Turpinot benefici "Galerija Centrs - kultūras un mākslas vēstnieks 2010", no 1.jūlija t/c Galerija Centrs skatāma izstāde "Latvijas kultūras mantojums - dziesmu un deju svētki".

Fotoizstāde tiek veidota Fotocentra projekta "Cilvēks un viņa Dziesmu Svētki" ietvaros un tajā apskatāmas orģināl fotogrāfijas no tāda paša nosaukuma grāmatas. Fotogrāfiju autori ir Latvijas ievērojamākie fotogrāfi, tādi kā Andris Tenass, Jānis Deinats, Ilmārs Znotiņš, Jānis Pipars, Agris Dzilna, Didzis Grodzs u.c. Fotoizstāde piedāvā fotogrāfu skatījumu uz Dziesmu svētku tradīciju 21. gadsimta realitātē, mēģinot vizualizēt svētku galvenos sociālos aspektus, tendences, aktualitātes un pretrunas.

"Svarīgi ir saprast, ka Dziesmu svētki ir vajadzīgi cilvēkam, nevis cilvēks Dziesmu svētkiem. Veidojot šo fotoalbumu, mēs mācījāmies tos vērot daudz brīvāk, mazāk lietojot iepriekšējus pieņēmumus par svarīgo un nesvarīgo, nebūvējot Dziesmu svētkiem svinīgu pieminekli un kameras fiksētajā nenogludinot pretrunīgo." atzīst šī projekta idejas autore Inese Zandere.

Savukārt t/c/ Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa atzīmē, ka šī izstāde piešķir iepirkšanās procesam pievienoto vērību, īpaši tūristu acīs. "Mums ir patiess prieks pilsētas viesiem vienlaicīgi ar iepirkšanās prieku dāvāt intelektuālu baudījumu iepazīstinot ar mūsu tautai tik nozīmīgo Dziesmu un deju svētku tradīciju."

Šī ir jau otrā izstāde, kas tiek rīkota benefices "Galerija Centrs - kultūras un mākslas vēstnieks 2010" ietvaros, un tā aizsākās ar unikālu pazīstamā mākslinieka Sergeja Djomina skiču izstādi. Atklājot benefici Zita Siliņa uzsvēra, ka Galerijai Centrs ir liels gods pildīt šo vēstnieka funkciju, sniedzot savu artavu gan pilsētnieku, gan tās viesu iepazīstināšanā ar Latviju. "Pati Galerija Centrs ir kultūrvēsturiska celtne, tādēļ likumsakarīgi, ka tieši šeit, roku rokā iet māksla, vēsture un kultūra."

Nākamās izstāde, ko piedāvās Galerija Centrs būs veltīta Latvijas Nacionālās operas zvaigznēm. Šajā izstādē varēs aplūkot fotogrāfijās iemūžinātas laika liecības par spilgtām personībām un nepārspētiem talantiem, kas uzauguši mūsu Baltajā namā - Liepu ģimeni, Mihailu Barišņikovu, Inesi Galanti, Aleksandru Antoņenko, Elīnu Garanču, Maiju Kovaļevsku, Andri Nelsonu un citiem. Benefice noslēgsies ar ekspozīciju par Rīgas jūgendstila arhitektūru. "Ar šīm izstādēm mēs vēlamies pilsētas viesiem atklāt tās nacionālās bagātības, ar ko mēs lepojamies un, kas nes Latvijas vārdu pasaulē," uzsver t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.