Nikon WU-1a adapterisNikon iepazīstina ar bezvadu mobilo adapteri, kas firmas ražotajām spoguļkamerām dod iespēju izmantot Wi-Fi funkciju.

Izstrādāts lietošanai kopā ar jauno Nikon spoguļkameru D3200, WU-1a ir USB sargspraudnis, kas ļauj fotogrāfiem pieslēgt savu kameru mobilajām viedierīcēm. WU-1a paredzēts ērtai kopīgošanai, rezerves kopiju saglabāšanai un kameru tālvadībai, tādēļ tas aprīkots ar iebūvētu Wi-Fi ierīci tiešajiem sakariem starp kameru un ierīci bez nepieciešamības pieslēgties ārējam Wi-Fi tīklājam. Lietotājs var nosūtīt augstas kvalitātes attēlus un filmas tiešā veidā no savas D3200 uz viedtālruni vai planšetdatoru, kā arī vadīt kameru, izmantojot savu viedierīci.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: "Viedierīču tehnoloģiju attīstība daudziem cilvēkiem padarījusi tūlītējas attēlu un videofilmu kopīgošanas iespēju par fotografēšanas procesa būtisku sastāvdaļu. Izmantojot WU-1a, Nikon spoguļkameru lietotājiem vairs nebūs jāmeklē kompromiss starp kvalitāti un steidzamību: augstas kvalitātes attēlus būs iespējams kopīgot ar draugiem un ģimenes locekļiem tūdaļ pēc to uzņemšanas."

 
Bezvadu attēlu pārraide

Izmantojot WU-1a, jums vairs nebūs jāizvēlas, vai kopīgot zemas kvalitātes attēlus, kuri uz vietas uzņemti ar mobilo tālruni, vai vēlāk augšupielādēt augstas kvalitātes attēlus no sava datora: tagad jūs varat nekavējoties kopīgot izcilus uzņēmumus no savas spoguļkameras.

Neatkarīgi no tā, kur jūs atrodaties, fotoattēlus un filmas no kameras būs iespējams tiešā veidā pārsūtīt uz jūsu viedtālruni vai planšetdatoru: jums nevajadzēs pieslēgt adapteri ārējam Wi-Fi tīklājam, un šī ierīce saņem barošanas strāvu no kameras. Attēlus iespējams pārsūtīt bez grūtībām un tie ir gatavi kopīgošanai, izmantojot kādu sociālo plašsaziņas līdzekli, tos ērti augšupielādēt kādā no fotoattēlu kopīgošanas un uzglabāšanas vietnēm vai pārsūtīt pa e-pastu. Jūs varat izmantot adapteri, lai atbrīvotu vietu savas kameras atmiņas kartē, pārsūtot attēlus un filmas uz savu viedierīci uzglabāšanai.
 
Kameras tālvadība

Papildus attēlu pārsūtīšanai no kameras tiešā veidā WU-1a jums dod iespēju izmantot viedtālruni vai planšetdatoru spoguļkameras tālvadībai. Jūs varat priekšskatīt attēlus un veidot kompozīcijas savā viedierīcē, pārbaudīt kameras iestatījumus un attālināti iedarbināt aizvara atbrīvošanas funkciju. Tādējādi šī kļūst par ļoti noderīgu ierīci gadījumos, kad jūs vēlaties uzņemt pašportretu vai arī izmantot sava planšetdatora lielo displeju, lai rūpīgāk veidotu attēla kompozīciju.
 
Pasaules pieslēgums

WU-1a ir kompakts un ērti pārnēsājams, tā lietošana nesagādā grūtības, bet barošanas strāvu tas saņem no kameras, tādēļ tam nav nepieciešamas baterijas. Šī ierīce patlaban atbalsta Android OS 2.3 vai jaunāku viedtālruņu sistēmu vai Android OS 3.0 vai jaunāku planšetdatoru sistēmu; lietojumprogramma "Wireless Mobile Adapter Utility" ir pieejama bezmaksas lejupielādei jūsu viedierīcē no Google Play. Programmaparatūru var ērti atjaunināt, izmantojot jūsu viedierīci.