Sašūtais mežs foto:Mārtņš LaizānsCeturtdien, 10. decembrī klubā "Greenwood" tiks atklāta Mārtiņa Laizāna fotogrāfiju izstāde "Sašūtais mežs". Tajā skatāmās meža ainavas aicina uz mirkli nokļūt mežā, sajust tā mieru un klusumu, nepametot Rīgu. Darbi tapuši, apvienojot vairākas fotogrāfijas, kas uzņemtas no viena skatpunkta, tā skatītājam sniedzot lielāku klātbūtnes sajūtu. Izstāde atvērta līdz 2010. gada 10. janvārim. Ieeja klubā ir bez maksas.
Mājas, asfalts, mašīnas, veikali, biroji, datori, plastmasas maisiņi - mūsu dzīvi no visām pusēm ielenc mākslīgi radītās lietas, un pilsētnieka saikne ar dabu ikdienā ir minimāla vai pat tās nav nemaz. Tas cilvēkus nomāc, viņiem to pat neapzinoties. Fotogrāfiju autors novēl katram izbaudīt to patīkamo sajūtu, kāda iespējama vien atrodoties mežā.

Šī izstāde ir iespēja ar fotogrāfiju palīdzību atjaunot saikni ar dabu, ko liela daļa pilsētās dzīvojošo ir pārrāvuši. "Sašūtais mežs" ir kā mudinājums izkāpt no urbānās steigas apburtā loka un doties pastaigā pa kādu priežu meža taku. Tādu taku patiešām netrūkst, pat nebraucot nekur tālu.
"Mežs man ir vieta, kur atpūsties no pilsētas trokšņiem un drūzmas, kā arī vieta, kur fotografēt. Abas lietas ir viegli apvienot, jo fotografējot nekam citam galvā vietas neatliek," tā par mežu un fotografēšanu saka Mārtiņš Laizāns.
Lai dabas klātbūtne fotogrāfijās būtu pilnīgāka, autors izvēlējies tās veidot īpašā "fotogrāfiju sašūšanas" metodē (photo stitching, no angļu valodas). Šīs metodes priekšrocība - attēlā iespējams iekļaut plašāku ainavas fragmentu, nekā tas iespējams vienā fotokadrā. Izstādē skatāmie darbi tapuši, vienā attēlā apvienojot sešas līdz pat divdesmit trīs fotogrāfijas.
Izstāde būs apskatāma līdz 2010. gada 10. janvārim klubā "Greenwood" Vecrīgā, Krāmu ielā 3 (ieeja no Jaunielas) no trešdienas līdz sestdienai no 19.00 līdz 24.00.

Organizē: Biedrība "AIKA"
Atbalsta: Klubs "Greenwood"