Stīna Brogāra fotoizstāde "Stāsti no Eiropas virsotnes"No 20.novembra līdz 14.decembrim Dailes teātra telpās ir izstādīta dāņu fotogrāfa Stīna Brogāra (Steen Brogaard) ceļojošā fotoizstāde "Stāsti no Eiropas virsotnes".

Atrazdamās starp nacionālu lepnumu un globalizāciju, ekonomisko izaugsmi un klimata pārmaiņām, Dānijas Karaliste pēdējo desmitgadi ir pavadījusi, atjaunojot un bagātinot savu identitāti. "Stāsti no Eiropas virsotnes" ir fotogrāfisks ceļojums pa moderno Dāniju. Fotogrāfijās redzams tas, kas šai nelielajai salu un pussalu valstij Eiropai pa vidu ir vissvarīgākais - ģimene, bērni, sabiedrība, vienlīdzība un rūpes par dabu un klimatu.

Dāņu fotogrāfs Stīns Brogārs (Steen Brogaard) savu karjeru sāka kā reportāžu fotogrāfs 20. gs. 80. gados, strādājot pagrīdes avīzēm Kopenhāgenā un dažādām vides organizācijām, kā, piemēram, Greenpeace. Kopš 90. gadu sākuma Stīna Brogāra vārds tiek saistīts ar Dānijas Karalisko ģimeni, par kuras fotogrāfu viņš strādā, sekojot Kroņprinča, Kroņprinceses un viņu ģimeņu dzīvēm.Tāpat S. Brogārs ir arī daudz ceļojis uz Āfriku un Āziju, dokumentējot Unicef, Care, RCT un citu organizāciju darbību.

Šajā jaunajā izstādē Stīns Brogārs savu objektīvu vērš pret Dāniju un dāņiem, atzīmējot to, ko viņi prot vislabāk, - būt par mazu, lielisku valsti.

Izstādi organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dailes teātri un Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā.