Nikon ES-1Ņemiet ārā bērnības atmiņas no skapja!

Vidējai paaudzei tagad ir iespējams no jauna krāsās atklāt savas bērnības un jaunības atmiņas. No 70. līdz 80. gadiem krāsu foto bija retums, bet kādā brīdī foto veikalos parādījās ORWO diapozitīvu filmiņas, tad Salvo sāka ražot diapozitīvu kadrus, un entuziastu fotogrāfiem attēli pārvērtās krāsās.

Kad Jūs pēdējoreiz skatījāties diapozitīvus uz sienas? Vai Jums vēl joprojām ir diapozitīvu projektors? Vai esat pievērsuši uzmanību, vai šie savulaik ļoti krāsainie diapozitīvi laika gaitā un apkārtējās vides ietekmē nav kļuvuši dzeltenīgi un izplūduši?

Ir pienācis laiks digitalizēt šos diapozitīvus, jo tas ir vienīgais veids kā izglābt diapozitīvu kolekciju no bojāejas. Lai digitalizētu diapozitīvus, varat izmantot fotolaboratorijas pakalpojumus vai nopirkt augstas kvalitātes, bet ļoti dārgu filmu skeneri. Par laimi, Nikon foto digitalizāciju ir izveidojis ļoti vienkāršu. Viss, kas Jums jādara, ir jānopērk vienkāršu papildus ierīci Nikon ES-1 Jūsu DSLR kamerai.

ES-1 ir domāta DSLR kamerai, lai nokopētu diapozitīvus. ES-1 perfekti sader ar Nikkor AF-S DX Micro 40mm f2.8G objektīvu. Pats process ir vienkāršs. Ērtākai lietošanai, novietojiet kameru uz trijkāja. Objektīvs ir vērsts uz gaismas avotu, piemēram, ļoti laba ir gaisma, kas nāk no loga. Noteikti nav prātīgi fotografēt pret sauli vai citu spēcīgu un krāsainu gaismas avots. Pārliecinieties, ka diapozitīvs adapter ir novietots pretīzi pretī un taisni. Bieži vien kopējot vecos diapozitīvus, ir grūti saprast, vai attēls nav spoguļattēls. Tālāk ir jāseko skaitļiem un burtiem uz diapozitīva. Arī matētā puse būs mājiens pareizajai diapozitīva pusei. Emulsijas slānis vienmēr ir vairāk matēts nekā video pamatne, un tas vienmēr ievietots objektīva virzienā, tādēļ, jums vajadzētu vērst diapoz itīvu uz adapteri, lai matētā puse ir objektīva virzienā. Video klips vienmēr ir nedaudz izliekts kadrā, tāpēc Jums vajadzētu fokusēt katru diapozitīvu no jauna.

Tālākā fotogrāfiju apstrāde ir atkarīga galvenokārt no kopēto diapozitīvu kvalitātes. Ja diapozitīvs ir labā stāvoklī, tad vienīgais, kas jādara, ir jāsamazina rāmis uz pareizo izmēru, lai tā malas nebūtu redzams uz fotogrāfijas. Ja diapozitīvs laika gaitā ir cietis, tad tikt galā ar putekļu, skrāpējumu un pirkstu nospiedumu radītiem bojājumiem varētu būt ļoti sarežģīts darbs, un dažreiz pat speciālisti, kuri zina savu darbu, nespēj iegūt labākos rezultātus. Tad Jums vajadzētu pieņemt diapozitīvu tādu, kāds tas ir, un domāt, ka pagājušais laiks to padara tikai vērtīgāku. Lai saglabātu diapozitīvu kolekciju iespējami labākajā formā, Jums nevajadzētu atlikt digitalizāciju uz nenoteiktu laiku.

Diapozitīvu digitalizēšana ir interesanta un emocionāla. Jūs varat izglābt daļiņu no vizuālās vēstures. Neaizmirstiet radīt prieku saviem vecākiem ar atgūstamiem mirkļiem no viņu dzīves.

         
Kā fotogrāfijā notvert tauriņu spilgtās krāsas?

Pavasaris un vasara ir labvēlīgākie gadalaiki tuvplānu fotografēšanai. Makro objektīvs notver daudzu tauriņu, kukaiņu un ziedu skaistumu. Nikkor 105mm f/2.8G AF-S ED-IF VR II, kas ir kļuvis ļoti populārs, ir nepelnīti atstājis ēnā citu NIKKOR līnijas vecāku objektīvu - 200mm F4D IF-ED AF Micro Nikkor.

Šo objektīvu mēs iesakām galvenokārt tiem, kuri mēģina notvert tauriņu krāsaino dzīvi. Tauriņus fotografēt ir grūti, jo tie ļoti labi sajūt fotogrāfa kustību un ātri izvairās katru reizi, kad Jūs mēģināt piekļūt tiem tuvu klāt. 200mm makro objektīvs sniedz Jums iespēju no lielāka attāluma iegūt pilna izmēra tauriņu kadrā, un izredzes iegūt labu fotogrāfiju ievērojami pieaug. Objektīvs ir ļoti ass un ar augstu kontrastu. Garākā fokusa attālumā fons ir izplūdušāks. Šī objektīva trūkums ir tā diezgan lēnā un skaļā fokusēšanas sistēma, kas fokusēšanos veic ar kameras motora palīdzību, tomēr ar manuālu fokusēšanos, tā vispār nav problēma. Labi ir arī tas, ka uz objektīva ir stiprinājuma vieta trijkājim. Ar trijkāji fotografēt taureņus gan nav tik ērti, bet iespēja izmantot vienkāji padara kameru daudz stabilāku  un nomainīt to arī būs ātrāk.

 
I AM PHOTOGRAPHER Pro Shop – veikals profesionāļiem

Salons-veikals Tallinā, Tartu ceļā 84A, ir atvērts jau vairāk nekā gadu. Mēs specializējamies uz Nikon tehnikas lietotāju apkalpošanu, un daudzi no klientiem mūsu salonā ir atraduši uzticamu Nikon produktu.

Mūsu veikalā Jūs atradīsiet visplašāko Nikon produktu izvēli, piedāvājam visu, kas Jums nepieciešams un produktus saņemt varēsiet ātri. Mums ir laiks katram klientam, un profesionāli speciālisti palīdzēs ar padomu, lai atrastu Jums vislabāko risinājumu.

Mūsu salons-veikals vakaros bieži pārvēršas par meistarklases telpām, kur atrodoties starp fotografēšanas tehniku, izglītosiet sevi ar visu aizraujošo, kas notiek fotogrāfijas pasaulē. Ja Jums nav laika atnākt uz mūsu veikalu, zvaniet vai rakstiet mums, un mēs atradīsim iespēju apmeklēt Jūs - mūsu klientu.

Mēs sagaidām fotogrāfus (iesācējus, amatierus un profesionāļus) un dabas draugus, medniekus, mežu īpašniekus un golfa spēles entuziastus, jo mūsu Nikon sporta optikas nodaļā Jūs atradīsiet arī lāzera tālmērus, optiskos tēmekļus, mikroskopus, binokļus un spēcīgus tālskašus. Bez tam, pie mums Jūs varat izvēlēties arī statīvus, kameras somas un papildus ierīces.

Jūs esat laipni aicināts apmeklēt mūsu salonu-veikalu I AM Photographer Pro Shop Tallinā, Tartu ceļā 84A, katru darba dienu (no pirmdienas līdz piektdienai) no 09:00-17:00. Zvaniet +372 6411502 vai rakstiet Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un sniegsim Jums interesējošo informāciju.