Panasonic LUMIX TZ60CES 2014 r. — Panasonic šodien prezentēja jaunāko modeli no tās vadošās kompakto fotokameru līnijas augstākās klases TZ – LUMIX TZ60 (LUMIX ZS40 ASV). Fotokamera izceļas ar izcilu attēlu kvalitāti un video, plašu 30–kārtīgu optisko tālummaiņu, skatu meklētāju LVF ( Live View Finder), uzlabotām sakaru iespējām, kā arī ar vairākām funkcijām radošam darbam un manuālo vadību.

LUMIX TZ60 ir aprīkots ar augstas precizitātes platleņķa LEICA objektīvu, MOS sensoru ar augstu jūtību un izšķirtspēju 18,1 megapikseļi kā arī autofokusu Light Speed. Tā rezultātā piedāvā lieliskas fotogrāfijas un videoklipus katru reizi, gan pludmalē spilgtā saules gaismā, kā arī pilsētas centrālajā laukumā kad iestājas krēsla.

Elegants LUMIX TZ60 nodrošina daudzas funkcijas radošam darbam un manuālai vadībai. Lietotāji var viegli izrādīt savu radošumu un iemūžināt savas atmiņas unikālā veidā, izmantojot skatu meklētāju, Live View Finder, ar plašiem radošiem režīmiem un manuālo apertūru precīzai kadrēšanai.

Īpašais platleņķa objektīvs LEICA DC VARIO-ELMAR ar 30-kārtīgu optisko tālummaiņu nodrošina augstu attēla kvalitāti un daudzveidību jebkurā situācijā. LUMIX TZ60 lietotāji var rēķināties ar ātrumu, ko paredz spontāna fotografēšana un filmēšana.

• Platleņķa objektīvs: 24 milimetru objektīva apņemtā platība ir aptuveni 136% lielāka nekā fotokamera ar 28mm objektīvu, pateicoties tam var pilnībā uzņemt plašas ainavas un grupveida fotogrāfijas.

• Viedā tālummaiņa: pateicoties viedās izšķirtspējas tehnoloģijai, fotokamera LUMIX TZ60 izmanto Inteligent Zoom funkciju, kas paplašina tālummaiņas koeficientu līdz līmenim, kas atbilst 60-kārtīgam palielinājumam tikai ar minimālu attēla pasliktināšanās kvalitāti. Pateicoties tam fotokamera uzrāda lieliskus rezultātus, fotogrāfējot attālus objektus, piemēram, savvaļas dzīvniekus.

• Ātrs Autofokuss: ātrs fotokameras starts un Super Precision Light Speed Autofokuss ļauj iemūžināt svarīgus mirkļus līdz pat smalkākajām detaļām. Fotokamera fotografējot serījveida režīmā darbojas ar ātrumu 10 kadri sekundē un pilnu izšķirtspēju 18,1 megapikseļi un izmantojot mehānisko aizvara slēdzi un 5 kadri sekundē nepārtrauktu autofokusu un video ierakstīšanu Full HD izšķirtspējā.

Augstākās klases kompaktā fotokamera — no iekšpuses un ārpuses

LUMIX TZ60 tā ir maza stilīga fotokamera, bet slēpj efektīvas, progresīvas tehnoloģijas un funkcijas, lai jūs varētu iegūt lielisku attēla kvalitāti gan dienā, gan naktī.

• Sensors ar augstu jūtību un attēla procesoru Venus Engine: MOS sensors ar augstu jūtību un izšķirtspēju 18,1 megapikseļi ļauj ierakstīt attēlus augstākā kvalitātē un ātru signāla apstrādi. Procesors izmanto augstas klases trokšņu samazināšanu (NR), kas nodrošina lieliskus rezultātu pat vājā apgaismojumā. Trokšņa samazināšanās process ļauj uzņemt attēlus ar augstu jūtību, pat ISO 6400, un tā divpakāpju operacja nodrošina vēl precīzāku kontroli pār trokšņa līmeni.

• Izcila videofilmu kvalitāte: LUMIX TZ60 arī izceļas ar skaidru videofilmu ierakstu precizitāti Full HD 1920 x 1080 50p un AVCHD Progressive (MPEG-4/H.264) formātā. Videofilmu ieraksta laikā ir pieejama spēcīga divpakāpju 30-reižu optiskā tālummaiņa.

• Uzlabotā attēla stabilizacja pat videoieraksta laikā: Panasonic izstrādātais un uzlabotais attēla stabilizators POWER O.I.S ta gad piedāvā arī funkciju HYBRYD O.I.S+ video ierakstam. Pateicoties piecu korekciju mehānismam, kas efektīvi atklāj un kompensē piecu veidu kameras kustības – horizontālās, vertikālās, rotācijas asi, vertikālās rotācijas un horizontālās rotācijas – var iegūt ļoti stabilu video. Lefel Shot funkcija atklāj horizontālo līniju ierakstītā attēlā un notur to pat pēc tam, kad fotokamera ir noliekta. Tas ļauj ierakstīt stabilu video, turot kameru virs galvas.

Kreativitāte un izpausme

LUMIX TZ60 ļauj lietotājiem pierādīt savu kreativitāti kā arī izteikt savu stilu, izmantojot fotogrāfijas. Tam visam kalpo vairāki radoši režīmi un manuālās kontroles.

• Skatu meklētājs Live View Finder: izmantotais fotokamerā TZ60 skatu meklētājs Live View Finder (LVF) pieļau stabilu kadrēšanu pat līdz 30-kārtīgai tālummaiņai, kas nodrošina profesionālas kvalitātes attēlus. Tas dot lietotājiem daudz lielāku elastību, uzņemot fotogrāfijas un ierakstot video. Skatu meklētājs LVF 0.2 collu ar 100-procentīgu redzeslauku un izšķirtspēju, kas atbilst līdz 200 tūkstoši pikseļu, ideāli sevi pierāda koncentrējoties uz kustīga objekta panoramēšanas, kā arī spilgtas saules gaismā, kas samazina attēla redzamību uz LCD ekrāna.

• Gredzens diafragmas regulēšanai: gredzens uz objektīva korpusa LUMIX TZ60 ļauj viegli, precīzi, tieši un intuitīvi regulēt diafragmu atbilstoši lietotāja radošai vīzijai. Koncentrējoties uz aizvara darbību, jūs varat vienmērīgi kontrolēt ekspozīciju un tālummaiņu, un tajā pašā laika baudīt vieglu piekļuvi biežāk lietotajiem iestatījumiem, piemēram, diafragmas, aizvara ātrums, fokuss, filtru efekti un attēla režīmi

• Saderība ar RAW formātu: LUMIX TZ60 tā ir pirmā fotokamera no TZ sērijas, kas ļauj attēlu ierakstīšanu RAW formātā. Pievienotā programmatūra SILKYPIX Developer Studio 4.1 SE ļauj attēla apstrādi RAW formātā daudz augstākā kvalitātē. Skaidrus attēlus ar minimālu trokšņa līmeni var iegūt, pat ja tie ir veikti ar augstu ISO iestatījumu.

• Focus Peaking: funkcija Focus Peaking fotokamerā LUMIX TZ60 norāda punktus uz kuriem ir iestatīts fokuss manuālajā režīmā. Lietotāji redz šos punktus uzraugot obiektu dotajā brīdī, kā aŗī uz jūsu viedtālruņa vai planšetdatora ekrāna skatoties attāluma režīmā.

• Kreatīvi režīmi: uzlabotās fotokameras lietotājiem ir piekļuve Zoom Macro režīmam, tuvplāna fotogrāfijām; HDR režīms ļauj uzņemt kārtējos kadrus dažādos ekspozīcijas līmeņos un ievietojot tos vienā izcilā attēlā; kā arī Inteligentais Auto režīms (iA) attēliem un videofilmām, kas ietver īpašu režīmu kulinārijas foto mīļotājiem. Ir arī viedais nakts režīms fotografējot ar roku, pateicoties tam jūs varat saņemt skaidrus attēlus vājā apgaismojumā neizmantojot statīvu. LUMIX TZ60 ietver populāros kreatīvās kontroles un kratīvās retušēšanas režīmus ar 15 filtra efektiem, tādiem kā Ekspresīvs, Retro un Senie laiki.

Elastīgums, pateicoties daudzām savienojamības iespējām

Iebūvētā fotokamerā LUMIX TZ60 Wi-Fi tehnoloģija, NFC un GPS piedāvā lietotājiem unikālas jaunās iespējas, piemēram, tūlītēju pieeju attēliem un videofilmām, attālo fotografēšanu, un pat sekot līdzi fotoattēlu ceļošanas vietām, izmantojot Google Earth.

• Savienojamības iespējas: LUMIX TZ60 ir iebūvēts Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) un NFC tehnoloģija, pateicoties tam varat viegli un uzreiz dalīties ar jūsu fotogrāfijām un videofilmām. Fotokameru var savienot ar viedtālruni vai planšetdatoru, novietojot ierīces blakus sev un sekojot vienkāršām norādēm uz ekrāna. Fotokameru var arī viegli savienot ar savu viedtālruni vai planšetdatoru bez NFC funkcijas – to atļauj QR kods, kas ir iebuvēts fotokamerā.

• Attālā fotografēšana: pateicoties komunikācijas funkcijām, ko izmanto fotokamera LUMIX TZ60 var viegli kontrolēt fotokameru attālināti izmantojot viedtālruni vai planšetdatoru. Tas ir ļoti noderīgi, lai veiktu grupas fotogrāfijas un fotografējot savvaļas dzīvniekus, tos neizbaidot. Attēls no fotokameras uz viedtālruņa vai planšetdatora ekrāna tiek attēlots vienmērīgi ar 30 kadriem sekundē. Tālvadības režīmā, jūs varat kontrolēt funkcijas, piemēram, tālummaiņa, fokuss, aizvara ātrumu, diafragmu un ekspozīciju.

• Precīza atrašanās vieta: fotokameras LUMIX TZ60 GPS ir saderīgs ar GLONASS standardu. Tas nozīmē lielāku precizitāti pozīcijas atklāšanā, izmantojot lielāku satelītu skaitu. Ceļojot pa nepzīstamām vietām, lietotājiem var noderēt norādītā reālā laika informācija par savu pašreizējo atrašanās vietu. Ceļu jūs varat ierakstīt un attēlot Google Earth lietojumprogrammā.

Ražotājs patur tiesības mainīt specifikācijas.