Sony FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSSSony laidis klajā jaunus pilnkadra objektīvus, kas piemēroti E bajonetes kamerām, - FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS telefoto tālummaiņas objektīvu (jeb zūmu) un 50mm F1.8 objektīvu ar fiksētu fokusa attālumu (jeb Prime).
Jaunais FE 70-300mm F4.5-F5.6 G OSS zūms ir pirmais Sony E bajonetes objektīvs, kas sasniedz 300mm fokālo leņķi, turklāt nodrošina augstu izšķirtspēju un izcilu optisko veiktspēju visā diapazonā. Savukārt jaunais 50mm F1.8 fiksēta attāluma objektīvs ir ārkārtīgi kompakts, viegls un nepavisam nav dārgs, līdz ar to lieliski piemērots tiem, kuri vēlas iepazīt plaša atvēruma objektīva priekšrocības par saprātīgu cenu.
Jaunais FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telefoto zūms
Sony E bajonetes objektīvs ar līdz šim vistālāko skatu - jaunais FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telefoto zūms (modelis SEL70300G) - ir aprīkots ar modernu optiku, kas ietver četrus asfēriskus stikla elementus, divus ED (Extra-low Dispersion) stikla elementus un Sony AR nanopārklājumu, kas kopā efektīvi novērš sfērisko aberāciju, hromātisko aberāciju un citas deformācijas. Līdz ar to iespējams uzņemt skaistus augstas izšķirtspējas attēlus un video.
Ar jauno telefoto zūmu iespējams uzņemt arī savā kategorijā labākos tuvplānus ar minimālo fokusa attālumu 0,9m un maksimālo palielinājumu līdz pat 0.31x, līdz ar to šis objektīvs ir ideāli piemērots tele-makro bilžu uzņemšanai. Objektīvs nodrošina izcilus tuvplānus ar nevainojamu asumu visā attēla plaknē.
Daudzpusīgi izmantojamais zūmobjektīvs ir aprīkots arī ar optisko attēla stabilizāciju SteadyShot, kas samazina kameras drebēšanas efektu un ļauj vieglāk uzņemt nevainojami skaidras bildes, ja fotografē ar kameru rokās. Turklāt jaunajam modelim SEL70300G ir arī lineārais aktuators, kas nodrošina ātru, vienmērīgu un klusu autofokusēšanu un ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu, līdz ar to izmantojams pat nelabvēlīgos laikapstākļos.
Jaunais FE 50mm F1.8 fiksēta fokusa attāluma objektīvs (Prime)

Sony FE 50mm F1.8

Jaunais FE 50mm F1.8 normālobjektīvs ar fiksētu fokusa attālumu (modelis SEL50F18F) sver tikai 192g, bet ir lieliskas veiktspējas, kompakta izmēra un saprātīgas cenas izcils apvienojums. Šī būs lieliska izvēle tiem, kuriem fotografēšana un video uzņemšana ir hobijs un kuri vēlas iepazīt fiksēta fokusa attāluma objektīva plaša atvēruma priekšrocības par pieņemamu cenu.
Šim objektīvam ir jauna optikas konstrukcija ar asfērisko elementu, kas efektīvi kompensē visa veida aberācijas un līdz ar to nodrošina dzidru attēlu. Turklāt šim objektīvam ir cirkulārā apertūra ar maksimālo atvērumu F1.8, kas nodrošina skaistu bokē efektu attēlos ar skaidru objektu uz defokusēta fona. Lai nodrošinātu ilgāku kalpošanas laiku, objektīvam ir stabila metāla bajonete.
Jaunais FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telefoto zūms Eiropā būs nopērkams aprīlī un maksās aptuveni €1450.
Jaunais FE 50mm F1.8 fiksētais objektīvs Eiropā parādīsies arī aprīlī un maksās aptuveni €300.