Canon EF 90miljoni objektīviCanon paziņo par jaunu sasniegumu objektīvu ražošanā – 90 miljoniem izgatavotu EF sērijas maināmo objektīvu. Tas sasniegts tikai deviņus mēnešus pēc tam, kad Canon 2012.gada augustā sasniedza 80 miljonu izgatavotu objektīvu robežu, tādējādi norādot uz ievērojamo pieprasījumu pēc EF objektīviem un to augošo popularitāti.

Pēdējo 26 gadu laikā Canon ir attēlveidošanas nozares līderis, pastāvīgi atbildot uz pieprasījumu ar satriecošām inovācijām. Canon populāro EF sērijas maināmo objektīvu ražošana tika uzsākta 1987.gada martā uzņēmuma Utsunomijas ražotnē līdz ar pirmās Canon EOS sērijas SLR fotokameras izstrādi. Kopš tā laika pieprasījums pēc Canon EOS ražojumiem un objektīviem ir pastāvīgi audzis visā pasaulē. 2011.gadā pagāja tikai deviņi mēneši starp 60 un 70 miljoniem izgatavotu vienību. Lai apmierinātu pieprasījumu, Canon palielināja ražošanas jaudu ar jaunām ražotnēm Taivānā, Malaizijā un Japānā.

Visu savas pastāvēšanas laiku Canon ir turpinājis virzīt attēlveidošanas industriju, pirmais ieviešot dažādas inovācijas1, piemēram, ultraskaņas motoru (USM) izmantošanu objektīvos, attēlu stabilizācijas (IS) tehnoloģiju, vairākslāņu difrakcijas optisko (DO) elementu un Subwavelength Structure pārklājuma (SWC) pretatspīduma tehnoloģiju.

EF objektīvi – nemainīga precizitāte, pilnīga daudzpusība

Šī gada maijā Canon iepazīstināja ar EF 200-400mm f/4L IS USM ar 1,4x paplašinātāju – supertālummaiņas objektīvu, kas aprīkots ar 1,4x iebūvētu paplašinātāju un piedāvā plašu, 200-560 mm tālummaiņas diapazonu. Līdz ar to Canon šībrīža EF objektīvu klāsts ietver 80 modeļus 2, ieskaitot EF Cinema objektīvu klāstu izmantošanai kino un televīzijas vajadzībām.

Canon turpinās izstrādāt daudzveidīgas attēlveidošanas tehnoloģijas, pamatojoties uz savām pamata optiskajām tehnoloģijām, tādējādi tiecoties ražot izcilas un uzticamas kameras un objektīvus, un vienlaikus atbalstot foto un video attēlveidošanas kultūras izaugsmi. Canon produktu klāsts apmierina visdažādāko fotogrāfu vajadzības – no iesācējiem līdz prasmīgiem amatieriem un profesionāļiem.

EF objektīvu ražošanas sasniegumi:

• 1995: saražoto EF objektīvu skaits pārsniedz 10 miljonus;

• 2001: saražoto EF objektīvu skaits pārsniedz 20 miljonus;

• 2006: saražoti 30 miljoni EF objektīvu;

• 2008: saražoto objektīvu skaits aprīlī sasniedz 40 miljonus;

• 2009: saražoti 50 miljoni objektīvu;

• 2011: saražoto objektīvu skaits janvārī pārsniedz 60 miljonus;

• 2011: saražoto objektīvu skaits oktobrī pārsniedz 70 miljonus;

• 2012: saražoto objektīvu skaits augustā pārsniedz 80 miljonus.

Kopš ražošanas uzsākšanas 1987.gadā attīstība notiek pavisam četrās ražotnēs: Canon Inc., Sdn. Bhd., Utsunomiya un Oita.

1Starp SLR kameru maināmajiem objektīviem.

2Šis modeļu skaits ietver EF Cinema objektīvus. EF objektīvi: 71 modelis, EF Cinema objektīvi: 9 modeļi