Sony RX10 IIISony iepazīstina ar jaunāko papildinājumu RX Cyber-shot sērijā - RX10 III (DSC-RX10M3). Jaunā kamera ir aprīkota ar pilnīgi jaunu garfokusa 25x telefoto zūmobjektīvu ar neticami apjomīgu fokusa diapazonu 24-600mm un klusu slēdzi.
Šī kamera radīta fotogrāfiem un videogrāfiem, kuri no attāluma vēlas uzņemt kustīgus objektus augstā kvalitātē, piemēram, iemūžināt sporta pasākumus, koncertus vai savvaļas dzīvniekus. Tā spēj uzņemt augstas kvalitātes saturu daudzveidīgos fokālos leņķos un ar dažādiem kameras iestatījumiem, aizstājot kameru ar maināmiem trīs un vairāk liela izmēra objektīviem.

20.1MP 1.0 tipa gaismjutīgā sensora, "gaišā" tālummaiņas objektīva un BIONZ X procesora apvienojums nodrošina augstāko attēla kvalitāti visā fokālajā diapazonā, gan uzņemot bildes, gan filmējot video līdz pat 4K kvalitātē. Turklāt, apvienojot ultra-telefoto objektīva priekšrocības un inovatīvo gaismjutīgo CMOS sensoru, RX10 III sniedz jaunas attēlveidošanas iespējas un ļauj, piemēram, uzņemt īpaši palēninātus video ar ātrumu 1000 kadri sekundē ultra-telefoto pietuvinājumā. Kamerai ir ārkārtīgi precīzs autofokuss, kas darbojas 0,09 s ātrumā. Un visas šīs iespējas ir ietvertas pirmklasīgā aparātā, kas ir gan praktiski ērts, gan vizuāli ļoti pievilcīgs.

Objektīva priekšrocības

Jaunās kameras RX10 III lielākais sasniegums ir jaunais ZEISS® Vario-Sonnar T* objektīvs. Tas spēj aptvert 24-600mm (ar 25x optisko palielinājumu)1 fokālo diapazonu, tāpēc RX10 III ir ideāla kamera dažādos attēluzņemšanas apstākļos, sākot no platleņķa ainavām līdz ultra-telefoto sporta pasākumu vai savvaļas putnu attēliem - ar vienu kompaktu kameras komplektāciju! Plaša atvēruma objektīvs (F2.4-4.0) ļauj maksimāli izmantot 1.0 tipa sensora iespējas, lai uzņemtu attēlus augstā kvalitātē un ar skaistu bokē efektu, pat izmantojot ultra-telefoto aprīkojumu.
Jaunā optikas konstrukcija sastāv no astoņiem ED stikla elementiem, no kuriem viens ir super-ED elements, un divām ED asfēriskām lēcām2. Visi šie elementi kopā nevainojami kompensē hromātisko aberāciju, kas bieži apgrūtina telefoto objektīvus, un rezultātā taps izcila kontrasta un asuma bildes visā attēla laukumā un visos fokusa attālumos. Jaunā optiskā konstrukcija ietver smalki izstrādātu modernu asfērisko (AA) lēcu un nodrošina izcilu attēlu uzņemšanu, un tajā pašā laikā objektīva izmēri ir nelieli. Turklāt jaunais objektīvs ar minimālo fokusa attālumu 72cm pie pilniem 600mm (ar 0.49x maksimālo palielinājumu) ir spējīgs atveidot sīki niansētas tele-makro režīma bildes. ZEISS® T* pārklājums uz optiskajām virsmām līdz minimumam samazina atstarojumus un attēla dubultošanos nelabvēlīgos gaismas apstākļos, nodrošinot dabiskas krāsas un attēla skaidrību.
Kamerai ir deviņu plāksnīšu diafragma, kas veido gandrīz ideālu apli F2.4 līdz F11 atvēruma diapazonā, kas nodrošina maigu, skaistu bokē efektu. Optiskās stabilizācijas sistēmas SteadyShotTM algoritms ir pielāgots kameras RX10 III objektīvam un nodrošina augstu aizsardzību pret kameras drebēšanu, pat fotografējot no rokas ar ultra-telefoto objektīvu un nepietiekamas gaismas apstākļos.

Sony RX10 III objektīvs

Izcils ātrums un reakcija
Kamera RX10 III ir aprīkota ar 1.0 tipa gaismjutīgo CMOS sensoru ar DRAM mikroshēmu, un aizmugurgaismojums ļauj efektīvāk apkopot gaismu. Kombinācijā ar BIONZ X procesoru šī kamera nodrošina plašu gaismjutības diapazonu ISO 643 - ISO 12800 ar zemu trokšņu līmeni pat pie augstas gaismjūtības iestatījumiem. Kameras uzbūve ļauj ievērojami ātrāk apstrādāt gaismas signālus un procesē datus lielā ātrumā. DRAM mikroshēma sensora aizmugurē uz laiku saglabā un ļauj nolasīt liela apjoma signālu datus, ko bez kavēšanās var apstrādāt, līdz ar to nodrošināt video superpalēninājumu pie ātruma līdz pat 1000 kadri sekundē3. Šī iespēja būs liels ieguvums, ja gribēsiet uzņemt kustību no lielāka attāluma, piemēram, fotografējot sporta pasākumus stadionā, kur nav iespējams pietuvoties objektam, bet ir vajadzīgi augstas kvalitātes iespaidīgi attēli. Uzlabotā datu nolasīšana no attēlu sensora arī ievērojami samazina kustīgu objektu deformācijas bildēs.
Ar 1/32000 sekundes slēdža ātrumu kameras elektroniskais slēdzis darbojas tikpat labi, kā mehāniskais slēdzis, bet pasargā attēlu no deformācijām. Elektroniskā slēdža vēl viena priekšrocība ir klusā darbība, tādēļ ar šo kameru var droši fotografēt akustiskos koncertos, dzīvniekus brīvā dabā un citus objektus, kur lieks troksnis mēdz traucēt. Iespējama nepārtrauktu attēlu uzņemšana līdz 14 kadriem sekundē4, kas ļauj fotogrāfam iemūžināt gaistoša skaistuma brīžus vai mainīgas sejas izteiksmes. Kamera piedāvā arī objekta izsekošanu ar autofokusēšanu.
Sony RX10 III sans
Augstas kvalitātes 4K3 video
Ar kameru RX10 III iespējams ierakstīt video 4K5 kvalitātē ar augstu bitu skaitu6 vērtīgajā XAVC S formātā ar pilna pikseļa izšķirtspēju un bez pikseļu grupēšanas. Tas nozīmē, ka šī kamera uztver apmēram 1.7x vairāk informācijas, nekā nepieciešams 4K video, taču līdz ar to nodrošina vēl smalkāku detalizācijas pakāpi attēlos. Jaunais objektīvs atbalsta filmēšanas iespējas 4K kvalitātē ar fokusa attālumu no 24 līdz 600mm visdažādākajos filmēšanas apstākļos.
Lai nodrošinātu saderību ar profesionāliem video rīkiem, kamera RX10 III atbalsta virkni funkciju, kādas atrodamas profesionālās video kamerās. Tādas ir, piemēram, Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, “zebras” funkcija, tīrā HDMI izeja, TC/UB, REC Control, Dual REC un marķiera funkcija.


Ātrdarbības autofokuss

RX10 III ir aprīkota ar ātru autofokusa sistēmu - Fast Intelligent AF -, ko jau novērtējuši RX10 II un RX100 IV modeļu lietotāji. Sistēmā ir speciāli RX10 III pielāgots objektu noteikšanas algoritms, kas ļauj kamerai konstatēt objektu un paredzēt fokusa punktu vēl pirms slēdža nelielas piespiešanas. Kolīdz tiek nedaudz piespiests slēdzis, kamera nekavējoties fokusējas uz objektu un nodrošina vienmērīgu autofokusa darbību tikai 0,09 sekundes ātrumā4.


Inovācijas

Jaunajai kamerai RX10 III ir vēl virkne citu uzlabotu jauninājumu, kas nav pašreizējiem RX10 modeļiem, piemēram, trīs objektīva gredzeni - fokusēšanai, tālummaiņai un apertūrai, un katrs no tiem ir pārvaldāms objektīva sānā. Aprāta forma nodrošina ērtu satvērienu un ir pielāgota jaunajam superpalielinājuma un plašā atvēruma objektīva optimālai darbībai, taču jo īpaši ir padomāts par drošu kameras turēšanu rokā, acu līmenī. Jaunā fokusa fiksācijas poga uz objektīva stobra ļauj fiksēt fokusa attālumu, ja to piespiež, kā arī sasaistīt šo iespēju ar pamata iestatījumiem. Kameru varēsiet glabāt un pārnēsāt jaunā, skaistā somā LCJ-RXJ.
Kameras RX10 III pilnu tehnisko specifikāciju meklējiet šeit. Kamera Eiropā būs pieejama no aprīļa un maksās apmēram €1600.

Sony RX10 III

135mm equivalent
2 11 surfaces, including one AA lens
3When expanded. For still shooting only
4 In Speed-priority Continuous shooting mode. Exposure and focus fixed in first frame
5 QFHD: 3840 x 2160
6 Up to 100Mbps