EOS-1D C EF50Canon šodien paziņo par jaunas programmaparatūras izstrādi, kas paredzēta EOS-1D C. Jaunā programmaparatūra izstrādāta, ņemot vērā Eiropas profesionālās video nozares kopienas atsauksmes, un tagad atbalsta 25p ierakstīšanu ar kameras maksimālo 4K izšķirtspēju.

EOS-1D C, kas izstrādāta pilnmetrāžas filmu, televīzijas un augstas izšķirtspējas video uzņemšanas nozarēm, ir pasaulē pirmā DSLR kamera, kura atbalsta 4K video uzņemšanu. Tā piedāvā unikālu, ārkārtīgi portatīvu risinājumu, kas pielāgots īpaši augstas kvalitātes video ierakstīšanai. Turklāt tā nodrošina lielisku sniegumu nepietiekamā apgaismojumā un tai ir īpaši kompakts korpuss, ko var izmantot visdažādākajos filmēšanas apstākļos.

EOS 1D-C uzņem 4K (4096 x 2160) video, izmantojot 8-bitu Motion JPEG kompresiju, un ar HDMI termināli sniedz iespēju vienlaikus nosūtīt nesaspiesta Full HD (1920x1080) YCbCr 4:2:2 signālu uz ārēju ierakstīšanas ierīci. Full HD video iespējams ierakstīt arī tieši CF kartē ar kadru ātrumu līdz 1080/60p, savukārt Canon Log Gamma video nodrošina plašas ekspozīcijas robežas un dinamisko diapazonu, piedāvājot neticamu brīvību profesionāliem operatoriem filmēšanas laikā un redaktoriem pēcapstrādes procesā.

Jaunā programmaparatūra būs pieejama no 2013.gada aprīļa.