1 NIKKOR VR 6.7–13mm ir īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvs, savukārt 1 NIKKOR VR 10–100mm ir spēcīgs objektīvs ar 10x tālummaiņu. Abi objektīvi ir aprīkoti ar Nikon vibrāciju samazināšanas sistēmu, kura mazina attēla izplūšanu, lai nekustīgie attēli būtu izteiksmīgi un video – vienmērīgi. Tie ir aprīkoti arī ar objektīva ievilkšanas mehānismu, lai pārnēsāšanas ērtībām tos varētu ievilkt korpusā, kad objektīvi netiek izmantoti.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris uzņēmumā Nikon Europe, komentē: "Nikon 1 sistēma ir guvusi plašu atsaucību, un mūsu 1 NIKKOR objektīviem ir liela loma šīs popularitātes kaldināšanā, jo tie dod iespēju cilvēkiem pilnībā izmantot savu fotogrāfa potenciālu. Kopā ar šiem diviem modeļiem 1 NIKKOR saimē tagad ir jau astoņi objektīvi."
Viņš turpina: "Kompaktais 1 NIKKOR VR 6.7–13mm ir pirmais īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvs 1 NIKKOR sērijā – laba izvēle cilvēkiem, kuri vēlas uzņemt patīkami asus stilīgu interjeru attēlus vai iekadrēt visu ģimeni grupas fotogrāfijā."

Džordijs secina: "Modeļu spektra otrā galā 1 NIKKOR VR 10–100mm ir portatīvs, universāls objektīvs, kurš vienlīdz efektīvi darbojas gan platleņķa, gan telefoto uzņemšanas režīmā. Tas ir ideāli piemērots brīvdienām un nedēļas nogalēm, kad jums vajadzīga daudzpusība, taču jūs nevēlaties ņemt līdzi vairākus atšķirīgus objektīvus."


1 NIKKOR koncepcija

1 NIKKOR objektīvi tver dzīvi ar nepārspētu asumu. Izstrādāts paturot prātā aktīvu dzīvesveidu, šis arvien pieaugošais klāsts aptver plašu sižetu izvēli, un ikviens objektīvs ir pielāgots video uzņemšanai. Apvienojumā ar Nikon 1 kameru pārnēsāšanas ērtībām, jaudu un ātrdarbību, 1 NIKKOR objektīvu nelielie izmēri padara Nikon 1 sistēmu unikālu.

Abos objektīvos ir izmantota Nikon 1 optimizēta optika, kas nodrošina visaptverošu asumu, bet asfērisko lēcu elementi un ED stikla elementi nodrošina izcilu izšķirtspēju un kontrastu. Kompaktie izmēri un nelielais svars ir galvenais, kas nosaka Nikon 1 sistēmas pārnēsāšanas ērtības, nezaudējot neko no attēla kvalitātes. Uzņemot fotogrāfijas ar Nikon optiku, jūs varat būt pārliecināts, ka attēli būs pārsteidzoši asi, ar dzīvīgu krāsu attēlojumu un dziļu kontrastu.

1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvs
1 NIKKOR VR 6.7-13mm f3.5-5.6

Aplūkojiet fotogrāfiju, kura uzņemta ar 1 NIKKOR VR 6.7–13mm objektīvu, un jums šķitīs, ka jūs atrodaties notikuma vietā, tieši pašā darbības centrā. Pirmais sevišķi plata leņķa tālummaiņas objektīvs Nikon 1 sistēmā ļauj jums nokļūt tuvu objektam un vienlaikus arī iekadrēt visu vajadzīgo.

Tāpat kā visiem 1 NIKKOR objektīviem, arī šim modelim ir lieliski sabalansētas pārnēsāšanas ērtības, jauda, ātrdarbība un kvalitāte. Ar fokusa attālumu 6,7–13 mm (35 mm ekvivalents: apm. 18-35 mm) un 100° skata leņķi – platāko no visiem 1 NIKKOR objektīviem – šis objektīvs ir ideāli piemērots, lai uzsvērtu iespaidīgu dabasskatu neaptveramo mērogu, ietilpinātu visu ģimeni grupas fotouzņēmumā vai tvertu patīkami asas stilīgu interjeru kompozīcijas.

Šis vieglais, sevišķi plata leņķa tālummaiņas objektīvs ir pieejams sudrabkrāsas vai melnā korpusā, tam ir pievilcīgs, kompakts dizains ar augstas kvalitātes metālisku ārējo apdari. Turot kameru rokās, objektīvs dod jums iespēju ar pārliecību uzņemt fotogrāfijas un video, pateicoties vibrācijas samazināšanas stabilizējošajai sistēmai, kura pasargā attēlus no izplūšanas. Ar vienmērīgo apertūras atvēruma mehānismu var viegli pārslēgt asus vai maigus fonus, lai vēl vairāk izceltu objektu pat tad, ja uzņemat video.

1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 jaudīgs objektīvs ar 10x tālummaiņu
1 NIKKOR VR 10-100mm f4.0-5.6

Pasaulē mazākais¹, "visur līdz ņemamais" objektīvs ar 10x tālummaiņu lepojas ar plašu tālummaiņas diapazonu, kurš padara šo objektīvu par dabisku izvēli gadījumos, kad vēlaties nokļūt tuvāk kādam attālam objektam. Universāls un pietiekami ērti pārnēsājams, lai to varētu ņemt līdzi vienmēr un visur, 1 NIKKOR VR 10–100mm objektīvs noderēs gan uzņemot portretus tuvplānā, gan attālas sportiskas aktivitātes.
Šis universālais optiskais instruments lieliski tiek galā gan ar platleņķa, gan telefoto uzņemšanu, pateicoties fokusa attāluma diapazonam 10–100 mm (35 mm ekvivalents: 27–270 mm) un maksimālo apertūras atvērumu f/4.0–5.6. Vibrāciju samazināšanas stabilizācijas sistēma nodrošina skaidrus nekustīgos attēlus un stabilus video pat ar maksimālu tuvinājumu.

Pieejami melnā, sudrabainā un baltā krāsā, ar klasisku, kompaktu dizainu un augstas kvalitātes metālisku ārējo apdari, šie ir neaizstājami, universāli objektīvi, kurus jūs vienmēr lietosit ar prieku. Ņemiet tos līdzi visur, kurp vien ejat, un jūsu rīcībā būs perfekts objektīvs, lai tvertu darbību jebkurā situācijā.

Piederumi

Mīkstais objektīva futrālis CL-N101 pasargā jūsu 1 NIKKOR objektīvus no putekļiem un noberzumiem, savukārt bajonetes pārsegs HB-N106 tiek piestiprināts objektīva pārsegam un pasargā jūsu 1 NIKKOR objektīvu, samazina sānu apgaismojumu, objektīva uzplaiksnījumus un dubultošanos. Pārsegu var apgriezt otrādi un nostiprināt uz objektīva, ja tas netiek izmantots, bet papildu drošību garantē stiprinājums ar pagriežamu fiksatoru. Bajonetes pārsegs HB-N105 ir iekļauts katra objektīva 1 NIKKOR VR 6.7–13mm pārdošanas komplektā.

1 NIKKOR klāsts

Pašreizējā 1 NIKKOR klāstā ietilpst kompaktais, vieglais 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 tālummaiņas objektīvs, kurš ļauj jums maksimāli izmantot katru fotografēšanas iespēju; kompakts telefoto tālummaiņas objektīvs 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6; plāns platleņķa objektīvs ar nemainīgu fokusa attālumu 1 NIKKOR 10mm f/2.8; 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM objektīvs, kas aprīkots ar mehānisko piedziņu un īpaši ieteicams video uzņemšanai; sevišķi plānais objektīvs 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 ar 2,5x tālummaiņu un objektīvs ar nemainīgu fokusa attālumu un ātru maksimālo apertūras atvērumu 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8. Pievienojot divus jaunos objektīvus, kopējais objektīvu skaits sērijā sasniegs astoņus.

¹Mazākais pasaulē: Starp tālummaiņas objektīviem ar tālummaiņas mērogu 5x vai lielāku, kas paredzēti digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem un kas ir pieejami objektīvu tirgū laišanas brīdī – 2013. gada 8. janvārī; pamatojoties uz Nikon veikto ievilktu objektīvu apjoma pētījumiem.