Pirms gada, 2010.gada maija mēnesī, biedrības Pilsētas Fotoklubs biedri no Rīgas, viesojās Salacgrīvā. Galvenais nodoms bija apmeklēt Salacgrīvas plostnieku svētku norises vietu pie Korģītes ietekas Salacā. Šaja vietā pēc senām tradīcijām tika gatavoti plosti.
Kluba biedri pavadīja šajā vietā laiku iemūžinot visas norises aktivitātes. Plostu siešanu, reņģu kūpināšanu, pusdienu gatavošanu. Protams, neiztika arī bez plostnieku nostāstiem pīpauzes laikā. Lieki piebilst, ka arī fotogrāfu kolektīvs nobaudīja uz ugunskura gatavotu frikadeļu zupu un dažādas ceptas un kūpinātas zivis.
Par godu, šonedēļ, no 18.-21. maijam, Plostnieku svētku ikgadējai norisei, biedrības „Pilsētas Fotoklubs" biedri: Arno Marnics, Liene Vimba, Linda Ratuta, Normunds Ošenieks un Rūta Ķiploka, izvietoja Salcgrīvas kultūras nama telpās, Salacgrīvā, Ostas ielā 3, izstādi "Salacgrīvas Plosts".

Izstāde ir skatāma līdz 17.jūnijam, katru darba dienu un sestdienu, kultūras nama 2.stāvā. Kopumā izstādē apskatei ir izlikti piecu autoru deviņpadsmit krasaini darbi. Vairāk ar kluba kolektīvu un viņa radošo darbu var iepazīties interneta vietnē fotoamatnieki.lv.
Galvenās kluba aktivitātes un paveiktais kopš tā dibināšanas 2008.gada 16.jūlijā ir: regulāra atklatnīšu izdošana, plenēri, fotoapmācības regularu kursu veidā, "Latvijas Fotogrāfu Foruma" un plenēra - radošās darbnīcas "Pa Buclera Pēdām" organizēšana, "Rudens Fotofilmu vakaru" organizēšana. Līdz šim kluba biedri ir iepazīstinājuši sabiedrību ar savu sniegumu caur kolektīvo izstādi "Pilsēta Naktī", kas pabijusi Cēsīs, Viesītē, Talsos, Jelgavā un Rīgā.
Šobrīd, ir jauns solis, dokumentālās krāsu fotogrāfijas izstāde "Salacgrīvas Plosts", kas skatāma līdz 17.jūnijam Salacgrīvā, Ostas ielā 3, Salacgrīvas kultūras nama 2.stāva.