AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VRNikon šodien prezentē jaunu DX formāta tālummaiņas objektīvu ar plašu diapazonu no platleņķa līdz pat telefoto, kompaktu konstrukciju un vibrāciju samazināšanu.

Šis daudzveidīgais objektīvs ir lieliski piemērots visām dzīves situācijām — ar to var tvert plašas ainavas, detalizētus attēlus ar tālu esošiem objektiem un iemūžināt asus HD video. Šis objektīvs ir lieliski piemērots iesācējiem fotografēšanā, un tam ir plašs 18–140 mm fokusa diapazons, kas nodrošina iespēju fotografēt dažādu veidu objektus, nemainot objektīvu. Tas ir praktisks un kompakts, tādējādi šis objektīvs ir ļoti laba izvēle, kad vēlaties ceļot ērti, vienlaikus saglabājot lielāko daļu no dažādajām uzņemšanas iespējām.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: “Daudzpusība, pieejama cena, kompakts izmērs un optimāla attēla kvalitāte bija noteicošie faktori šī objektīva izstrādē. Noteiktām vajadzībām paredzētu dažādu objektīvu lietošana sniedz lielas priekšrocības, taču noteiktos apstākļos svarīga ir ērta pārnēsāšana un elastība, tādēļ daļa fotogrāfu izvēlas izmantot vienu objektīvu. Šis jaunais NIKKOR objektīvs, kas papildina Nikon plašo tālummaiņas objektīvu klāstu, ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas lietot universālu objektīvu. Objektīvs būs pieejams kā komplekta objektīvs kopā ar noteiktām DX formāta kamerām, un tas šo kameru lietotājiem nodrošinās iespēju uzreiz pēc kameras iegādes fotografēt dažādu veidu objektus”.

Daudzpusība

Jaudīgs un ērti pārnēsājams objektīvs ir ārkārtīgi parocīgs aprīkojums. Šis jaunais NIKKOR objektīvs ar plašu 18–140 mm fokusa diapazonu, kas viegli aptver visbiežāk izmantotos fokusa attālumus, ir patiesi universāls objektīvs. Fotografējot plašas ainavas platleņķa diapazona galējā robežā vai optimāli izmantojot objektīva telefoto iespējas, lai tuvinātu objektu un tvertu tā detaļas no attāluma, topošie fotogrāfi un lietotāji, kas mēdz fotografēt nedēļas nogalēs, novērtēs iespēju uzņemt augstas kvalitātes fotogrāfijas un video bez nepieciešamības mainīt objektīvus.

Vienmērīga uzņemšana

Universālo fokusa attālumu papildina Nikon vibrāciju samazināšanas tehnoloģija (VR), kas fotogrāfiem sniedz iespēju izmantot līdz pat četriem soļiem mazāku aizvara ātrumu, tādējādi nodrošinot daudz efektīvāku uzņemšanu vāja apgaismojuma apstākļos, kā arī visā tālummaiņas diapazonā nodrošinot ievērojami asākus attēlus, kas uzņemti, turot kameru rokās. Ievērojami samazināts attēla izplūdums, īpaši attiecībā uz fotogrāfiju uzņemšanu telefoto diapazona galējā robežā. VR tehnoloģija nodrošina arī to, ka kamerā tiek saglabāts vienmērīgs skats — pat uzņemot video, un tā uzlabo redzamību panoramēšanas laikā. Nekustīgu attēlu vai video uzņemšanas laikā darbība ir klusa.

Optimāla attēla kvalitāte

Objektīvs ir optimāli pielāgots tā, lai tas atbilstu mūsdienu digitālo vienobjektīva spoguļkameru liela megapikseļu skaita sensoru prasībām, un šis objektīvs ļauj iegūt izcilus attēlus visā tālummaiņas diapazonā. Optiskajā dizainā ietverti 17 elementi 12 grupās. Viens ED (īpaši zemas dispersijas) stikla elements un viens asfēriskas lēcas elements palīdz nodrošināt augstu izšķirtspēju un kontrastu, vienlaikus samazinot lielāko daļu aberācijas un krāsu dispersijas formu.

Ērta ceļošana

Lieliski sabalansēts izmēru, svara, cenas un attēla kvalitātes ziņā, šis objektīvs apvieno precīzu NIKKOR optiku, plašu fokusa diapazonu un vieglu (490 g) korpusu. Metāla stiprinājums un gumijas blīve ceļojuma laikā nodrošina īpaši lielu izturību.