EISA Nikon D7100Nikon ieguva prestižo šī gada EISA balvu kategorijā “European Camera of the Year” par DX formāta kameru Nikon D7100 D-SLR.

Tas ir papildinājums šogad iegūtajam TIPA (Technical Image Press Association — Tehnisko attēlu preses asociācija) apbalvojumam, ko kamera Nikon D7100 saņēma kategorijā “Best D-SLR Advanced“.

Marina Gurēviča (Marina Gurevich), Nikon Europe patērētāju D-SLR nodaļas produktu vadītāja: “Esam patiesi lepni saņemt šo nozīmīgo EISA apbalvojumu par mūsu DX formāta kameru D7100, kas paredzēta amatieriem. Kopš kameras izlaišanas šī gada februārī, par to ir saņemtas sajūsmas pilnas atsauksmes, un mēs uzskatām, ka tas ir pateicoties ievērojamajai izšķirtspējai, profesionāla līmeņa 51 punkta autofokusa sistēmai un jaudīgajām funkcijām izturīgajā korpusā”.

Katru gadu EISA dažādās kategorijās izvirza labāko audiovizuālo izstrādājumu aprīkojumu, kas pēdējo 12 mēnešu laikā ir izlaists Eiropā. Tā izceļ tos produktus, kurus novērtēs gan amatieri, gan profesionāļi, kas vēlas saņemt augstu kvalitāti un radošas funkcijas. Balvas piešķir žūrijas, kuru sastāvā ir vairāk nekā 50 pazīstamu foto, video, audio, mājas kinozāļu un mobilās elektronikas žurnālu pārstāvji no 20 Eiropas valstīm. www.eisa.eu
European Camera of the Year 2013-2014: Nikon D7100.

EISA žūrija: “D7100 šobrīd ir vadošā kamera Nikon DX kameru saimē, pateicoties izcilajai attēlu kvalitātei un modernajām funkcijām. Kameras APS-C sensora konstrukcijā nav ietverts zemas caurlaidības optiskais filtrs, tādējādi var pilnībā izmantot 24,1 miljona pikseļu izšķirtspēju, nezaudējot asumu. Ātrā 51 punkta AF sistēma un lielātruma nepārtrauktās uzņemšanas režīms ir lieliski piemērots kustīgu objektu uzņemšanai, un uzticamā mērīšanas sistēma vienmēr nodrošina precīzu ekspozīcijas līmeni. Ar spilgto optisko skatu meklētāju un izteiksmīgo šķidro kristālu displeju attēlus varat uzņemt gan acs līmeņa, gan tiešā skata uzņemšanas režīmā. Video filmētājiem patiks tīra, nesaspiesta video HDMI izvades iespēja, kas ļauj ierakstīt tieši ārējā atmiņas ierīcē”.