NIKON D7100Nikon piedāvā ērti lietojamu ierīci ar lielisku veiktspēju, kas iepludinās attēlā adrenalīna devu — tā ir jaunā, fotografēšanas entuziastiem piemērotā DX formāta 24,1 megapikseļa kamera Nikon D7100. Pārsteidzoši vieglā un kompaktā daudzfunkcionālā kamera Nikon D7100 ar īpaši izturīgo korpusu ir vairāk nekā tikai kamera. Tās profesionālā 51 punkta AF sistēma ļauj īstenot ieceres un sasniegt apbrīnas vērtus rezultātus — gan uzņemot nekustīgus attēlus ar sīkām detaļām, gan izteiksmīgus un skaidrus pilnas augstas izšķirtspējas video.

Prezentējot jauno augstas veiktspējas kameru, Marina Gurēviča (Marina Gurevich), Nikon Europe patērētāju digitālo vienobjektīva spoguļkameru produktu menedžere, komentēja: “Ja jums patīk fotografēt ainavas, dabu vai dzīvniekus, vai arī esat aizrautīgs ceļotājs, jaunā kamera Nikon D7100 ir radīta tieši jums. To raksturo iespaidīgs funkciju klāsts, kas paver jaunus apvāršņus attēlu uzņemšanai DX formātā. Tas viss ir ietverts izturīgā un laika apstākļu drošā korpusā, lai fotografēšanas entuziasti varētu izbaudīt nepārspējamo veiktspēju, ko sniedz pārnēsājama kamera, kuru it visur var paņemt līdzi.”

“Pirmšķirīgā attēlu kvalitāte un kameras Nikon D7100 ergonomiskums raisīs vēlmi pēc nepārspējamām fotogrāfijām,” viņa piebilda. “Šī ir DX kamera, kas gatava visiem izaicinājumiem un kas ļauj sasniegt izcilus rezultātus.”

 
UZLABOTA VEIKTSPĒJA APBRĪNOJAMAS KVALITĀTES ATTĒLU UZŅEMŠANAI

Kameru Nikon D7100 raksturo izcila veiktspēja un ievērojami uzlabota attēlu kvalitāte, ko nodrošina pārsteidzošs funkciju klāsts. Tās jaudīgais 24,1 megapikseļu DX formāta CMOS sensors garantē asu un detalizētu attēlu uzņemšanu. Neizmantojot optisko zemas caurlaidības filtru (OLPF), sensors optimāli izmanto pieejamos megapikseļus, nodrošinot neticami augstu izšķirtspēju. Iegūtie attēli ir ļoti asi, un pat tādas smalkākās detaļas kā mati vai dzīvnieka kažoks tiek tvertas īpaši augstā izšķirtspējā. Kameras EXPEED 3 attēlu apstrādes programma sniedz tādas priekšrocības kā ātra darbība, dzīvīga krāsu atveide un uzlabota trokšņu samazināšana.

Augstā ISO jutība (100–6400), kuru var palielināt līdz pat 25600, nodrošina lieliskus rezultātus arī slikti apgaismotās vietās, kā arī ļauj uzņemt skaidrus attēlus pat tādā gadījumā, ja objekti ir kustīgi un pārvietojas ātri. Lielātruma nepārtrauktās uzņemšanas režīmā fotografēšanas ātrums ir līdz 6 kadriem/s, kas dod iespēju viegli tvert mirkļus ātrā kustībā vai iemūžināt strauji mainīgās sejas izteiksmes. Ar šo kameru jūs vienmēr būsiet notikumu centrā.
 
PROFESIONĀLA 51 PUNKTA AUTOFOKUSA SISTĒMA

Kameras Nikon D7100 AF sistēma nodrošina profesionāla līmeņa darbību, lietojot tādu pašu algoritmu, kādu izmanto kamera D4. Tā izmanto 51 fokusa punktu ar 15 krustveida sensoriem centrālajā apgabalā, nodrošinot nevainojamu precizitāti un fokusa atrašanu. Ātro fokusēšanu var panākt pat visai izplūdušos attēlos, pateicoties ātrākai sākotnējai AF noteikšanai. AF darbību var veikt, ja kombinētā apertūras vērtība ir f/8, kas ļauj izmantot vairāk objektīva un telepārveidotāju kombināciju — jaunums šīs klases kamerām. Fāzes noteikšanas AF var izmantot, ja minimālais spožums ir mazāks par -2 EV, turklāt fokuss būs precīzāks pat vēl tumšākos apstākļos, piemēram, mēnessgaismā.

Uzlabojot lietojamību un palielinot precizitāti un ātrumu, ir pilnveidots skatu meklētāja uzņemšanas režīma fāzes noteikšanas AF. Tam ir daudz dažādu apgabala režīmu, sākot ar viena punkta režīmu un beidzot ar dinamisko apgabalu (iestatīts uz 9,21 vai 51 punktu), 3-D paredzēšanu un automātisko apgabalu. Tiešajā skatā ir pilnveidots arī kontrasta noteikšanas AF, uzlabojot lietojamību un palielinot precizitāti un ātrumu. Lai uzlabotu fokusēšanas iespējas, ir uzlabots arī video AF-F.

Lai pirms uzņemšanas un automātiskās ekspozīcijas (AE), autofokusa (AF) un automātiskā baltā balansa (AWB) optimizēšanas precīzi noteiktu, kādā vidē atrodas objekts, un nodrošinātu vēl augstāku vadības precizitāti, sižetu atpazīšanas funkcija izmanto jaudīgo 2016 pikseļu mērīšanas sensoru. Kameras Nikon D7100 51 punkta AF sistēmas un 2016 pikseļu RGB sensora sinerģija nodrošina izcilu veiktspēju, kas pārsniedz visu iepriekšējo kameru sniegtās iespējas.
 
JAUNI APVĀRŠŅI ATTĒLU UZŅEMŠANAI DX FORMĀTĀ AR 1,3X APCIRPŠANU

1.3x apcirpšanas funkcija sniedz daudz lielisku opciju, kas paplašina DX formāta sniegto iespēju klāstu. Pirmkārt, tā palielina esošo un jauno objektīvu potenciālu, nodrošinot papildu 1,3x telefoto efektu. Šajā režīmā 51 fokusa punkts ietver vēl plašāku kadra apgabalu — līdz pat malām —, nodrošinot īpaši precīzu fokusa atrašanu. Ir palielināts funkcijas ātrums, kas nepārtrauktās uzņemšanas režīmā ļauj uzņemt 7 kadrus/s, kā arī ierakstīt pilnas augstas izšķirtspējas video ar ātrumu līdz pat 50i/60i. Apvienojot šīs funkcijas, tiek iegūtas lieliskas iespējas attēlu uzņemšanai brīvā dabā, dinamisku notikumu tveršanai un optimālai telefoto objektīva izmantošanai.
 
NETICAMA IZTURĪBA KOMPAKTĀ KORPUSĀ

Nikon D7100 vieglais un izturīgais korpuss ar magnija sakausējuma augšējo un aizmugurējo pārsegu ir īpaši drošs pret netīrumiem, nomešanu un laika apstākļiem, padarot kameru robustu un vienlaikus arī ērtu un vieglu savai klasei. Tikai 675 g vieglās kameras savienotās daļas ir cieši nostiprinātas, neļaujot kamerā iekļūt mitrumam un netīrumiem, savukārt, ieslēdzot un izslēdzot kameru, automātiski tiek aktivizēta tās attēlu sensora tīrīšanas funkcija. Aizvara mehānisms ir pārbaudīts smagos apstākļos, veicot 150 000 testēšanas ciklus. Neatkarīgi no tā, kurp dodaties vai ko darāt, uz kameru D7100 var paļauties.
 
ERGONOMISKA UN INTUITĪVA

Ergonomiskajai kamerai Nikon D7100, kas veidota tā, lai nodrošinātu ērtu turēšanu un kompaktu formu, ir augstas veiktspējas skatu meklētājs ar aptuveni 100% kadra aptvērumu un 0,94x palielinājumu. Augstas izšķirtspējas LCD monitors ar 8 cm (3,2 collu) 1229 tūkst. punktu platleņķa skatu nodrošina skaidru un precīzu kadrēšanu. Kamerai arī ir jaunas skatu meklētāja, tiešā skata un atskaņošanas funkcijas. Uzlabotā “i” poga ļauj uzreiz piekļūt biežāk izmantotajām funkcijām, turklāt, uzņemot attēlus tiešā skata režīmā, varat arī ātri iestatīt baltā balansu punktam. Tā kā kamerai ir divi atmiņas karšu sloti, varat izvēlēties, kā uzņemt attēlus un kurā no kartēm tos saglabāt: kad pirmā karte ir pilna, varat ērti pārslēgties uz otru karti, vai arī varat saglabāt attēlus vienā kartē un video otrā kartē.
 
PILNAS AUGSTAS IZŠĶIRTSPĒJAS VIDEO AR DIVIEM VIDEO FORMĀTIEM

Augstie attēlu kvalitātes standarti un lietošanas ērtums raksturo arī pilnas augstas izšķirtspējas video režīmu, ļaujot ierakstīt pilnas augstas izšķirtspējas (1920 x 1080) video ar kadru uzņemšanas ātrumu līdz 60i/50i 1,3x apcirpšanas režīmā un 30p/25p/24p DX formātā. Reāllaikā var piemērot dažādus mākslinieciskos efektus, piemēram, izvēles krāsu. Tā kā kamerā Nikon D7100 ir iebūvēts stereomikrofons, tā ir saderīga arī ar ārējo mikrofonu ME-1.
 
SKAIDRI AUGSTA KONTRASTA SIŽETU ATTĒLI

Uzņemot augsta kontrasta sižetus un pat fotografējot kustīgus objektus, aktīvā D-Lighting (ADL) nodrošina gan izgaismoto, gan ēnaino detaļu skaidrumu. Izvēloties piespiedu zibspuldzes režīmu, zibspuldzes jauda tiek pielāgota optimālā līmenī. Fotografējot dažāda spilgtuma objektus, augsta dinamiskā diapazona (HDR) funkcija palīdz skaidri uzņemt detaļas gan attēla tumšajos, gan gaišajos apgabalos. Tas tiek paveikts, uzņemot divus secīgus attēlus ar dažādām ekspozīcijām un pēc tam tos inteliģenti apvienojot vienā attēlā.
 
ĒRTA ATTĒLU KOPĪGOŠANA, IZMANTOJOT BEZVADU SAVIENOJUMU

Izmantojot tāda izvēles piederuma kā mobilo ierīču savienojuma adaptera WU-1a bezvadu savienojuma izveides iespējas, attēlus no kameras Nikon D7100 var ērti pārsūtīt uz AppleTM vai AndroidTM viedierīci*, lai ar tiem varētu dalīties sociālajos tīklos un fotoattēlu kopīgošanas vietnēs. Lai kur jūs arī atrastos, tagad vienā acumirklī varat kopīgot savus labākos attēlus ar draugiem vai fotogrāfu kopienas pārstāvjiem. Turklāt šo ierīci var izmantot arī kameras attālai vadīšanai, kas palīdz uzņemt lieliskus attēlus, netraucējot fotografēto objektu.
 
IEDVESMOJOŠI EFEKTI REĀLLAIKĀ

Efektu režīms piešķir oriģinalitāti gan nekustīgiem attēliem, gan video. Izmantojot tiešo skatu, jebkuru no septiņiem specefektiem — izvēles krāsu, miniatūrefektu, gaišu un tumšu tonalitāti, siluetu, krāsu skici un nakts redzamību — var piemērot reāllaikā, lai rezultāts būtu skatāms jau uzņemšanas laikā. Atlasot efektu Izvēles krāsa, uz melnbalta fona varēsiet izcelt no vienas līdz pat trim krāsām. Pagrieziet režīma ciparripu līdz Effects (Efekti), un jums pavērsies pilnīgi jauna attēlu izveides pasaule. Kamera sniedz arī plašas iespējas piemērot dažādus efektus un retušēt attēlu pēc uzņemšanas.
 
PAPILDPIEDERUMI ĒRTAI ATTĀLAJAI UZŅEMŠANAI

Nikon prezentē arī WR-1 — jaunu bezvadu attālo raiduztvērēju, kas paplašina jau nesen papildināto Nikon bezvadu vadības piederumu klāstu. WR-1 raiduztvērējam ir punktu matricas displejs un jaunas, uzlabotas funkcijas, kas dod iespēju vadīt lielāko daļu uzņemšanas darbību, sākot ar vienkāršu aizvara atbrīvošanu un beidzot ar sarežģītu vairāku kameru iestatīšanu, kā arī ļauj pārbaudīt un mainīt kameras iestatījumus, kad šī ierīce ir pievienota kamerai Nikon D7100. Varat iepriekš ieprogrammēt dažādus uzņemšanas scenārijus, tostarp vienlaicīgu uzņemšanu, uzņemšanu ar laika intervālu, kā arī pielāgotu aizvara atbrīvošanas aizkavi. Sakariem izmantojot radiofrekvences, WR-1 raiduztvērēji darbojas līdz 120 metru rādiusā, ko var palielināt, apvienojot vairākas WR-1 un/vai WR-R10 ierīces.
 
GALVENĀS IEZĪMES

• 24,1 megapikseļa DX formāta CMOS sensors (bez OLPF): nevainojamam attēla asumam pat smalkākajās detaļās.
• EXPEED 3 attēlu apstrādes programma: ātrai darbībai, dzīvīgai krāsu atveidei un uzlabotai trokšņu samazināšanai.
• ISO jutība 100–6400, ko var palielināt līdz 25600: lieliskiem rezultātiem sliktā apgaismojumā.
• Profesionāla AF sistēma ar 51 fokusa punktu, tostarp 15 ir krustveida sensoriem, ātrai un precīzai automātiskajai fokusēšanai.
• Nepārtraukta uzņemšana ar ātrumu 6 kadri/s: lai jūs vienmēr varētu tvert pat visstraujākās kustības.
• 1,3x apcirpšanas funkcija, kas paplašina DX formāta sniegtās iespējas: ar papildu telefoto efektu, lielāku ātrumu (līdz 7 kadriem/s) un īpaši plašu AF aptvērumu.
• 2016 pikseļu RGB mērīšanas sensors ar sižeta atpazīšanas sistēmu: apbrīnojami precīzai ekspozīcijas mērīšanai, automātiskās ekspozīcijas (AE) optimizēšanai, autofokusam (AF) un automātiskajam baltā balansam (AWB).
• Full HD video: vieglai un ērtai video ierakstīšanai ar ātrumu no 1080p līdz 60i/50i un 30p/25p/24p.
• Augstas veiktspējas skatu meklētājs ar aptuveni 100 % kadra aptvērumu un 0,94x palielinājumu.
• Augstas izšķirtspējas šķidro kristālu monitors: ar 8 cm (3,2 collu) 1229 tūkstošu punktu platleņķa skatu.
• Ērta pārnēsājamība: jaudīgas funkcijas, kas ietvertas vien 675 g smagā, kompaktā korpusā.
• Izturīgs korpuss ar magnija sakausējuma pārsegumu: noblīvēts, lai nodrošinātu aizsardzību pret putekļiem, laika apstākļiem un nomešanu.
• Divi SD atmiņas karšu sloti: sniedz iespēju uzņemt vairāk attēlu, nekā var saglabāt vienā kartē, dublēt ierakstus vai atsevišķi saglabāt RAW un J-PEG failus.
• Ērta piekļuve biežāk lietotajām funkcijām: uzlabotā “i” poga un punkta baltā balanss ļauj ātri un precīzi iestatīt baltā balansu tiešajā skatā.
• Aktīvā D-Lighting (ADL): saglabā detaļas gan izgaismotajās, gan ēnainajās attēla daļās, ļaujot iegūt attēlus ar labu krāsu balansu.
• Augsts dinamiskais diapazons (HDR): vienā aizvara atbrīvošanas reizē tiek uzņemti un pēc tam apvienoti divi fotoattēli, radot izcili detalizētus attēlus ar augstu kontrastu.
• Efektu režīms: tiešajā skatā ļauj piemērot izvēlētos efektus gan nekustīgiem attēliem, gan video.
• Bezvadu savienojuma izveides iespējas*: kamera ir saderīga ar WU-1a adapteri bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci.
• NIKKOR objektīvi: izvēloties atzītos NIKKOR objektīvus, varat izmantot visas kameras 24,1 megapikseļa un 1,3x apcirpšanas režīma sniegtās iespējas, kas ļauj uzņemt nepārspējamus attēlus, kā arī izbaudīt kompakto DX objektīvu priekšrocības.
• Attālā vadība: izmantojot izvēles bezvadu raiduztvērējus WR-R10 un jauno WR-1, kā arī bezvadu raidītāju WR-T10, kameras galvenās funkcijas var vadīt no attāluma.

* Saderīga ar iOS™ un Android™ viedierīcēm. Lai izmantotu šo funkciju, ir nepieciešama lietojumprogramma Wireless Mobile Utility, kuru bez maksas var lejupielādēt pakalpojumā Google Play™ un Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube un citi zīmoli ir Google Inc. preču zīmes.