5 15H GM objektiviAr trīs jaunajiem foto objektīvu modeļiem - 24-70mm F2.8 Zoom, 85mm F1.4 Prime un 70-200mm F2.8 Zoom – iegūsiet nepārspējamus fotoattēlus

Kompānija Sony ir izziņojusi jaunu maināmo objektīvu zīmolu G Master™. Jaunā zīmola sērijā ir trīs E-bajonetes pilna kadra objektīvi - 24-70mm konstanta F2.8 standarta zūms, 85mm F1.4 objektīvs ar fiksētu fokusa attālumu un 70-200mm konstanta F2.8 telefoto zūms. Jaunajiem objektīviem ir inovatīva optisko elementu tehnoloģija, dizains un kalibrācija, kas nodrošina vislabāko augstas izšķirtspējas un skaista bokē efekta apvienojumu. Ar šiem objektīviem iespējams uzņemt gan fotoattēlus, gan video ar tik brīnumainu detalizāciju un izteiksmību, kāda agrāk nebija iespējama.

"Jaunais G Master zīmols apzīmē izsmalcinātāko Sony objektīvu grupu," sacīja Josuke Aki, Sony digitālās attēlveidošanas daļas viceprezidents Eiropā. "Esam radījuši šos objektīvus, balstoties uz mūsu zināšanām par digitālās attēlveidošanas nākotnes prasībām un varam garantēt, ka G Master objektīvi iedvesmos fotogrāfus un video māksliniekus, izraisot apbrīnu."

FE 24-70mm F2.8 GM standarta zūmobjektīvs

Ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotais modelis FE 24-70mm F2.8 GM (SEL2470GM) ir labākā izvēle tiem, kas meklē augstākā standarta optiku portretiem, ceļojumiem un pasākumu fotografēšanai, kā arī ikdienas vajadzībām.

Objektīvu veido trīs asfēriski elementi, ieskaitot gluži jauno, ārkārtīgi precīzo XA (ekstrēmi asfērisko) elementu, kas samazina attēla deformācijas un nodrošina augstāko izšķirtspēju visā tāllummaiņas un apertūras diapazonā visā kadrā no stūra līdz stūrim. Turklāt ED (Extra-low-Dispersion) stikla elements un Super ED stikla elements līdz minimumam samazina krāsu nobīdes un tajā pašā laikā nodrošina maksimālu izšķirtspēju un bokē, nezaudējot krāsu dabiskumu.

Objektīvam ir deviņu plāksnīšu diafragma, kas uztur maksimāli tuvināti noapaļotu formu pie visiem iestatījumiem. Sony oriģinālais Nano AR pārklājums samazina atspīdumu un nodrošina attēlā košus kontrastus un izteiksmīgu skaidrību.

FE24-70mm F2.8 GM objektīvs ir aprīkots ar SSM (Super Sonic wave Motor) fokusēšanas sistēmu, kas, pateicoties jaunajiem algoritmiem, darbojas neticami efektīvi, ātri un precīzi. Motors darbojas klusi un ātri, līdz ar to šis objektīvs ir ideāla izvēle gan fotografēšanai gan video uzņemšanai.

Objektīvs ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu, tam ir kompakts un plūdens dizains ar AF/MF slēdzi, kā arī ar fokusa un tālummaiņas fiksācijas un gaismas aizsega atvienošanas pogām.

Sony produktu klāstu papildina arī divi jauni filtri, kas paredzēti FE24-70mm F2.8 GM objektīviem – aizsargājošais filtrs VF-82MP MC un cirkulārais polarizācijas filtrs VF-82CPAM.

FE 85mm F1.4 GM telefoto objektīvs ar fiksētu fokusa attālumu

Izcili piemērots portretu uzņemšanai. Ilgi gaidītais FE 85mm F1.4 GM telefoto objektīvs ar fiksētu fokusa attālumu (modelis SEL85F14GM), piedāvā ideālu balansu starp izšķirtspēju un bokē efektu, turklāt ir kompakts.

Objektīvs ir aprīkots ar jauno XA (ekstrēmi asfērisko) elementu, kā arī trīs ED stikla elementiem, kas kopā nodrošina izcilu izšķirtspēju fokusa vietās, bet pārējās zonas maigi izplūst skaistā fonā. Objektīvam ir cirkulāra diafragma ar 11 plāksnītēm – tas ir lielākais skaits, kāds jebkad izmantots α objektīvā, – un nodrošina vienmērīgu un estētisku bokē efektu. Jaunā modeļa objektīvam ir Sony oriģinālais Nano AR pārklājums, kam ir ļoti liela nozīme tieši portreta objektīvos, jo tas samazina spīdumu un izplūdumus.

Precīzu autofokusēšanu nodrošina gredzena tipa SSM motora sistēma, kas ir gan jaudīga, gan ātra. Tas ir aprīkots arī ar diviem pozīcijas sensoriem, kas atbalsta nevainojamu fokusa kontroli lielajiem, smagajiem lēcu elementiem.

Šis jaunais profesionālais portretu objektīvs ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu, tam ir diafragmas gredzens ar ieslēdzamām un izslēdzamām klikšņu pieturām, ko var izmantot atkarībā no tā, vai tiek uzņemti fotoattēli vai video. Objektīvam ir arī AF/MF slēdzis un fokusa fiksācijas poga ii.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS telefoto zūmobjektīvs

Jaunais FE 70-200mm F2.8 GM OSS telefoto zūmobjektīvs (modelis SEL70200GM) ar visbiežāk izmantoto fokusa attālumu piedāvā izcilu veiktspēju, AF un attēla stabilizāciju. Līdz ar to šis modelis būs daudzpusīgi pielietojams, un kalpos kā lieliska izvēle gan dabas, gan sporta, kāzu un citu notikumu un pasākumu iemūžināšanai.i

Šis objektīvs, būdams jaunais flagmanis, piedāvā izteiktu asumu un dzidrumu visos fokusa attālumos, pateicoties trīs moderniem elementiem - XA, Super ED un ED stikla sastāvdaļām. Tam ir arī Nano AR pārklājums.

Šis ir pirmais α zūmobjektīvs ar kustīgu fokusēšanas sistēmu, kā rezultātā minimālais fokusēšanas attālums ir tikai 0,96m, bet AF darbība ir optimizēta, gan fotogrāfiju uzņemšanas laikā, gan video filmēšanā. Objektīvs ir aprīkots ar SSM (Super Sonic Motor) motoru un papildus duālu lineāro motoru sistēmu, kas kopā spēj ātri kustināt objektīva lielos elementus un nodrošina augsta līmeņa kontroli un fokusa precizitāti. Pateicoties iebūvētajai optiskajai attēla stabilizācijai SteadyShot™, iespējams uzņemt asus, neizplūdušus priekšmetus visos fokusa attālumos.

Arī šis objektīvs ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu, un priekšējai lēcai ir papildu fluora pārklājums. Objektīvam ir fokusa fiksācijas poga un fokusa attāluma ierobežotājs.

Sony ir izziņojusi arī jaunus kompaktos 1.4x un 2x telekonvertorus – modeļus SEL14TC un SEL20TC,- kas nodrošina vēl lielāku objekta pietuvinājumu, vienlaikus nezaudējot plūdenās 70-200mm pamata objektīva dizaina formas un izjūtu iii.

Cenas un pieejamība

FE 24-70mm F2.8 GM standarta zūmobjektīvs un 85mm F1.4 GM telefoto fiksētais objektīvs Eiropā būs nopērkami no 2016. gada marta un maksās aptuveni €2,400 (SEL2470GM) vai €2,000 (SEL85F14GM).

70-200mm F2.8 GM telefoto zūmobjektīvs un ar to savietojami 1.4x un 2x telekonvertori Eiropā būs iegādājami 2016. gada maijā.

6 15H GM lens
iA software update may be required to provide compatibility of lenses with some cameras. See the Sony support site www.esupport.sony.com for additional details.

iiLimitations apply to AF operation when shooting movies with certain camera bodies. A software update may be required to provide AF compatibility of FE 85mm F1.4 GM with some cameras during movie shooting. See the Sony support site for lens/body compatibility details.

iiiSEL70200GM is the only compatible lens at the time of announcement