Jānis Klimanovs in the box7. Janvārī, Latvijas Valsts Leļļu teātrī notika projekta "Visa dzimstība ir caur kokoniem. In The Box reinkarnācija" video klipa prezentācija un fotogrāfiju izstādes atklāšana. Fotogrāfijas un video ir autora Jāņa Klimanova diplomdarbs Latvijas Kultūras koledžā (programmā "Kultūras menedžments ar specializāciju fotogrāfijā").
Jānis Klimanovs formas un satura ziņā iespaidojies no sirreālisma perioda autoriem un pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu melnbaltā kino.
"Savu ideju atspoguļoju caur sajūtām, kādas bijušas laika posmā pēc vidusskolas, kad dzīvē saskāros ar pārmaiņām un grūtībām, ko vajadzēja pārvarēt, lai gūtu vēl nezināmu pieredzi un nonāktu nākamajā attītības stadijā. Sākumā vēl nebija sajēgas, ko īsti gribētos darīt tālāk. Lidinoties savā pasaulīte, un realitātē saskaroties ar vēl nezināmo un jauno, domas pamazām noskaidrojās. Atradu sevi caur foto un vizuālo mediju, ar kā palīdzību ir iespējams paust savas idejas un raidīt tās uz ārpasauli," saka Jānis Klimanovs.

Mūzikas grupas "In The Box" pirmsākumi meklējami 2005. gadā, kopā sanākot četriem jauniešiem, kuri izveidoja šo pankroka apvienību. Sākotnēji, iespaidojoties no saviem elkiem, Amerikas pankroka ikonām - Blink 182 un GreenDay, grupa pulcināja daudzus fanus un atbalstītājus. Laikam ritot nāca daudz jaunas atklāsmes profesionālajā izaugsmē un vairāk gandarījumu sniedza tieši jauni muzikālie meklējumi un dažādu stilu sintēze. 2009. gadā grupā notika ievērojamas pārmaiņas - ne tikai muzikālajā, bet arī sastāva ziņā.
Foto sērijā un video ir vizualizēta šīs grupas attīstības cikla daļa, kurā mēs katrs kā indivīds varam saskatīt sevi viņu vietā, proti, katram no mums kādā no dzīves posmiem bijušas pārmaiņas, kad prātu pārņēmušas bailes un neziņa par nākotni. Taču pārvarot šīs emocijas, tiek gūta jauna pieredze. Nonākot pie jaunām atklāsmēm, atskārstam, ka esam jaunā attīstības fāzē. Tāpat arī grupa spērusi soļus, kas nesuši jaunu pieredzi un pārdomas, gan kolektīvam kopumā, gan arī katram dalībniekam atsevišķi. Apzinoties savu individualitāti, saprotam, ka apkārt ir līdzīgi domājoši cilvēki ar kuriem apvienojoties, mērķus var piepildīt efektīvāk - spēks ir sinerģijā.
Izstāde būs apskatāma līdz 1. februārim, Latvijas Valsts Leļļu teātra izstāžu telpā (K. Barona ielā 16/18 Rīgā), darba dienās no 10:00 līdz 17:00 un brīvdienās no 10:00 līdz 16:00. Ieeja: bezmaksas.