Sestdien, 18.septembrī, plkst. 12:00 teātra namā "Jūras vārti" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs svinīgi atklāja fotoizstādi "Ginesa rekords Ventspilī".

Izstādītajās simts fotogrāfijās redzami emocionālākie mirkļi, kas apvienoja kopīgam darbam turpat sešus tūkstošus cilvēkus, no kuriem 1123 brīvprātīgie darbojās komandās un bija aizņemti dažādos organizatoriskos darbos, bet 4681 ievietoja paklājā pašu audzētus vai nopirktus puķu podiņus. Fotogrāfijas hronoloģiskā secībā ataino visu rekorda uzstādīšanas gaitu - no pirmajām darba grupas sanāksmēm, līdz rezultāta paziņošanai. Redzama arī unikālā 1665,93m garā paklāja aerofotogrāfijas. Lielākās daļas fotogrāfiju autors ir oficiālais Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākuma fotogrāfs Juris Presņikovs, bet atsevišķus mirkļus fiksējuši Aigars Ansbergs, Oskars Jūra un Inga Aulmane.

Pašaizliedzīgajiem ventspilniekiem koncertā uzstājās Latvian Blues Band un blūza mākslinieks no Lielbritānijas Eugene "Hideaway" Bridges. Pēc koncerta ikviens brīvprātīgais saņēma solīto dāvanu - piemiņas fotogrāfiju, kurā redzama skaistā puķu dobe ar Ventspils jubilejas logo. Atgādinām, ka Baltijā lielākā viengadīgo augu puķu dobe tapa no 50 000 Ginesa rekorda ziedu paklājā izmantotajiem puķu stādiem un ir 1500m² liela. Fotografēšanās pie tās notika 31.jūlijā, un uz to bija aicināti visi brīvprātīgie.

Tiem, kuri kā brīvprātīgie nepiedalījās Ginesa rekorda uzstādīšanā, bet arī vēlēsies iegūt savā īpašumā piemiņas fotogrāfiju, no pirmdienas, 20.septembra, varēs fotogrāfijas iegādāties Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārza ielā 6.

Kā jau iepriekš ziņots, Ventspils iedzīvotāji un viesi par godu Ventspils pilsētas 720. jubilejai 23. un 24. jūlijā Ostas ielas promenādē uzstādīja Ginesa rekordu, izveidojot 1665,93 m garu pasaulē garāko ziedu paklāju. Rekordu apstiprināja Ginesa rekorda administrācijas pārstāve Mariamarta Ruano De Graham, pasniedzot Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam sertifikātu par Ginesa rekorda sasniegšanu.