similar images googleGoogle prezentējusi divus eksperimentālus produktus, kas iespējams mainīs lietotāju ieradumus meklējot fotogrāfijas un jaunumus. Pagājušā gadā jau rakstījām par ļoti noderīgu projektu TinEye, kur varat ielādēt savu fotogrāfiju un sistēma atradīs visus attēlus, kuros izmantota jūsu fotogrāfija - darbojas pat ar uzrakstiem. Lielākā problēma ir tāda, ka TinEye datu bāze ir visai niecīga uz plašā interneta fona un to datu apjomu kas tur pieejams un katru dienu vēl tiek pievienots. Tādēļ bieži nevar atrast visu nepieciešamo. Tāpat bieži tiek veiktas tādas manipulācijas, ko TinEye nesaprot, piemēram, pagriešana uz pretējo pusi http://tema.livejournal.com/346827.html. Tādēļ visticamāk jaunais Google Similar Images meklētājs varētu būt lieliska alternatīva TinEye piedāvājumam.

Google līdzīgo attēlu meklētājā var ievadīt atslēgas vārdu tāpat kā images.google.lv meklētājā, tikai atšķirība ir tāda, ka atrodot kādu piemērotu attēlu, apakšā var nospiest "Similar Images" un jums tiks piedāvātas līdzīgas bildes. Tiesa pagaidām tas strādā angļu valodā un latviešu vārdiem šī sistēma īsti vēl nestrādā. Toties angļu versijā izskatās ir ieguldīts liels darbs, lai vārdus šādā veidā sakombinētu ar attēliem.
Google News Timeline ir informācija, ko Google News jau glabā, bet tur būs iespējams šķirot pēc datumiem, kā arī nodefinēt kuros laikrakstos meklēt. Tā, ka abi jaunievedumi ir patīkami uzlabojumi informācijas meklēšanā internetā.