COOLPIX L27Nikon Europe atklāj četrus jaunus COOLPIX kameru klāsta papildinājumus, tajā skaitā zemūdens fotografēšanai īpaši piemēroto, izturīgo AW110 kameru lietošanai brīvā dabā, kuru var izmantot līdz pat 18 metru dziļumam un kura vajadzības gadījumā attēlu un video pārsūtīšanai nodrošina Wi-Fi. Savukārt ūdensdrošā, triecienizturīgā un pret putekļiem aizsargātā 10 megapikseļu S31 ir spēcīga un tik vienkārša kamera, ka to var lietot ikviens ģimenes loceklis. Un visbeidzot – divas jaunas L sērijas kameras L27 un L28, kas ļauj bez piepūles uzņemt lieliskus attēlus un video.

Komentē Nikolā Žilē (Nicolas Gillet), Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas menedžeris: "Šīs jaunās COOLPIX kameras apmierina dažnedažādas gaumes. Izturīgā AW110 ir izstrādāta, domājot par ekstrēmo sporta veidu cienītājiem vai nirējiem-iesācējiem. Jūs varat to piestiprināt niršanas gaisa rezervuāram un pētīt zemūdens pasauli līdz pat 18 metru dziļumam, kas ir standarta ieniršanas dziļums cilvēkiem ar atklāto ūdeņu nirēja (Open Water Diver) kvalifikāciju. Kamera piedāvā arī augšupielādi uz saderīgu viedierīci, izmantojot Wi-Fi, un tādējādi savos zemūdens piedzīvojumos jūs varat ērti dalīties ar ģimeni un draugiem. Ja vajadzīgs nedaudz mazākā mērogā izturīgs korpuss, S31 spēj izturēt ūdens spiedienu līdz 5 metru dziļumam, triecienus un putekļus, bet tās lietošana ir tik vienkārša, ka to spēj izmantot gan vecvecāki, gan mazi bērni. Ja jums nepieciešama kamera bez problēmām, kuru atliek tikai pavērst pret objektu un uzņemt attēlu, gan L27, gan L28 ir aprīkotas ar viedās automātikas funkcijām, kas ļauj jums pievērsties būtiskām dzīves sastāvdaļām."


COOLPIX AW110 – gatava piedzīvojumiem brīvā dabā

Kamera paredzēta dažādu piedzīvojumu tveršanai un demonstrēšanai draugiem, tādēļ AW110 ir tikpat gatava piedzīvojumiem kā jūs. Neatkarīgi no tā, vai kamera tiek turēta rokās, nostiprināta uz sērfošanas dēļa, mugursomas vai uz nirēja gaisa balona, ikviens pagrieziens, vilnis, ieniršana un kritiens tiek iemūžināts spilgtos attēlos vai pilnas HD (1080p) video. Aizmugures izgaismojuma 16 megapikseļu CMOS sensors, NIKKOR platleņķa objektīvs ar 5x tālummaiņu un 7,5 cm (3 collu) 614 000 punktu OLED monitors apvienoti izturīgā, kompaktā korpusā, kas aizsargāts no putekļiem un ir ūdensdrošs līdz pat 18 m, ir izturīgs pret triecieniem līdz pat 2 m augstumam un ir pasargāts no aukstuma līdz pat -10 °C.

Draugus un ģimenes locekļus jūs varat informēt par saviem jaunākajiem sasniegumiem, pateicoties iebūvētajam Wi-Fi, kas pārsūta attēlus un video tieši uz viedierīci ērtai augšupielādei. Lai apmierinātu piedzīvojumu kāra fotogrāfa prasības, AW110 speciālo funkciju klāsts padara to optimāli piemērotu izmantošanai brīvā dabā. GPS ļauj attēliem piešķirt ģeogrāfiskās koordinātas, lai jūs vēlāk varētu ērti izsekot maršrutu un parādīt citiem, kur tieši uzņemta katra fotogrāfija, savukārt elektroniskais kompass un pasaules karte jums palīdzēs orientēties un plānot ceļojumu. Altimetrs precīzi fiksē augstumu, kādā attēls uzņemts (diapazons: no -300 m līdz 4 500 m), bet hidrobarometrs fiksē dziļumu zem ūdens (diapazons: no 0 līdz -20 m).

Konstruēta tā, lai jūs varētu tvert visas aktivitātes, atrodoties pašā notikumu centrā, nevis skatītāju tribīnēs, parocīgā Action Control (Vadība ar kustināšanu) dod iespēju mainīt kameras iestatījumus, vienkārši pašūpojot to no vienas puses uz otru, tādēļ to viegli izdarīt pat zem ūdens vai valkājot biezus cimdus.

Kā jau tas raksturīgi Nikon kamerai, AW110 uzņemto attēlu kvalitāti ir grūti pārspēt. Kamera ir aprīkota ar īpaši jutīgu 16 megapikseļu CMOS sensoru un atsevišķiem zema apgaismojuma režīmiem, lai nodrošinātu satriecošus rezultātus spilgtā saules gaismā, kā arī naktī vai jūras dzelmē. Augsta ISO (līdz pat 3200) gaismas jutība samazina izplūdušu attēlu risku, uzņemot strauji kustīgus objektus vai fotografējot vājā apgaismojumā, savukārt Best Shot Selector (Labākā uzņēmuma atlasītājs) (BSS) automātiski izvēlas visasāko no līdz pat 10 cita citai sekojošām fotogrāfijām. Tātad nav piemērotākas kameras dažādu brīvās dabas piedzīvojumu tveršanai gan ziemā, gan pavasarī, gan vasarā, gan rudenī.

COOLPIX AW110 tiek ražota četros krāsu toņos: maskēšanās krāsā, zilā, oranžā un melnā un to būs iespējams iegādāties par Ls 259.

Nikon COOLPIX AW110
 
COOLPIX S31 – laipni lūdzam ģimenē!

Izturīga, vienkārša un aizraujoša – 10 megapikseļu S31 var lietot ikviens ģimenes loceklis. Ar lielām pogām un skaidrām izvēlnēm, NIKKOR 3x optiskās tālummaiņas objektīvu, 6,7 cm (2,7 collu) šķidro kristālu displeju, HD videoierakstu un aizraujošiem iebūvētajiem filtriem ikviens spēj uzņemt lieliskas fotogrāfijas un video ar pārliecību, ka kamera spēj izturēt triecienus un to var ņemt līdzi gandrīz visur. Ūdensdroša līdz pat 5 metru dziļumam, triecienizturīga līdz 1,2 metru augstumam, aizsargāta no putekļiem, tā ir paredzēta aktīvai lietošanai mājās un brīvdienu ceļojumos, iedrošina fotogrāfu uzņemt attēlus jaunās vietās, piemēram, baseinā vai pludmalē.

Simetriskā korpusa konstrukcija nodrošina to, ka S31 ir viegli lietojama un ērti iegulst ikvienā roku pārī. Zibspuldze ir novietota korpusa centrā, savukārt lielas, atsevišķas viena pieskāriena pogas fotografēšanai vai skaidru 720p video uzņemšanai izvietotas abās kameras malās, lai pirksti neiekļūtu kādā lieliskā kadrā. Skaidras izvēlnes ar spilgtām, krāsainām ikonām atvieglo pārvietošanos pa funkcijām (arī bērniem). Automātiskā pretizplūšanas tehnoloģija nodrošina pat viskustīgāko draugu un radu neizplūdušas fotogrāfijas, savukārt kad perfekts attēls ir uzņemts, aizraujoši iebūvētie kameras filtri var tam pievienot kādu īpašu iezīmi, piemēram, Fisheye effect (Platleņķa objektīva efektu) vai Selective Color (Izvēles krāsu).

COOLPIX S31 tiek ražota piecos krāsu toņos: dzeltenā, rozā, zilā, baltā un brūnā, un to būs iespējams iegādāties par Ls 79.

COOLPIX S31
 
COOLPIX L27 – padara atmiņas nezūdošas

Pievilcīga, izturīga un viegli lietojama, 16 megapikseļu L27 gudri veido fotogrāfijas un video, tādēļ tas nebūs jādara jums. Vienkārši vadības elementi un viedas automātiskās funkcijas nodrošina kustības neietekmētus attēlus un portretus, kuros cilvēki ir smaidoši un atvērtām acīm.

NIKKOR 5x optiskās tālummaiņas platleņķa objektīvs (26–130 mm ekvivalents) — šis objektīvs nodrošina izcilu precizitāti un asu izšķirtspēju, uzņemot gan grupas fotogrāfijas, gan tuvplānus. Ja jūs vēlaties saglabāt atmiņas par kādu svarīgu brīdi, skaidra HD (720p) videoieraksts ir pieejams ar vienu pogas spiedienu, bet fotogrāfijas un video tiek atskaņoti augstas kvalitātes 6,7 cm (2,7 collu) šķidro kristālu displejā, tieši tā, kā jūs tos atceraties.

Easy Auto Mode (Vienkāršais automātiskais režīms) optimizē visus kameras iestatījumus atkarībā no apgaismojuma, kurā jūs uzņemat attēlus, tādēļ jūsu fotogrāfijas vienmēr atstās iespaidu. Iebūvētā kustības pretizplūšanas funkcija samazina kameras drebēšanas ietekmi, bet Smart Portrait (Viedportretēšanas) sistēma ietver tādas funkcijas kā Smile timer (Smaida taimeris) un Skin Softening (Sejas ādas kontrasta mazināšana), lai jūsu objekti vienmēr izskatītos labi. Tā kā kamerai enerģiju nodrošina AA tipa baterijas, L27 ir perfekti piemērota līdzņemšanai it visur.

COOLPIX L27 tiek ražota piecos krāsu toņos: violetā ar dekoratīvu ornamentu, melnā, sarkanā, sudrabotā un baltā, un to būs iespējams iegādāties par Ls 54.

COOLPIX L27