Atšķirība starp kaislību uz foto un naudas pelnīšanu foto biznesā ir kā diena pret nakti. Daudzu jauno fotogrāfu problēma ir faktā, ka tie jauc aprīkojumu un talantu ar māku gūt ienākumus.

Foto mārketinga "guru" Rodnijs Vašingtons saka, ka "ļoti bieži tiek pieļautas 7 kļūdas, kuru novēršana ļautu ievērojami paaugstināt Jūsu iespējas gūt ienākumus no Jūsu kaislības uz foto".

Kļūda Nr.1 - Nepietiekama prakse - Kad Jūs nolemjat kļūt par fotogrāfu, tad reizēm mēdz gadīties situācijas, kurās Jums vēl ir nepieciešamas prasmes, lai veiktu Jums pasūtīto darbu. Atcerieties, ka klients Jums nemaksā, lai Jūs mācītos, bet gan, lai iegūtu rezultātu.

Kļūda Nr.2 - Nav profesionāla imidža - Ja vēlaties tikt nopietni uztverts kā profesionālis, tad Jums sevi ir jāprezentē kā profesionāli. Tas nozīmē, ka Jums ir jābūt strādājošai interneta vietnei, atsevišķai biznesa telefona līnijai un labam paštēlam.

Kļūda Nr.3 - Pārāk daudz attēlu Jūsu portfolio - Jūsu portfolio ir jāprezentē tāda tipa darbi, kuriem Jūs vēlas nolīgt klients. Nevajag mulsināt klientu rādot visu, ko Jūs jebkad dzīvē esat noknipsējuši. Jārāda ir tikai labākie konkrētā tipa attēli.

Kļūda Nr.4 - Pārāk liela iedziļināšanās tehniskos sīkumos - Jūsu potenciālajiem klientiem neinteresē Jūsu tehniskās iespējas, viņi tikai vēlās zināt vai Jūs spējat paveikt darbu. Jums ir nepieciešamas vajadzīgās prasmes, lai paveiktu pasūtījumu, bet nav nepieciešamības informēt klientu par visiem tehniskajiem sīkumiem, kas ir jāpaveic, lai to realizētu.

Kļūda Nr.5 - Nav biznesa mērķa - Piemēram, ja Jūs šajā mēnesī vēlaties veikt 10 darījumus, cik potenciālie klienti Jums ir vajadzīgi, lai tos noslēgtu? Var gadīties, ka Jūs konstatējat, ka, lai noslēgtu vienu darījumu Jums ir nepieciešams kontaktēties ar 5 potenciālajiem klientiem. Tas nozīmē, ka šajā mēnesī Jums ir jākontaktē 50 potenciālie klienti, lai veiktu 10 darījumus.

Kļūda Nr.6 - Neveiksmīga kontaktu tīkla veidošana - Paralēli jaunu klientu meklēšanai, laba sakaru uzturēšana ar vecajiem klientiem un citiem profesionāļiem ir veids numur viens kā iegūt jaunus pasūtījumus. Vai Jūs zināt veiksmīgākos spēlētājus Jūsu biznesā, kas varētu palīdzēt Jums iegūt jaunus pasūtījumus?

Kļūda Nr.7 - Netiek piedāvātas pakalpojumu paketes un programmas - Jums ir jābūt vismaz 2 vai 3 sagatavotām pakalpojumu paketēm, kas paredz cenu atlaides klientiem, kad tiekaties ar potenciālajiem klientiem.