2016. gada Fotogrāfijas izstādē (The Photography Show 2016) Sony pirmo reizi Eiropā demonstrē jauno bezvadu gaismojuma kontroles sistēmas prototipu, kas radīts, uzklausot un respektējot profesionālu fotogrāfu ieteikumus.
Sistēma būs savietojama ar maināmu objektīvu kamerām un ārējām zibspuldzēm. Tā sastāvēs no bezvadu radio vadības pults FA-WRC1M un signāla uztvērēja FA-WRR1.
Jaunā radio kontrolējamā sistēma nodrošinās ērtu bezvada zibspuldzes izmantošanu līdz pat 30m rādiusā ar izcilu veiktspēju jebkuros fotografēšanas apstākļos. Kopumā šī sistēma varēs kontrolēt līdz pat 15 zibspuldzes piecās grupās. Tādējādi fotogrāfiem būs iespējams kontrolēt piesaistīto zibspuldžu ekspozīciju. To varēs izdarīt vai nu manuāli, vai automātiski atkarībā no fotogrāfa vēlmēm. Turklāt jaunā gaismojuma kontroles sistēma ar ātrdarbības sinhronizēšanas funkciju (HSS) spēs nodrošināt zibspuldžu sinhronizāciju ātrumu 1/250 s.
Jaunā gaismojuma kontroles sistēma Eiropā būs pieejama šā gada vasarā. Tehnisko specifikāciju nianses un cena tiks paziņoti vēlāk.