ShutterstockGoogle visu laiku nākusi fotogrāfiem pretī, piedāvājot dažādus interesantus produktus un pakalpojumus. Šoreiz Google attēlu meklētājā iespējams uzreiz redzēt, kura bilde ir “Licencējama”. Parādījušās papildus ikoniņas uz meklējamiem attēliem ar “Produkts” un “Licencējams”. Varbūt vēlāk būs vēl kādas iespējas. Zem abiem šiem var redzēt detalizētu informāciju par licenci un kurā vietā var iegādāties šo bildi vai produktu. Ar produktu gan parasti arī tiek saprasts kāda bilde, vektorgrafika, vai varbūt tiešām kāds attēlotais produkts bildē.

Tas ir milzīgs solis legāla foto satura nozarē un fotogrāfiem būs iespēja papildus nopelnīt. Vairs nebūs jāņem pirmā atrastā bilde Google attēlos un jāizmanto saviem mērķiem nelegāli. Savam blogam variet izmantot legāli bildes, kas tiek piedāvātas bez maksas uz Creative Commons licences nosacījumiem (skatīt meklēšanas iestatījumos izvēlnes).

licences

Kā arī var normāli komerciālās un citas licences bildes atrast – tātad izmantot saviem komerciāliem mērķiem, piemēram, uzņēmuma mājas lapa, brošūras, reklāmas utt. Jums vairs nav jāiet uz kādu konkrētu fotobanku, bet variet to visu atrast Google attēlos. Protams, pirmajos rezultātos parādās tādi lielie fotogrāfiju tirgotāji (fotobankas) kā Shutterstock, ar ko sadarbībā tapa šī sistēma, vai iStock, Fotosearch, Dreamstime, Alamy, Getty, Depositphotos utt.. Bet ja līdz šim nevienā fotobankā neesat pārstāvēts ar saviem darbiem, tad nesatraucieties, jo Google ir arī par jums padomājis. Te variet iepazīties ar to kā jāsagatavo jūsu fotogrāfija ar IPTC meta datiem, kā arī vēlamie Web lapu uzstādījumi, struktūra un citas noderīgas lietas, lai jūs varētu savu bildi pārdot tieši no savas mājas lapas. Ja neko nesaprotiet no šī visa, tad palūdziet IT speciālistiem, lai pilnveido jūsu fotogrāfiju mājas lapu atbilstoši jaunajiem Googles standartiem, jo tas dos jums papildus iespēju nopelnīt ar savām fotogrāfijām.

Google visu laiku nākusi fotogrāfiem pretī, piedāvājot dažādus interesantus produktus un pakalpojumus. Šoreiz Google attēlu https://google.com/images meklētājā iespējams uzreiz redzēt, kura bilde ir “Licencējama”. Parādījušās papildus ikoniņas uz meklējamiem attēliem ar “Produkts” un “Licencējams”. Varbūt vēlāk būs vēl kādas iespējas. Zem abiem šiem var redzēt detalizētu informāciju par licenci un kurā vietā var iegādāties šo bildi vai produktu. Ar produktu gan parasti arī tiek saprasts kāda bilde, vektorgrafika, vai varbūt tiešām kāds attēlotais produkts bildē.

Tas ir milzīgs solis legāla foto satura nozarē un fotogrāfiem būs iespēja papildus nopelnīt. Vairs nebūs jāņem pirmā atrastā bilde Google attēlos un jāizmanto saviem mērķiem nelegāli. Savam blogam variet izmantot legāli bildes, kas tiek piedāvātas bez maksas uz Creative Commons licences nosacījumiem (skatīt meklēšanas iestatījumos izvēlnes). Kā arī var normāli komerciālās un citas licences bildes atrast – tātad izmantot saviem komerciāliem mērķiem, piemēram, uzņēmuma mājas lapa, brošūras, reklāmas utt. Jums vairs nav jāiet uz kādu konkrētu fotobanku, bet variet to visu atrast Google attēlos. Protams, pirmajos rezultātos parādās tādi lielie fotogrāfiju tirgotāji (fotobankas) kā Shutterstock, ar ko sadarbībā tapa šī sistēma, vai iStock, Fotosearch, Dreamstime, Alamy, Getty, Depositphotos utt.. Bet ja līdz šim nevienā fotobankā neesat pārstāvēts ar saviem darbiem, tad nesatraucieties, jo Google ir arī par jums padomājis. Te https://developers.google.com/search/docs/data-types/image-license-metadata variet iepazīties ar to kā jāsagatavo jūsu fotogrāfija ar IPTC meta datiem, kā arī vēlamie Web lapu uzstādījumi, struktūra un citas noderīgas lietas, lai jūs varētu savu bildi pārdot tieši no savas mājas lapas. Ja neko nesaprotiet no šī visa, tad palūdziet IT speciālistiem, lai pilnveido jūsu fotogrāfiju mājas lapu atbilstoši jaunajiem Googles standartiem, jo tas dos jums papildus iespēju nopelnīt ar savām fotogrāfijām.