Nikon 1 J3Nikon sveic divus jaunus Nikon 1 saimes locekļus: Nikon 1 J3 pasaulē mazākajā korpusā¹ un vienkārši stilīgo Nikon 1 S1 – pirmo jaunās S sērijas modeli. Abas kameras var lepoties ar pasaulē īsāko aizvara atbrīvošanas aizturi² un pasaulē ātrāko nepārtraukto uzņemšanu³.

Nikon 1 J3 galvenās priekšrocības ir fantastiskais ātrums un pārnēsāšanai īpaši piemērotais dizains, kas ir ļāvis Nikon 1 J1 kļūt par Eiropā visvairāk pārdoto kompaktās kameras sistēmu⁴. J3 ir iebūvēts pasaules mazākajā korpusā¹, un tā smalki izstrādātais alumīnija eksterjers patīkami iegulst plaukstā. Pateicoties pasaulē īsākajai aizvara atbrīvošanas aizturei² un pasaulē ātrākajai nepārtrauktajai uzņemšanai³, kameras vienmēr ir gatavas tvert izšķirošos aktīva dzīvesveida mirkļus augstas izšķirtspējas attēlos un pilnas HD video.

Nikon 1 S1 sāk jauno S sēriju, kurai raksturīgas ātras, stilīgas un vienkāršas kameras, kuras bez īpašas piepūles ļauj gūt satriecošus rezultātus. Konstruēta, paturot prātā ātrumu un vienkāršību, Nikon 1 S1 ir tikpat ērti un viegli lietojama kā kompaktkamera, taču tā ir daudz ātrdarbīgāka un krietni jaudīgāka, turklāt ar daudz labāku attēla kvalitāti.

Gan Nikon 1 J3, gan Nikon 1 S1 izmanto vienu un to pašu otrās paaudzes Nikon 1 tehnoloģiju, kas ir izmantota nesen izlaistajā kamerā Nikon 1 V2, kura paredzēta fotografēšanas entuziastiem. Kameras demonstrē jauna līmeņa ātrdarbību un lielāku precizitāti, kā arī inteliģentas nākamās paaudzes funkcijas, piemēram, reāllaika attēlu vadību un labākā mirkļa tveršanu, kā arī attēlu pārsūtīšanu, izmantojot papildus nopērkamo Wi-Fi spraudni.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris uzņēmumā Nikon Europe, komentē: "Mūs patiesi sajūsmina Nikon 1 J3. Mazāka un ātrāka par jebkuru citu kameru ar maināmu objektīvu, kas ir bijusi jūsu īpašumā vai kuru jūs spējat sameklēt, tā ir gatava darbībai vienā acumirklī, garantējot to, ka ikviens spēs tvert izšķirošos mirkļus augstas izšķirtspējas attēlos vai augstas izšķirtspējas pilnas HD video."

Viņš turpina: "Mēs ar prieku papildinām Nikon 1 ģimeni, aizsākot jauno S sēriju, kura ietver vienkāršas un stilīgas kameras. Nikon 1 S1 ir perfekti piemērota jaunām ģimenēm un cilvēkiem, kuriem patīk kompaktkameru vienkāršā lietošana, bet kuri vēlas ātrāku darbību un augstāku attēlu un video kvalitāti. Ar intuitīvu digitālo vadību un vienkāršām radošajām funkcijām Nikon 1 S1 ir ātras sistēmas kamera, kas padara asu, detalizētu fotogrāfiju un video uzņemšanu līdz šim nepieredzēti vienkāršu."


Neticams ātrums

Nikon EXPEED 3A dubultās apstrādes dzinis veic datu apstrādi neticamā ātrumā, lai jebkurā situācijā nodrošinātu nepārspējamu veiktspēju. Tas nodrošina pasaulē ātrāko nepārtraukto uzņemšanu³ ar ātrumu 15 kadri/s ar autofokusu⁵ un līdz pat 60 kadriem/s⁶ ar fiksēta punkta AF, dodot jums iespēju tvert augstas kvalitātes attēlus arī sevišķi straujas darbības laikā.

Objekti bez aiztures nokļūst fokusā, pateicoties uzlabotai jauktajai AF sistēmai, kura lepojas ar ātru fāzes noteikšanas AF straujām kustībām un kontrasta noteikšanas AF smalku detaļu tveršanai vājā apgaismojumā. Sensors vienā mirklī pārslēdzas starp 73 fāzes noteikšanas fokusa apgabaliem un 135 kontrasta noteikšanas fokusa apgabaliem atkarībā no sižeta, nodrošinot izcilus attēlus un video dažādos vides apstākļos.

Labākā mirkļa tveršana palīdz vienmēr uzņemt vislabāko kadru. Ar vienu aizvara atbrīvošanas pogas klikšķi viedais fotogrāfiju atlasītājs uzņem līdz pat 20 augstas izšķirtspējas attēliem (līdz pat 15 ar Nikon 1 S1) un iesaka līdz pieciem labākajiem no tiem. Režīms Slow View (Lēnā skatīšana) tver līdz 20 nepārtrauktiem uzņēmumiem (līdz 15 ar Nikon 1 S1) un, lēni atskaņojot, vienlaikus parāda tos uz šķidro kristālu displeja, lai jūs varētu izvēlēties tieši to brīdi, kuru vēlaties saglabāt.

Izcila attēla kvalitāte

Uzņemiet detalizētas fotogrāfijas un video arī nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Nikon 1 S1 lepojas ar 10,1 megapikseļa izšķirtspēju un ISO gaismas jutību no 100 līdz 6400. Nikon 1 J3 izšķirtspēja ir augstāka – 14,2 megapikseļi, bet gaismas jutība 160 – 6400 ISO.

Nikon CX formāta CMOS sensors nodrošina perfektu līdzsvaru starp sistēmas izmēriem, darbības ātrumu un attēla kvalitāti, dod iespēju uzņemt lieliskus nekustīgos attēlus un video, nezaudējot neko no pārnēsāšanas ērtībām. Iespēja uzņemt fotogrāfijas ar augstiem ISO jutības iestatījumiem garantē to, ka apgaismojums būs pietiekams, uzņemot ar ātrumu līdz pat 60 kadriem/s.

Viss 1 NIKKOR objektīvu klāsts izceļas ar augstas veiktspējas optiku – tādu, kādu jūs vienmēr cerat saņemt no Nikon. Kompaktie izmēri un nelielais svars ir galvenais, kas nosaka Nikon 1 sistēmas pārnēsāšanas ērtības, nezaudējot neko no attēla kvalitātes. Uzņemot fotogrāfijas ar Nikon optiku, jūs varat būt pārliecināts, ka attēli būs pārsteidzoši asi, ar dzīvīgu krāsu attēlojumu un dziļu kontrastu.

Video burvība!

Nikon 1 sistēmas kameras ir optimizētas augstas kvalitātes video uzņemšanai, izmantojot maināmos 1 NIKKOR objektīvus, fāzes noteikšanas AF sistēmu, kura ātri un precīzi fokusējas uz kustīgiem objektiem un, papildus tam visam, autofokusa pāreja bez skaņas, kura piešķir videoierakstam dabiskumu un netraucē skaņas ierakstu.

Gan Nikon 1 J3, gan Nikon 1 S1 spēj ierakstīt pilnu HD video ar ātrumu 60 un 30 kadri/s, un kadru uzņemšanas ātrumu 60i, 60p vai 30p, kā arī uzņemt pilnas izšķirtspējas fotogrāfijas video filmēšanas laikā⁷. Uzņemiet uzlabotajā video režīmā, izmantojiet PSAM vadību, lai pilnībā kontrolētu aizvara ātrumu un apertūras atvērumu, iegūtu vienmērīgu autofokusa maiņu un kristāldzidru skaņu. Jūs varat panāk arī dramatisku efektu, izmantojot īpaši palēninātas atskaņošanas režīmu ierakstiem, kas veikti ar ātrumu līdz pat 1200 kadriem/s⁸.

Kompakts, pievilcīgs dizains

Paņemiet Nikon 1 J3 rokās, un jūs pārsteigs tā kompaktums un spēks. Smalki veidots no viegla, augstas kvalitātes alumīnija, pasaulē vismazākais korpuss¹ ar kompaktu, pievilcīgu dizainu baltā, melnā, sudraba, sarkanā vai smilškrāsā, ar pieskaņotu objektīvu komplektā.

Neliela, stilīga un kompakta, Nikon 1 S1 izceļas ar tīru minimālisma dizainu, vienkāršu vadību un skaidri izprotamām digitālajām izvēlnēm intuitīvai vadībai. Kamera ir pieejama baltā, melnā, rozā, sarkanā vai haki krāsā ar pieskaņotas krāsas objektīviem.

Abiem modeļiem ir iebūvēta kompakta zibspuldze, kura automātiski paceļas, lai nodrošinātu papildu apgaismojumu katru reizi, kad tas nepieciešams.

Vienkārši radoša

Ātrs un viegls paņēmiens, kas ļauj uzlabot fotogrāfijas, pirms tās tiek uzņemtas, ir reāllaika attēla kontrole, kas ļauj jums pēc izjūtas noregulēt iestatījumus, lai "iesaldētu" darbību, pieskaņotu apgaismojumu vai izplūdinātu fonu. Jūs varat priekšskatīt rezultātus reālā laikā spilgtā, augstas izšķirtspējas⁹ šķidro kristālu displejā pirms fotogrāfijas uzņemšanas.

Radošajā režīmā jūs varat izmēģināt filtrus un efektus pirms nekustīgu attēlu uzņemšanas. Uzlabojiet noskaņojumu ar kontrasta mazināšanas filtru, izbaudiet pasauli, kas vienmēr ir ideāli izgaismota nakts portreta režīmā, un iemūžiniet plašus skatus ar vienkāršās panorāmas funkciju.¹⁰
Kustības momentuzņēmuma funkcija ir lielisks paņēmiens, kurš ļauj tvert vairāk nekā vienu laikā iesaldētu mirkli. Vajadzīgs tikai viens klikšķis, lai kamera radītu "dzīvu attēlu", tverot īsu, palēninātu kustību video, kas beidzas ar fotogrāfiju. Kustības momentuzņēmumu var saglabāt kā vienu .mov failu, lai to būtu ērti parādīt citiem.

Ja vēlaties veidot uzņemto ainu pēc savas gaumes, abas kameras ļauj ērti un ātri piekļūt P,S,A,M ekspozīcijas vadībai. Vienkārši pagrieziet režīma ciparripu pret radošo režīmu un izvēlieties P,S,A,M, lai pilnībā kontrolētu ekspozīciju, aizvara prioritāti, apertūras atvēruma prioritāti un manuālo ekspozīciju.

Adapteris bezvadu savienojumam

Nikon nelielais adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo WU-1b ļauj ātri un vienkārši nosūtīt augstas kvalitātes attēlus no savas kameras tieši uz savu viedtālruni vai planšetdatoru¹¹. Ir ļoti ērti demonstrēt savas dzīves mirkļus draugiem un ģimenes locekļiem, augšupielādējot tos jūsu iecienītajā sociālajā tīklā vai arī priekšskatīt attēlus uz lielāka ekrāna. Jūs pat varat izmantot adapteri, lai ar viedierīces palīdzību vadītu savu kameru no attāluma.

Paplašināma sistēma

Arvien plašākais optiskās sistēmas papildu piederumu klāsts un pieaugošā 1 NIKKOR objektīvu izvēle apvienojumā ar Nikon 1 kameru pārnēsāšanas ērtībām, jaudu un ātrumu palīdzēs jums uzņemt ar maksimālu efektivitāti. Izmēģiniet jauno 1 NIKKOR VR 6.7–13mm sevišķi plata leņķa tālummaiņas objektīvu un 1 NIKKOR VR 10–100mm kompakto objektīvu ar 10x tālummaiņu. Nodrošiniet stingru un ērtu kameras satvērienu, izmantojot rokturi GR-N2100, un tveriet zemūdens notikumus ar kompaktā un stilīgā ūdensnecaurlaidīgā apvalka WP-N2 palīdzību.

¹Mazākais korpuss pasaulē: Stāvoklis 2012. gada 29. novembrī; starp digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem, kuru attēla sensori CX formātā vai lielāki.
²Pasaulē īsākais aizvara atbrīvošanas aiztures laiks: Starp digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem, kas pieejamas kopš 2012. gada 29. novembra; kā noskaidrots Nikon veiktajos darbības testos, izmantojot viena punkta AF un objektīva 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 vismazāko iespējamo fokusa attālumu
³Pasaulē ātrākā nepārtrauktā uzņemšana lielā ātrumā – apm. 15 kadri/s, ar autofokusu: Starp digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem, kas pieejamas kopš 2012. gada 29. novembra; kā noskaidrots Nikon veiktajos pētījumos.
⁴GfK tirgus izpētē noskaidrots, ka līdz šim brīdim Nikon 1 ir visvairāk pirktā kompaktās kameras sistēma Eiropā 2012. gadā.
⁵Pilna izmēra attēlus ar autofokusu J3 spēj uzņemt ar ātrumu no apm. 15 kadriem/s līdz pat 22 kadriem, bet S1 var uzņemt ar ātrumu no apm. 15 kadriem/s līdz pat apm. 15 kadriem.
⁶Pilna izmēra attēlus J3 spēj uzņemt ar ātrumu no apm. 60 kadriem/s līdz pat 20 kadriem, bet S1 spēj uzņemt ar ātrumu no apm. 60 kadriem/s līdz pat 15 kadriem. Fokusēšanās režīmu iestata ar AF-S; pirmā kadra fokusa attālumu un ekspozīciju izmainīt nevar.
⁷Pilnas izšķirtspējas fotogrāfiju uzņemšana, nepārtraucot videoierakstu, uzlabotajā video uzņemšanas režīmā: Nikon 1 J3 spēj uzņemt 14,2 megapikseļu nekustīgu attēlu (malu attiecība 3:2). Izmantojot kameru Nikon 1 S1, var uzņemt nekustīgu attēlu ar 8 megapikseļu izšķirtspēju (malu attiecība 16:9). Šis nekustīgais attēls nav atmiņā saglabāts videoieraksta kadrs.
⁸Ieraksta ātrums uzlabotajā videoieraksta režīmā: 400 kadri/s ar kadra izmēriem 640x240 vai 1200 kadri/s ar kadra izmēriem 320x120. Maksimālais ieraksta ilgums ir 5 sekundes.
⁹Augstas izšķirtspējas šķidro kristālu displejs: Nikon 1 J3 ir aprīkots ar 921 tūkst. punktu 7,5 cm (3 collu) šķidro kristālu displeju; Nikon 1 S1 ir aprīkots ar 460 tūkst. punktu 7,5 cm (3 collu) šķidro kristālu displeju.
¹⁰Atvieglotais panorāmas režīms ir pieejams tikai kamerā Nikon 1 J3.
¹¹Saderīgs ar viedierīcēm, kurās izmantota Android™ OS vai iOS. Pirms viedierīces lietošanas tajā ir jāinstalē utilītprogramma adaptera bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci, kuru bez maksas var lejupielādēt Google Play™ un iTunes®.
Android, Google, Google Play, YouTube un citi zīmoli ir Google Inc. preču zīmes.