Foto: Ārlietu ministrija26.janvārī Latvijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā Briselē tiks eksponēta izstādes kuratora Ilmāra Znotiņa un Ārlietu ministrijas kopīgi veidotā ceļojošā izstāde "Tā mēs gājām uz neatkarību", kas veltīta Barikāžu atceres 20.gadadienai.

Tālāk ekspozīcija ceļos uz Latvijas vēstniecību Krievijas Federācijā un Latvijas vēstniecību Lietuvā.

Latvijas publikai izstāde bija apskatāma Ārlietu ministrijā no 14. līdz 21.janvārim. Šo iespēju izmantoja Rīgas Teikas vidusskolas, Rīgas Kristīgās vidusskolas, Kandavas arodskolas "Dzīvesprieks", Rīgas 4.speciālas internātpamatskolas, Ogres 1.vidusskolas skolēni un skolotāji, kā arī Rīgas 155.skautu vienība. Skolēni piedalījās arī Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas organizētā ekskursijā, kuras laikā apskatīja Ārlietu ministrijas vēsturisko ēku un ministru portretu galeriju.

Fotoizstāde veidota kā vēsturiski dokumentāla liecība, cenšoties hronoloģiski izsekot Latvijas neatkarības atgūšanas notikumu secībai, atspoguļojot pašus nozīmīgākos tā brīža Latvijas vēsturiskos momentus, kā arī veltot īpašu nozīmi cilvēku noskaņojumu un emocionālo pārdzīvojumu atspoguļojumam. Izstādi veido 50 ierāmētas lielformāta fotogrāfiju digitālās izdrukas. Fotoizstādei ir izdots katalogs četrās valodās, kas hronoloģiski sakārtots fotoalbumā ar dokumentālās esejistikas žanrā veidotiem aprakstiem par konkrētajiem notikumiem. Fotogrāfiju autori ir tādi pazīstami fotogrāfi kā Uldis Briedis, Aivars Liepiņš, Gunārs Janaitis, Boriss Koļesņikovs, Imants Prēdelis, Vitālijs Stīpnieks, Andris Tenass, Māris Zemgalietis, Andis Eglītis, kā arī Ilmārs Znotiņš.