Jura Kalniņa fotoizstāde Astanā10.jūnijā Astanas Mūsdienu Mākslas muzejā atklāj Latvijas fotogrāfa Jura Kalniņa izstādi "Latvija - skats no putna lidojuma" (Latvia from Bird's Eye View), kurā apskatāmas 39 Latvijas pilsētu un lauku skatu lielformāta krāsu aerofotogrāfijas.

Rīdzinieks Juris Kalniņš ir plaši pazīstams fotomākslinieks, kas lielu uzmanību veltījis aerofotogrājias novirzienam, tādējādi atspoguļojot interesantas, noskaņām bagātas ainavas, objektus un cilvēku rakursus. Autors strādā Rīgas Fotocentrā (www.fotocentrs.lv). Viņa darbi ir tikuši eksponēti Latvijā, Somijā, Francijā, Krievijā, Uzbekistānā; fotogrāfijas ir tikušas publicētas daudzos fotoalbumos.

 

Izstādes atklāšanā piedalījās arī pats mākslinieks Juris Kalniņš un izpelnījās atzinīgus vārdus par saviem darbiem noAstanas Mūsdienu Mākslas muzeja direktores Nelli Šivrina (Nelly Shivrina).

Savukārt Latvijas vēstnieks Kazahstānā Alberts Sarkanis minēja, ka "pārāk bieži cilvēki ar savu ego tiek ierauti vai paši ieraujas dažādās sabiedriskās un politiskās vietās un nevietās, lietās un nelietās, nereti nepamanot plašāku dzīves ainu. Atliek mazliet attālināties no zemes, lai ieraudzītu, cik lieliska pasaule ir mums apkārt, cik skaistā dabā dzīvojam. Kā indivīdi esam vien maza daļa no mūsu Zemes un tautas. Vēl jo vairāk, ka šo Jura Kalniņa fotogrāfiju noskaņa tuvināta Vasaras saulgriežu dienai, Līgo svētkiem".

Izstādi rīkošanu Astanā nodrošināja Latvijas vēstniecība Kazahstānā sadarbībā ar Astanas Mūsdienu mākslas muzeju un SIA Fotocentrs; atbalstīja AS Latvijas Dzelzceļš, Uraļskas Starptautiskā lidosta "Ak žol", AS "AirBaltic", Lamerc Grain Ltd., Lamerc Agro Ltd..

Pasākumu apmeklēja daudzi akreditētie ārvalstu diplomāti, Kazahstānas valsts pārvaldes, sabiedrības un kultūras pārstāvji.