Sony A5000• Liels 20,1 MP Exmor™ APS HD CMOS sensors un BIONZ X procesors skaistu, detalizētu attēlu iegūšanai

• 180° leņķī atlokāms LCD ekrāns vieglai pašportretu uzņemšanai

• Viegls, kompakts korpuss ar uznirstošo zibspuldzi

• NFC un Wi-Fi viena skāriena kopīgošanai/tālvadībai ar viedtālruņiem un planšetdatoriem

• Atbalsta PlayMemories Camera Apps™ un režīma Photo Creativity papildu opcijas

Pasaulē mazākā un vieglākā digitālā Wi-Fi kamera ar maināmiem objektīviemI spēj paveikt daudz vairāk nekā tā sver attiecībā uz skaistiem attēliem un radošu vadību. A5000 ir liels un efektīvs 20,1 megapikseļa Exmor APS HD CMOS sensors, kā arī BIONZ X procesors, kas ļauj radīt izsmalcinātus attēlus par spīti mazajam izmēram.

Jaunais A5000 ir nopietns progress salīdzinājumā ar parastajām „notēmē un bildē" fotokamerām — profesionālā attēlu kvalitāte ievietota skaista dizaina korpusā, kas viegli iegulst kabatā. Mazs un pietiekami viegls, lai to ņemtu līdzi jebkur — tā ir ideāla alternatīva DSLR. Kaut arī kamera sver tikai 210 gII, tās kompaktais korpuss ietver iebūvētu zibspuldzi, lai apgaismotu tumšus skatus. Kameras rokturis ir pārveidots, lai būtu droši un stabili darboties ar jebkuru piestiprināto E-mount objektīvu.

Attēlu kvalitāti palielina efektīvais DSLR izmēra 20,1 megapikseļa Exmor APS HD CMOS attēlu sensors, kas uztver lielu informācijas apjomu detalizētiem attēliem. Tālāk attēlus pilnveido jaunākās paaudzes BIONZ X procesors kopā ar atzītajām α7 un α7R pilna kadra kamerām. Detaļu atveidošana, vietai atbilstošas trokšņu samazināšanas un difrakcijas samazināšanas tehnoloģijas nodrošina vēl smalkākas faktūras un mazāku troksni neatkarīgi no tā, ko uzņemat. Vēl vairāk — jutīgumu tagad var noregulēt manuāli līdz ISO 16000, lai iegūtu iespaidīgus attēlus krēslas apgaismojumā.

Uzņemt pašportretus ar vienu roku tagad ir vienkārši, pateicoties ērtajam rokturim un 180° leņķī atlokāmajam LCD ekrānam. To var atlocīt ideālai kadrēšanai ar A5000, turot kameru rokas stiepiena attālumā. Izmantojot to kopā ar funkciju Soft Skin Effect, kas automātiski izlīdzina grumbas un blāvumu, lai iegūtu skaista izskata ādu atrastajām sejām, lietotājs var izveidot vēl pievilcīgākus attēlus. Uz kameras korpusa ir arī ērti novietota svira optiskās tālummaiņasIII noregulēšanai ar pirkstu, lai nebūtu jāpūlas sasniegt vadīklas uz objektīva cilindrs.

Pieejamais Wi-Fi nodrošina viena pieskāriena savienojumu ar jūsu Xperia™ vai ar NFC saderīgu Android viedtālruni vai planšetdatoru. Kopīgot fotoattēlus bez vadiem jūsu mobilajā tālrunī ir viegliIV. Ar vienu pieskārienu (pateicoties NFC) aktivizējiet arī viedo tālvadību, savienojot kameru ar viedtālruni vai planšetdatoru, lai skatītu fotouzņēmumus un piespiestu slēdzi no attāluma.

PlayMemories kameras lietojumprogrammas vēl vairāk pilnveido fotografēšanas pieredzi, pateicoties arvien pieaugošam bezmaksas un maksas lietojumprogrammu klāstam, kas piedāvā aizraujošus radošus efektus, utilītas un daudz ko citu. Ar jaunināto Time-lapse Ver.2.0 tagad varat nevainojami izsekot apkārtējā apgaismojuma izmaiņām kadrā. Jaunā funkcija Sync to Smartphone automātiski pārsūta fotouzņēmumus uz iepriekš reģistrētu viedtālruni vai planšetdatoru ikreiz, kad kamera ir izslēgta. Pārsūtītos fotoattēlus pēc tam var automātiski nosūtīt uz jūsu PlayMemories tiešsaistes kontu, ja mobilajā ierīcē ir uzinstalēta PlayMemories tiešsaistes lietojumprogramma un ir iespējota funkcija All Sync.

Sony unikālā funkcija Photo Creativity intuitīvo vadību piemēro arī attēlu efektu un fona defokusēšanas iestatījumiem, lai tie būtu viegli sasniedzami. Nospiediet pogu un izmantojiet pārslēga ripu, lai uzreiz redzētu attēlu pielāgojuma efektu uz LCD ekrāna. Uz tā ir arī apraksts, kas sniedz norādes mazāk pieredzējušiem fotografētājiem.

A5000 piederumu klāstā ir iekļauts jaunais futrālis LCS-EBB, kura ekskluzīvais dizains nodrošina slaidu un elegantu izskatu. Pievienojiet mīksto somiņu pārnēsāšanai LCS-BBN un plecu siksnu STP-XSR1, kas piedāvā stilīgu un krāsās saskaņotu kombināciju. LCS-BBN ir mīksts „soma somā" modelis, ko var akurāti ievietot mugursomā vai ceļasomā. Pieejams ir arī vērtīgais piederumu komplekts ACC-TRW, kurā iekļauts akumulatora lādētājs BC-TRW un atkārtoti uzlādējamo akumulatoru komplekts NP-FW50.

Daudzpusīgais tele-foto tālummaiņas objektīvs SEL55210 E55-210 mm F4.5-6.3, kas lieliski sader ar A5000, tagad ir pieejams ar pieskaņotu apdari melnā krāsā.

Digitālā kamera ar maināmiem objektīviem Eiropā un Latvijā būs pārdošanā no 2014. gada marta.

Galvenās funkcijas un specifikācijas:

General

Camera Type

Interchangeable lens digital camera with built-in flash

Lens compatibility

Sony E-mount lenses

Image sensor

Type

APS-C type (23.2 x 15.4mm) "Exmor" APS HD CMOS sensor

Number of pixels (effective)

Approx. 20.1 megapixels

Recording system

(still image)

Recording format

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format)

Image quality modes

RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard

Picture Effect

13 type: Posterisation (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration

Recording system (movie)

Recording format

AVCHD format Ver. 2.0 compliant;

MP4

Recording system

Media

"Memory Stick PRO Duo"/"Memory Stick PRO-HG Duo"/"Memory Stick XC-HG Duo"/SD memory card/SDHC memory card/SDXC memory card

Focus system

Type

Contrast-detection AF

Focus point

25 points (contrast-detection AF)

Exposure control

Metering type

1200-zone evaluative metering

ISO sensitivity (Recommended Exposure Index)

Still images: ISO100 to 16000, AUTO (ISO100 to 16000), Movies: ISO100 to 6400 equivalent, AUTO (ISO100 to 6400 equivalent)

LCD screen

Type

7.5cm (3.0-type) wide type TFT

Number of dots

460,800 dots (total)

Field coverage

100%

Adjustable angle

Up by approx. 180 degrees

Wi-Fi

View on smartphone

Yes

Send to computer

Yes

View on TV

Yes

NFC

Yes (NFC Forum Type 3 Tag compatible,

One-touch remote, One-touch sharing

PlayMemories Camera Apps

Yes

Drive

Speed (approx., max.)

Continuous mode: max. 2.5 fps

Speed Priority Continuous shooting: max. 3.5 fps

Power

Still images

Approx. 420 images (CIPA standard)

Dimensions

(W x H x D) excluding protrusions

Approx. 109.6mm x 62.8mm x 35.7mm

Weight

Approx. 210g (body only)

Approx. 269g (with battery and Memory Stick PRO Duo included)

I Digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem, kas aprīkotas ar APS-C izmēra attēlu sensoru un iebūvētu zibspuldzi.

II (apm., bez pievienota objektīva)

III Ar pievienotu jaudīgas tālummaiņas objektīvu, digitālo tālummaiņu (tostarp tālummaiņu Clear Image Zoom) regulē tad, kad pievienoti citi objektīvi

IV Tikai viedtālruņiem vai planšetdatoriem ar Android OS (versija 4.0 vai jaunāka). Mobilajā ierīcē ir jāuzinstalē jaunākā lietojumprogramma PlayMemories Mobile

Sony A5000

Sony A5000

Sony A5000