29. maijā Kuldīgā nekomerciālās kultūras centrā "Zabadaks" viesosies latviešu turbofolka grupa "Oranžās brīvdienas" (OB), kura ne vien sniegs koncertu, bet arī sev līdzi atvedusi Zanes Jēkabsones fotoizstādi "Aiz oranžām saulesbrillēm" un ceļojumu filmu "4 jūras"

Jau no plkst. 18.00 būs atvērta fotoizstāde, kurā OB redzamas Z.Jēkabsones fotogrāfijās. "Šoreiz par viesošanos Kuldīgā mums jāsaka paldies Zanei. Tieši viņa bija iniciatore tam, ka izstādei vispirms jāver durvis Zabadakā, OB dzimtajā pilsētā. Arī pašiem mums tas būs pārsteigums un visi gaidām izstādi ar lielu nepacietību," tā par izstādi OB līderis Ints Ķergalvis, kurš vienlaikus ar domubiedriem no tripo.lv ir arī filmas "4 jūras veidotājs". Plašāk par filmu http://tripo.lv/archives/917
Z.Jēkabsonei šī būs pirmā personālizstāde. Ar fotografēšanu gan viņa nodarbojas jau ilgāku laiku, turklāt pēdējos gados devusies OB līdzi gandrīz uz visiem koncertiem Latvijā. "Izstādē būs apskatāmas ļoti dažādas fotogrāfijas no grupas koncertiem un mūziķu ikdienas dzīves. Lielākoties tiks izstādīti momentuzņēmumi. Mūziķu fotografēšana nav vienkārša. Reizēm nākas saskarties ar nopietnām grūtībām, piemēram, apgaismojuma trūkumu, skatītāju grūstīšanos koncertos un citām. Taču man ir liels gandarījums par paveikto," atzīst Z.Jēkabsone.