Fotogrāfs un Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic inženiernodaļas vadītājs Uldis Peļņa šī gada 1.oktobrī izstāda savu trešo fotogrāfiju personālizstādi ar nosaukumu "Lidojuma Dimensija", kas veltīta airBaltic 15.gadu jubilejai. Fotogrāfijas uzņemtas Latvijā pēdējo divu gadu laikā, fiksējot tos mirkļus, kas joprojām padara lidojumu par brīnumu.

"Vairākiem tūkstošiem cilvēku Latvijā un pat miljoniem cilvēku visā pasaulē lidmašīnas un to apkalpošana ir ikdienas rutīna. Tomēr vēl vairāk cilvēkiem uz pasaules lidošana vienmēr nozīmēs ko vairāk par vienkāršu pārvietošanos telpā. Par to aizdomāties arī liek šī izstāde," stāsta fotogrāfiju autors Uldis Peļņa.

"Mūsu sapņi, domas, vēlmes un fantāzijas lido katru dienu un pats pārsteidzošākais ir tas, ka arī ķermenis var ļauties šim notikumam. Šīm fiziskajām izjūtām ir medijs - lidmašīna. Tāpēc lidmašīnas vienmēr liksies nedaudz mistiskas, noslēpumainas un vienmēr skaistas jebkurās savās vizuālajās izpausmēs," papildina autors.

Izstāde atklāta šī gada 1. oktobrī plkst. 16.00 airBaltic Training (simulatora centra) telpās. Ikvienam interesentam tā būs apskatāma līdz šī gada 15. decembrim.

Fotogrāfiju autors Uldis Peļņa ir dzimis 1975. gadā. Izglītību ieguvis Rīgas Aviācijas Universitātē, Gaisa kuģu un dzinēju tehniskās apkopes katedrā. Latvijas nacionālajā aviokompānijā airBaltic strādā kopš 1998. gada. Fotogrāfiju Uldis ir apguvis pašmācības ceļā, cenšoties sasniegt aizvien augstākus foto mākslas horizontus.

Autora darbi jau ir bijuši skatāmi divās personālizstādēs: 2007. gadā "Aviācija tuvplānā" Valmierā galerijā "Ledus pagrabs" un 2008. gadā Valmieras Kultūras centrā aerofotogrāfiju izstādē "Valmiera - 1200 feet".

Izstādi atbalsta: airBaltic Training