Agnese Zeltiņa "Sīktēli"No 22. marta līdz 26. aprīlim Galerijas "Istaba" Bufetē būs skatāma fotogrāfes Agneses Zeltiņas izstāde "Sīktēli". Ekonomiskajiem apstākļiem pielāgotajā mazbudžeta izstādē "Sīktēli" apkopotas fotogrāfijas no divām pilsētām - Parīzes un Rīgas.
Agnese Zeltiņa:>
"Ikdienā man pietrūkst laika detaļām. Sīkām detaļām, kas bagātina un krāso ikdienu. "Sīktēli" ir personisks stāsts par uzmanības sagūstīšanu. Ar adatām satverti, pie sienas sprausti sīktēli pastmarkas lielumā notverti jūsu uzmanībai ar sajūtām no Parīzes un Rīgas...

Es nevaru aprakstīt to, ko vēlos, lai piedzīvojat, personiski ieskatoties "Sīktēlos". Tie ir tēli un detaļas no divām pilsētām - viena ir Parīze, kur pavadīju divus ziemas mēnešus mākslinieku rezidencē Cite des Arts, otra ir mana dzimtā pilsēta, kur klejoju citas Rīgas meklējumu ekspedīcijās Another Travel Guide uzdevumā.

Agnese Zeltiņa fotogrāfa diplomu ieguvusi arodskolā, bet profesiju iemācījusies praktiskā darbā Fotocentrā, savukārt par mākslas bakalauru kļuvusi Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās kultūras un teorijas nodaļā. Kopš 2002. gada strādājusi Nacionālajā Kino centrā, kopš 2006. gada - Rīgas Kinomuzejā, organizējot izstādes un dažādus filmu izrādīšanas pasākumus - Muzeju nakts, Latvijas Filmu maratonu, kinolektorijus (Tas, ko tu nedrīksti nezināt I - IV, Savējie svešie u.c.). Kopš 2010. gada Agnese Zeltiņa ir Rīgas Kinomuzeja vadītāja.

Agnese Zeltiņa piedalījusies septiņpadsmit fotoizstādēs un līdz šim sarīkojusi vienu personālizstādi Latvijas Fotogrāfijas muzejā (2007), piedalījusies fotoplenēros, strādājusi par filmas fotogrāfu vienpadsmit Latvijas filmu uzņemšanā.

 

Galerija ISTABA / K.Barona iela, 31a
Darba laiks: GALERIJA- 12-20/ BUFETE:12-23/ sv. -

Atbalsts:
Izstādes tapšanā: Galerija Istaba
Rezidence Parīzē: VKKF stipendija
Informācijai:
Agnese Zeltiņa, 26785810, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Galerija Istaba, 26540080